Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όπου Θρύλος και... πρωτάθλημα

Όπου Θρύλος και... πρωτάθλημα
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 - 11:37

Ακόμα έναν τίτλο είναι έτοιμη να πάρει η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια, το έχει κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, απλά απομένει η απονομή, που θα γίνει αύριο. Το olympiacos.org έχει αναρτήσει ένα νέο κείμενο αναφορικά με το τι έχει κάνει η ομάδα Νέων από το 2010 και μετά και πραγματικά έχει καταφέρει φοβερά πράγματα. Από πρωταθλήματα με ρεκόρ, έως προκρίσεις στα προημιτελικά του «NextGen Series». Μεγάλες, πραγματικά στιγμές για την ομάδα Νέων του Θρύλου, η οποία ακολουθεί... πιστά τα βήματα της πρώτης.

Αναλυτικά το θέμα στο olympiacos.org

Από το 2010 έως το 2017 ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Νέων της Super League.

Η ομάδα της Ακαδημίας μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο ευρωπαϊκό στερέωμα, εκτός από τα Πρωταθλήματα "τροφοδοτεί" με ποδοσφαιριστές την α' ομάδα του Ολυμπιακού και άλλους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς συλλόγους.

Ο Ολυμπιακός έχει ... σαρώσει τις κούπες την περίοδο της Super League και κάθε χρόνο ανεβάζει και πιο ψηλά τον πήχη αφού ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης επενδύει κάθε σεζόν περισσότερα χρήματα στην Ακαδημία.

Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός κατακτά την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Super K-21 έχοντας στον πάγκο του τον Αλέξη Αλεξανδρή. Η ομάδα εκείνη σκόραρε κατά... βούληση σε κάθε αγώνα και κέρδισε την κούπα έχοντας 71 πόντους έναντι 56 της Ξάνθης που τερμάτισε στη 2η θέση.

Το 2012-13 η ομάδα μας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Next Gen Series κερδίζοντας την Άρσεναλ, την Μπιλμπάο και την Άντερλεχτ φτάνοντας έως τα προημιτελικά. Προπονητής της είναι ο σημερινός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας, ο Γερμανός Μπερντ Στορκ, και ο Ολυμπιακός κατακτά την κούπα με 69 βαθμούς έναντι 63 του Ατρόμητου Αθηνών.

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή κερδίζοντας το Πρωτάθλημα του 2015. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα εντυπωσιάζει την Ευρώπη με τα "διπλά" της στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και στο Τορίνο επί τους Γιουβέντους και εξασφαλίζει την πρόκριση στους "16" του UEFA Youth League. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός χάνει μόνο ένα από τα 34 παιχνίδια που δίνει και κερδίζει την κούπα με 91 βαθμούς έναντι 79 του Ατρόμητου Αθηνών.

Την περσινή περίοδο (2015-16) ο Ολυμπιακός παίζει πάλι στο UEFA Youth League όπου κερδίζει δυο φορές την Μπάγερν Μονάχου και μια την Άρσεναλ ενώ στην Ελλάδα πετυχαίνει 94 και δέχεται μόλις 12 γκολ! Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα συγκεντρώνουν 81 βαθμούς, έχοντας πάλι μια ήττα σε 30 αγώνες και αφήνουν στην 2η θέση τον ΠΑΟΚ με 68.

Στην περίοδο 2016-17 το Πρωτάθλημα κρίθηκε μαθηματικά 5 αγώνες πριν από την ολοκλήρωση του με τη νίκη (1-3) του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού και πλέον η ομάδα μετά από το 3ο συνεχόμενο κυνηγάει και το αήττητο!

Φυσικά ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Νέων (Εθνική Κατηγορία) το 2004.

Διαβάστε επίσης

Σάββατο οι Νέοι, Κυριακή οι Έφηβοι

Σάββατο οι Νέοι, Κυριακή οι Έφηβοι

Τον ΠΑΣ στο Ρέντη θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο στις 12 στο Ρέντη οι Νέοι του Θρύλου, ενώ οι Έφηβοι παίζουν εκτός έδρας με τον Ατρόμητο την Κυριακή.

Το σηκώνουν οι Νέοι

Το σηκώνουν οι Νέοι

Η ώρα της στέψης για την ομάδα Νέων έφτασε και αυτή θα γίνει στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Επτά έχουν γίνει... πολυπρωταθλητές

Επτά έχουν γίνει... πολυπρωταθλητές

Επτά είναι οι παίκτες από την ομάδα Νέων οι οποίοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν τρία πρωταθλήματα με την ομάδα και για την ακρίβεια να έχουν συμμετοχή σε αυτά.