Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα και τρόπος ζωής»

«Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα και τρόπος ζωής»
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 - 14:34

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ: ΧΡΗΣΤΟ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το πάθος και η ατελείωτη αγάπη για τον Ολυμπιακό είναι οι κινητήριες δυνάμεις για το ξεκίνημα ενός τολμηρού και ελπιδοφόρου εγχειρήματος, όπως αυτό που θα «τρέξει» και επίσημα από τον Σεπτέμβριο, στο Λονδίνο, όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Τάσου Λαμπριανού. Ο επικεφαλής του νέου μέλους του Δικτύου Σχολών των «ερυθρολεύκων» μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για τη σχέση του με την ομάδα του Πειραιά και το όραμα που μοιράζονται με τον συνεργάτη και φίλο του, Νίκο Σπίνο.

«Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα και τρόπος ζωής. Είναι ένα έντονο συναίσθημα, που μόνο οποίος είναι ένας από εμάς μπορεί να το νιώσει», δηλώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Από τότε που άρχισα να θυμάμαι τον εαυτό μου σε παιδική ηλικία, ποτέ δεν με ρώτησε κανείς τι ομάδα είμαι. Το πιο πιθανό είναι ότι γεννήθηκα Ολυμπιακός, δεν έγινα! Οπότε, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα και στον πατέρα μου».

Ο ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Γεννημένος σε μια κωμόπολη της Ρόδου, τον Αρχάγγελο, από μικρός ήταν… κολλημένος με τα ερυθρόλευκα. Τόσο, που για χάρη της αγαπημένης του ομάδας έκανε πολλά ταξίδια, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιο πρόσφατο ήταν εκείνο του περασμένου Σαββάτου (8/7), όταν -μαζί με τη φίλη του- πήρε το αυτοκίνητό του, έκανε ένα ταξίδι 11 ωρών από το Λονδίνο μέχρι το Βέλγιο (και άλλες τόσες για να επιστρέψει στη βάση), προκειμένου να παρακολουθήσει τη φιλική αναμέτρηση με τη Μαλίν, αλλά και την πρωινή προπόνηση της επόμενης ημέρας, στην οποία φωτογραφήθηκε με τους παίκτες.

Εχοντας ζήσει μεγάλες βραδιές σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπάρχει ένα παιχνίδι που του έχει μείνει αξέχαστο. «Το 1-0 με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ». Εκείνη η νίκη είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, τη σεζόν 1998-99. Σκόρερ του καταπληκτικού τέρματος ήταν ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο οποίος -τυχαίο;- είναι ο αγαπημένος του Ελληνας ποδοσφαιριστής, απ’ όσους έχει δει στον Πειραιά: «Από πλευράς αγαπημένων παικτών, από τους ξένους θα επέλεγα τον Τζιοβάνι, από άποψη θεάματος, αλλά καθαρά ποδοσφαιρικά θα έλεγα τον Τουρέ. Από τους Ελληνες, χωρίς να θέλω να μειώσω κανέναν, γιατί πραγματικά ήταν παρά πολλοί, θα έλεγα τον Αλεξανδρή».

Ενα από τα ερωτήματα που τέθηκαν, είναι αν έχει παρακολουθήσει αγώνα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο: «Δυστυχώς όχι, αλλά έχω παρακολουθήσει στο Μάντσεστερ και στο Λίβερπουλ».

«ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ»

Στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, μοιραία, η Σχολή των Πειραιωτών θα έχει να ανταγωνιστεί τα τμήματα υποδομής σπουδαίων κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Αρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ. «Ο ανταγωνισμός πάντα σε κάνει πιο δυνατό. Σεβόμαστε τους πάντες, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο Ολυμπιακός, από πλευράς οργάνωσης, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, διότι είναι ένα από αυτά», απαντά ο Τ. Λαμπριανός.

Η ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της Σχολής είχε ιδιαιτέρως θετικό αντίκτυπο και το ξεκίνημα είναι πολύ ελπιδοφόρο. «Ο κόσμος ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό. Αλλωστε, είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο και υπάρχει κινητοποίηση απ’ όλους». Μια από τις πολλές δράσεις των «ερυθρόλευκων» Σχολών είναι οι επισκέψεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. «Σίγουρα θα είναι κάτι που θα γεμίσει με χαρά τα παιδιά και ελπίζω να γίνει το συντομότερο».

«ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ δυνατό σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων, με τα μέλη του οποίου οι άνθρωποι της Σχολής διατηρούν εξαιρετική σχέση. «Με τα παιδιά του συνδέσμου έχουμε άψογη συνεργασία και, πάνω απ’ όλα, είμαστε φίλοι. Είναι μια καλή ευκαιρία, μέσα από αυτή τη συνέντευξη, να τους ευχαριστήσω».

Διαβάστε επίσης