Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να φύγετε, να πάτε... αλλού!

Να φύγετε, να πάτε... αλλού!
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - 09:14

Υπάρχουν στιγμές που μου τη βαράει στο κεφάλι και ειλικρινά απορώ με πολλούς από τους συναδέλφους μου. Με την υψηλή κριτική που υπάρχει, που ξαφνικά νομίζεις ότι οι μισοί από εμάς γεννηθήκαμε κάτω από τον Πύργο του Άιφελ ή στο Λονδίνο, με τη βροχή να «χτυπάει» στο παράθυρο του μαιευτηρίου!

Ακούς λοιπόν, ότι τα… στραβά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Και μαζί και διάφορα «περίεργα», όπως ότι «τι κρίμα που υπάρχουν νεκρές ζώνες σε έναν τελικό κυπέλλου μπάσκετ», «τι ωραία είναι στην Αγγλία και πως κατάφεραν να κάθονται όλοι μαζί», «αχ πότε θα βλέπουμε θέαμα σαν της Πριμέρα Ντιβιζιόν», «έχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω» και άλλα τέτοια…

Δεν ξέρω ειλικρινά αν όλοι αυτοί, έχουν καθίσει να σκεφτούν ότι μια 60χρονη κυρία που κάποτε με κόπο αγόρασε ένα σπίτι στην Γ’ Σεπτεμβρίου, πλέον δεν μπορεί να τη διανύσει. Ότι όταν το 1995 έπαιρνα το λεωφορείο από τη Μενάνδρου για τη Νίκαια, μετά από 16 χρόνια δεν μπορείς να πλησιάσεις εκεί… Ότι η δουλειά μας ακόμη, περνάει μια κρίση, που αντί να τα βάλουμε κάτω και να δούμε τι γίνεται, κάνουμε υψηλό σχολιασμό.

Για την ιστορία, τον τελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ, τον πήρε ο Ολυμπιακός! Όχι καμία ομάδα από το εξωτερικό, σωστά; Γιατί διέκρινα πολύ… πόνο από κάποιους και όλο το ενδιαφέρον στράφηκε στον σκηνοθέτη που βγαίνει σε σύνταξη. Κι εγώ, να αφιερώσω αυτό το κύπελλο σε δύο φίλους μου που δεν θα προλάβουν να βγουν σε σύνταξη, γιατί απολύθηκαν και δεν ξέρουν πότε θα ξαναβρούν δουλειά!

Πολύ ρομαντικοί μου προέκυψαν κάποιοι και η Ελλάδα δεν τους κάνει. Όλως τυχαίως, τις χρονιές που ο Ολυμπιακός τα σαρώνει όλα. Τις… άλλες (λιγοστές, αλλά υπάρχουν), όλα στη χώρα μας λειτουργούν στην εντέλεια.

Δεν πειράζει κύριοι, αν δεν σας κάνει, να φύγετε, να πάτε αλλού… Σαν φωτογραφία σας αφιερώνω τον Πύργο του Άιφελ, γιατί μπορεί να με φώτισε ο Θεός να πάω εκεί σαν τουρίστας, αλλά καθόλου δεν μετάνιωσα που μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας! Πύργος ο ένας, Πύργος και ο άλλος. Άντε και στο βίντεο δεξιά στη σελίδα, ένα γαλλικό... Α, και χαίρομαι που γράφω για τον Ολυμπιακό και ζω το Καραϊσκάκη, από το να αρθρογραφούσα στην Ελβετία για τη Ζυρίχη…

Διαβάστε επίσης

Πλην Ολυμπιακού: Για τους άλλους υπάρχουν τα 44 και 99...

Πλην Ολυμπιακού: Για τους άλλους υπάρχουν τα 44 και 99...

Oχι απλώς περίεργο, αλλά και εξοργιστικά προκλητικό: Πάντοτε για τους άλλους, για όλους τους άλλους, το δημόσιο, αυτό το θλιβερό και αξιοθρήνητο ελληνικό κράτος της διαφθοράς, της ρεμούλας, των σκανδάλων, της κατασπατάλησης των φόρων του λαού, έβρισκε παροχές, χορηγίες και «λύσεις» - με μοναδική εξαίρεση τον συνώνυμο (από το 1929!) του Θρύλου Ολυμπιακό.

«Όχι τελευταίοι»

«Όχι τελευταίοι»

Ο Μάκης Κατσαβάκης έχει «γλεντήσει» ήδη δύο φορές τον ΠΟΑ και με δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου άξιζε αυτή τη χαρά.

Αμέτοχοι και... πτώμα!

Αμέτοχοι και... πτώμα!

Ο Καραβούτας έφτασε στο αμήν και μετά την ήττα του ΠΟΑ στον Βόλο τα «έχωσε» στους μετόχους της ΠΑΕ!

Αλήθεια, που πάμε;

Αλήθεια, που πάμε;

Επιστρέφοντας από το γραφείο στο σπίτι, μετά το live chat με τους αναγνώστες του gavros.gr είναι να αναρωτιέσαι τι σου αφήνει αυτή η ημέρα.