Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο σκάνδαλο αλλοίωσης του πρωταθλήματος από την ομοσπονδία πινγκ πονγκ!

Νέο σκάνδαλο αλλοίωσης του πρωταθλήματος από την ομοσπονδία πινγκ πονγκ!
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 - 14:33

Εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα από την ομοσπονδία Πινγκ Πονγκ την περσινή σεζόν, με την προσπάθεια αλλοίωσης των πρωταθλημάτων της Α1 σε Άνδρες και Γυναίκες (η οποία έπεσε στο κενό αφού το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε πανηγυρικά τον Ολυμπιακό), η ίδια ομοσπονδία ήρθε και φέτος να επιβεβαιώσει την ανικανότητά της να διασφαλίσει συνθήκες ισονομίας στην διεξαγωγή των διοργανώσεων της.

Πιο συγκεκριμένα, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με μια απόφαση που στερείται νομιμότητας, λογικής, τυπικότητας και αιτιολόγησης, χωρίς να λάβει υπόψη τη σχετική συγκατάθεση των ομάδων, όρισε ετσιθελικά τη διεξαγωγή των αγώνων των playoffs στην Α1 Ανδρών, στις 20-21/05. Τις ημέρες αυτές είναι αδύνατη η συμμετοχή των βασικών αθλητών του Ολυμπιακού Γιάννη Σγουρόπουλου και Τόμισλαβ Πουκάρ, αφού συμμετέχουν -όπως έχουν δικαίωμα- σε διασυλλογικά πρωταθλήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι δυο δηλαδή από τους τρεις βασικούς του Ολυμπιακού δεν θα μπορούν να αγωνιστούν και μάλιστα σε ένα άθλημα που αγωνίζονται τρεις αθλητές!

Κι όμως η ομοσπονδία του Κώστα Παπαγεωργίου, με μια ακόμα απόφαση σκάνδαλο που αλλοιώνει το πρωτάθλημα, όρισε να διεξαχθούν οι αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο στις ημερομηνίες που συμπίπτουν με αυτές που δεν μπορούν να αγωνιστούν οι αθλητές του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός όπως είναι... αυτονόητο προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ (η υπόθεση εκδικάζεται την Πέμπτη 16/5), κατά της σχετικής απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο. Επ.Α, μέσω της οποία ζητάει τη μη διεξαγωγή των εξ’ αναβολής αγώνων των play-offs στις ημερομηνίες 20-21/05/2024!

Το χρονικό του νέου σκανδάλου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, διότι το συγκεκριμένο νέο σκάνδαλο, εξυφαίνεται εδώ και μήνες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε ορίσει την διεξαγωγή των αγώνων των play - offs για τις 30 -31/03/2024, αλλά τους ανέβαλε, λόγω της συμμετοχής του αθλητή του Ολυμπιακού, Ντιμίτρι Οβτσάρωφ στο Πρωτάθλημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο οποίο η συμμετοχή του ήταν υποχρεωτική. Τότε λοιπόν η ίδια ομοσπονδία είχε κάνει δεκτό του αίτημα του Ολυμπιακού. Ωστόσο από τότε απέφευγε να ορίσει τους αγώνες των playoffs σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις και απόψεις, φοβούμενη ότι η τέλεση των αγώνων αυτών στις 20–21/05/2024 δεν θα γινόταν με ίσους όρους, αφού οι συγκεκριμένοι αθλητές θα έχαναν το δικαίωμα της συμμετοχής τους, δεδομένου ότι ήταν γνωστό πως αυτοί θα ήταν διαθέσιμοι στις 22 – 23/ 06/2024.

Στις αρχές Απριλίου, η Ομοσπονδία, ζήτησε με έγγραφό της, από τους συμμετέχοντες συλλόγους (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΑΣ Πέρα) να δηλώσουν εγγράφως την σύμφωνη γνώμη τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες στις 22-23/ 06/ «με το σύνολο των αθλητών που έχουν στο δυναμικό τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η ίδια καθυστερούσε χωρίς προφανή λόγο να λάβει απόφαση και στις 10/5 μετά από σχετική ερώτηση των «ερυθρολεύκων» με νέο έγγραφο, ενημέρωσε τα σωματεία χωρίς κανένα απολύτως σκεπτικό, ότι η Τεχνική Επιτροπή, αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την πρόταση του Ολυμπιακού να διεξαχθούν οι αγώνες σε άλλη ημερομηνία και τους όρισε για τις 20 - 21 Μαϊου 2024! Μάλιστα με την πρόταση του Ολυμπιακού να διεξαχθούν οι αγώνες στις 22-23/6, συμφώνησε η πλειοψηφία των ομάδων, την οποία αγνόησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α!

Είναι προφανές ότι με τη στάση της αυτή η Ομοσπονδία εξυπηρετεί άλλους… σκοπούς και για μια ακόμα φορά καταστρατηγεί κανονισμούς και παραβιάζει κάθε αίσθημα ισονομίας. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση, με την ευχή... να κριθεί το φετινό πρωτάθλημα επί ίσοις όροις.

Είναι τυχαίο, που από όλη αυτή την... φαρσοκωμωδία η οποία εξελίσσεται, ευνοείται πάλι ένα συγκεκριμένο σωματείο το οποίο κάνει ό,τι μπορεί με την αβάντα της ομοσπονδίας για να κερδίσει ένα πρωτάθλημα στα… χαρτιά αφού στους αγωνιστικούς χώρους δεν μπορεί;

Διαβάστε επίσης