Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τις «κάρφωσε» στο Ρέντη!

Τις «κάρφωσε» στο Ρέντη!
Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 - 01:11

Ο Ολυμπιακός δεν λυπήθηκε τις γυναίκες του ΠΑΟ και επικράτησε άνετα με 3-0 σετ (25-20, 26-24, 25-13) για την 3η αγωνιστική.

Ο Θρύλος ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο σετ, αλλά όσο καλά πήγαινε σε σερβίς και επίθεση, τόσο τα αβίαστα λάθη κρατούσαν τις «πράσινες» κοντά στο σκορ. Χωρίς, όμως, να ζοριστεί ιδιαίτερα, με τη Λούκοβιτς και την Τένεβα να τελειώνουν τις φάσεις, ο Θρύλος έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, οι φιλοξενούμενες εγκλώβισαν τις Κυπελλούχους στον ρυθμό τους. Με πολύ καλή απόδοση στην άμυνα και με τη 16χρονη διαγώνια Ανθή Βασιλαντωνάκη να βρίσκει τρόπο να σκοράρει απέναντι στο μπλοκ του Ολυμπιακού, οι «πράσινες» ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του σετ.

Πήγαν προπορευόμενες με +5 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αν και με την Κοσμά στο σερβίς οι «ερυθρόλευκες» ισοφάρισαν σε 8-8. Με τη Βασιλαντωνάκη σε καλή μέρα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί τα ηνία στο σκορ, όμως η είσοδος της Τέζα στη θέση της Χριστοδούλου, τα καλά σερβίς της έμπειρης πασαδόρου και στη συνέχεια της Κοσμά επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να «γυρίσει» στο σετ από 16-20.

Ισοφάρισε 22-22 και παρότι οι «πράσινες» έφτασαν πρώτες στο σετ μπολ, με επίθεση της Λούκοβιτς, μπλοκ της Σέρβας και της Μπλάνκο στην Βασιλαντωνάκη και πόντος της Κοσμά με καρφί διαμόρφωσαν το 26-24 υπέρ του Θρύλου.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι. Μάλιστα, η διαφορά θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις θριάμβου, αφού οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 22-3 αλλά η αναπόφευκτη χαλάρωση και τα καλά σερβίς της Μαλουσάρη (πέτυχε και τρεις άσους) επέτρεψαν στις «πράσινες» να κάνουν σερί 10-0 και να γλιτώσουν τον διασυρμό.

Περίπου 600 ΓΑΥΡΟΙ παρακολούθησαν την αναμέτρηση, ενώ στις κερκίδες βρέθηκαν από τον Ερασιτέχνη ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης, ο επίτιμος πρόεδρος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννη Δαλέζιος.

Παρών ήταν επίσης ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης, που επέστρεψε στο γνώριμο σε αυτόν «Μελίνα Μερκούρη» όπου έζησε μεγάλες στιγμές.

Πριν το εναρκτήριο σερβίς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του διαιτητή Νίκου Πανούτσου που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Σωτήρχος)
: Χριστοδούλου 3, Λούκοβιτς 16, Κοσμά 6, Τένεβα 9, Γιακουμή 3, Μπλάνκο 9, Κονόμη (λ.55% υπ.) / Κωνσταντίνου 4, Τέζα 3, Καββαθά 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σπ. Χουντουμάδης): Κουντουρά 5, Βασιλαντωνάκη 15, Μαλουσάρη 7, Νούσια 4, Καββαδία 5, Τσατσούρι 1, Μάρκου (λ. 44% υπ.) / Γλύκα, Λιάγκη.

Το live του αγώνα:

Διαβάστε επίσης

Ασταμάτητος ο Θρύλος

Ασταμάτητος ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για πλάκα εκτός έδρας με 3-0 σετ την Λαμία και πλέον είναι αγκαλιά με την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Volleyleague.

Ε ρε γλέντια!

Ε ρε γλέντια!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει «πάρτι» στον ΠΑΟ το Σάββατο... Στις 17:00 αρχίζει και είστε όλοι καλεσμένοι.