Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προπόνησε την Κ10 του Θρύλου ο Ανδρούτσος! (vid)

Προπόνησε την Κ10 του Θρύλου ο Ανδρούτσος! (vid)
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 - 11:43

Ο Θανάσης Ανδρούτσος αποτελεί ένα από τα παραδείγματα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πλέον της πρώτης ομάδας του Θρύλου ξεκίνησε από τα φυτώρια του συλλόγου, κατακτώντας τρόπαια, πετυχαίνοντας ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, φτάνοντας να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, παίζοντας και αγώνες στην Ευρώπη με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Ανδρούτσος δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε και βρίσκεται πάντα κοντά στα τμήματα της Ακαδημίας του συλλόγου, προσφέροντας όποτε μπορεί τις γνώσεις του, δίνοντας συμβουλές στους μικρούς αθλητές των Πειραιωτών.

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην προπόνηση της Κ10, την οποία προπονεί ο Κώστας Σιοφανός, ωστόσο, εκείνη την ημέρα τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Θανάσης, προπονώντας τους πιτσιρικάδες της ομάδας, οι οποίοι τον αποθέωσαν και στη συνέχεια τον ρώτησαν να τους πει κάποια μυστικά του ποδοσφαίρου.

Φυσικά εκείνος δεν χάλασε το χατίρι τους έδωσε σε όλους απαντήσεις αν και αγχωμένος στην αρχή, έχοντας όμως τη βοήθεια και του Δημήτρη Νικολάου.

Ο Θανάσης ξεκίνησε από την Σχολή Ρέντη και γρήγορα πριν κλείσει τα 10 του χρόνια πέρασε στην Ακαδημία, έφτασε έως την Κ-20, με την οποία κατέκτησε 3 συνεχή Πρωταθλήματα Κ-20, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και εδώ και δυο χρόνια είναι μέλος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, με την οποία έχει στεφτεί επίσης Πρωταθλητής Ελλάδος.

Στην πορεία του στην πρώτη ομάδα έχει αγωνιστεί στο UEFA Champions League απέναντι στην Μπαρτσελόνα και έχει φορέσει την φανέλα της σε 48 παιχνίδια σ' όλες τις διοργανώσεις. Έζησε πολλά στην Ακαδημία, ζει το όνειρο του στην πρώτη ομάδα και έφτασε η ώρα να μιλήσει για την πορεία του στους συναδέλφους του και να τους δείξει το δρόμο.

Τα παιδιά της Κ-10 τον υποδέχτηκαν θερμά και η προπόνηση άρχισε. Η προπόνηση είχε σχεδιαστεί την προηγούμενη ημέρα σε συνεργασία με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Νίκο Τοπολιάτη και ότι σχεδιάστηκε βγήκε στο γήπεδο. Ο Θανάσης στην αρχή ήταν αγχωμένος, αλλά έχοντας και την συμπαράσταση του Δημήτρη Νικολάου, που παρακολουθούσε στην πόρτα του γηπέδου, πήρε... θάρρος και διαπίστωσε πως η ομάδα του μπορεί να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Η προπόνηση τελειίωσε και τα παιδιά "βομβάρδισαν" με ερωτήσεις τον Θανάση. Έμαθαν πολλά για την πορεία του, τα όνειρα του, την πρώτη του προπόνηση στη μεγάλη ομάδα, την πρώτη του προετοιμασία... Ήταν αναμφίβολλα ένα μάθημα ποδοσφαίρου αλλά και ένα μάθημα ζωής. "Όποιος πιστεύει στον εαυτό του, δουλευεί και ακούει τους προπονητές του, κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του", λέει ο Θανάσης Ανδρούτσος και δεν έχει άδικο...

Τα παιδιά απέκτησαν ένα φίλο, ένα ίνδαλμα, ένα παράδειγμα. Είδαν μέσα σε μια ώρα ότι η Ακαδημία του Ολυμπιακού φτιάχνει Πρωταθλητές που κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα! Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά έχει χαρτογραφηθεί!

Διαβάστε επίσης

Αποκλεισμός στα πέναλτι στο Μπεζιέ

Αποκλεισμός στα πέναλτι στο Μπεζιέ

Η Κ17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού ηττήθηκε δις στα πέναλτι και πλέον θα αγωνιστεί την Κυριακή 20/05, κόντρα στη Μπουρκίνα Φάσο για τις θέσεις 7-8.