Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πάντα έχουμε χρέος και τιμή να παίζουμε για αυτούς τους φιλάθλους»

«Πάντα έχουμε χρέος και τιμή να παίζουμε για αυτούς τους φιλάθλους»
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 - 17:48

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Μία εμφατική νίκη με 4-1 πέτυχε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα, ένα αποτέλεσμα το οποίο ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» ώστε να το αφιερώσουν στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του ο Βασίλης Βούζας.

Ο προπονητής της Κ20 των Πειραιωτών, υπογράμμισε ότι είναι χρέος όλων στην ομάδα να αγωνίζονται για αυτά τα παιδιά, τα οποία ποτέ κανείς δεν θα ξεχάσει.

Επίσης, επισήμανε ότι μαζί με τους παίκτες της ομάδας έχουν δώσει όρκο να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι το τέλος, ώστε να μπορέσουν και φέτος να κατακτήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την εικόνα του Ολυμπιακού:

«Είχαμε χρέος απέναντι στους αδικοχαμένους φιλάθλους της Θύρας 7 να κερδίσουμε την ΑΕΚ και να συνοδευτεί αυτή η εμφάνιση με ένα σκορ ασφαλείας. Νομίζω ότι το καταφέραμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, βλέποντας όλα τα ματς ως τελικούς. Εχουμε 11 παιχνίδια ακόμα και έχουμε πει με τους παίκτες μας ότι κάθε ματς είναι διαφορετικό και είναι τελικός για εμάς. Εχουμε ορκιστεί να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά το δικό μας χρέος είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».

Για το γεγονός ότι η ομάδα «καθάρισε» το ματς στο τέλος:

«Αν πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στο τελευταίο αγώνα μας δεχτήκαμε την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό και δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε, κάτι το οποίο επηρέασε πολύ την ομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι. Αυτό πιστεύω ότι φάνηκε σήμερα, ωστόσο νομίζω ότι στο 2ο ημίχρονο πιάσαμε τα στάνταρ που συνήθως πιάνουμε και για αυτό ήρθαν και τα υπόλοιπα γκολ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι παίξαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα, η οποία και αυτή προσπάθησε και μας έκανε δύσκολο το δικό μας έργο».

Για το τι θυμάται από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981:

«Οδύνη, πόνος… Είναι στιγμές που καλύτερα να μην τις γνωρίζει κανένας. Χάθηκαν τόσες ζωές. Το κουβαλάμε όλοι όσοι ανήκουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού μέσα μας και πάντα το θυμόμαστε. Πάντα έχουμε χρέος και τιμή να παίζουμε και για αυτούς τους φιλάθλους».

Διαβάστε επίσης