Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ζήσαμε απίστευτες εμπειρίες στο Ρέντη»

«Ζήσαμε απίστευτες εμπειρίες στο Ρέντη»
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 - 02:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα έμειναν στην Ελλάδα προπονητές και παίκτες της σχολής του Ολυμπιακού από το Σικάγο. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν από την Αμερική για τη χώρα μας και επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Ρέντη, αλλά και το γήπεδο της πρώτης ομάδας «Γ. Καραϊσκάκης». Απαντες έμειναν ενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι με τις εμπειρίες που αποκόμισαν, αλλά και με τον τρόπο που τους υποδέχτηκαν οι άνθρωποι της ακαδημίας του Ολυμπιακού! Νιώθοντας έτσι την αγάπη από τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, τόσο οι ποδοσφαιριστές της σχολής όσο και οι προπονητές.

Στον «ΓΑΥΡΟ» μίλησαν οι προπονητές της σχολής, Νίκος Μιρτσέκης και Μάριο Ντούκοβατς, όπως και ο αρχηγός του τμήματος Κ16 του Σικάγο, Ισμάελ Κοντρέρας.

Ο αρχιπροπονητής της σχολής, Νίκος Μιρτσέκης, δήλωσε στον «ΓΑΥΡΟ» για την επίσκεψη της ομάδας στην Ελλάδα: «Ηταν μία τρομερή εμπειρία για όλους μας, αλλά πιο πολύ για τα παιδιά που βγαίνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους έξω από το Σικάγο και το ταξίδι στην Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο τους! Από την πρώτη ημέρα τα παιδιά ήταν εντυπωσιασμένα με τις εγκαταστάσεις, τη φροντίδα και την αγάπη που μας έδειξαν στον Ολυμπιακό, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παράγοντα που υπάρχει στο Ρέντη. Αυτή είναι και η αγάπη που δείχνει ο Ολυμπιακός προς τις ακαδημίες του, η βοήθεια και ο σεβασμός που υπάρχει μεταξύ μας για τη συνέχεια».

«Μάθαμε και εμείς...»

Από την πλευρά του ο Κροάτης προπονητής των Κ16 της σχολής του Σικάγο, Μάριο Ντούκοβατς, μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» για το ταξίδι της ομάδας στην Ελλάδα και την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Ηταν κάτι εκπληκτικό αυτό που έζησαν τα παιδιά αυτές τις ημέρες που βρέθηκαν στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Είδαν όλες τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρώπη, αλλά και έμαθαν για τη διατροφή τους στο ποδόσφαιρο και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα. Τα οποία είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους και είναι εμπειρίες που θα τις θυμούνται για πάντα. Και για εμάς τους προπονητές ήταν τρομερά όλα όσα είδαμε. Αντικρίσαμε τη διαφορετική φιλοσοφία που αγωνίζονται οι ομάδες στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη και μάθαμε πολλά για τη συνέχεια και για τον τρόπο που θα πρέπει να δουλεύουμε με τα παιδιά».

«Είδαμε τις διαφορές με την Ευρώπη...»

Ο Ισμαέλ Κοντρέρας είναι ο αρχηγός της ομάδας κάτω των 16 ετών, της σχολής του Ολυμπιακού στην Αμερική. Με τον ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων» να στέκεται αρκετά στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης στον τρόπο παιχνιδιού. Αρχικά μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι ήταν φοβερές εμπειρίες τα όσα ζήσαμε στην Ελλάδα και μας βοήθησαν όλοι στην ομάδα. Συναντήσαμε αρκετούς ανθρώπους από τον Ολυμπιακό, όπως τον κύριο Νάνο τον οποίο είχαμε γνωρίσει και στο Σικάγο, και όλοι τους μας βοήθησαν να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Δώσαμε και φιλικά με ομάδες της ακαδημίας του Ολυμπιακού και μας άρεσε αρκετά που παίξαμε, γιατί είδαμε και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πιεστικό ποδόσφαιρο και προσπάθησε να δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες και είναι ένας διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού απ’ αυτόν που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα».

Οσον αφορά τα όνειρα που κάνει: «Το όνειρό μου είναι να μπορέσω να μπω σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αμερικής και να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Φυσικά ένα από τα όνειρά μου είναι να παίξω και στην Ευρώπη κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά είναι δύσκολο».


«Ο Πουλίδο είναι ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής από τον Ολυμπιακό»

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της σχολής του Σικάγο έχουν τον Αλαν Πουλίδο ως πρότυπο! Γνωρίζουν καλά τον επιθετικό του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα του Μεξικού και ο Ισμαέλ Κοντρέρας δήλωσε στον «ΓΑΥΡΟ» για τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή από τον Θρύλο, αλλά και το ποιους θαυμάζει αρκετά: «Συναντήσαμε αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Ευρώπης, όπως ο Αλαν Πουλίδο, ο Τσόρι Ντομίνγκες, είδαμε τον Κώστα Φορτούνη να αγωνίζεται και με την Εθνική Ελλάδας στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Ο αγαπημένος μου είναι ο Μεξικανός, Αλαν Πουλίδο».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/04/2016)

Διαβάστε επίσης

Στις 26/4 ο τελικός με τον ΠΑΟΚ

Στις 26/4 ο τελικός με τον ΠΑΟΚ

Τη Μεγάλη Τρίτη στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος της Κ-15 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Σεμινάριο στη Σαλαμίνα

Σεμινάριο στη Σαλαμίνα

Διπλό επιμορφωτικό σεμινάριο Ψυχολογίας-Διατροφής από την Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού και τη Σχολή του συλλόγου στο νησί, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/4 στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας.

Απέναντι στην Καλλονή οι Έφηβοι

Απέναντι στην Καλλονή οι Έφηβοι

Με αντίπαλο την ομάδα από την Μυτιλήνη θα αναμετρηθεί την Τετάρτη (6/4, 13:30) η Κ-17 του Ολυμπιακού, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.