Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παπακανέλλος στο gavros.gr: «Ονειρεύομαι τίτλους με την πρώτη ομάδα...»

Παπακανέλλος στο gavros.gr: «Ονειρεύομαι τίτλους με την πρώτη ομάδα...»
Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 - 04:55

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Αντώνης Παπακανέλλος είναι από τα παιδιά του Ολυμπιακού που φέρουν τον τίτλο του «next big thing». Για τον νεαρό από την Κλειτορία Αχαΐας έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά ενώ του έχει δοθεί και ο χαρακτηρισμός «νέος Φορτούνης» και όχι μόνο λόγω της θέσης και του στιλ που αγωνίζεται.

Ο ένας πιεστικός χαρακτηρισμός δηλαδή μετά από τον άλλον. Για την ώρα, όμως, ο νεαρός άσος είναι ο 19χρονος (11/08/2005), Αντώνης Παπακανέλλος, ο αθλητής που από το 2012 που πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες του προπονητικού κέντρου του Ρέντη είχε έναν αποκλειστικό στόχο να αναδειχθεί και να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο και φυσικά στον Ολυμπιακό.

Η σφραγίδα που έβαλε όμως, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός στην παρουσία του στο UEFA Youth League κι ειδικότερα στα ματς με Μπάγερν και Μίλαν είναι αρκετή σε πρώτη φάση για να δοκιμάσει την τύχη του στην πρώτη ομάδα, όπου ο ίδιος μάλιστα θέλει να καθιερωθεί σε αυτήν.

Ο Αντώνης Παπακανέλλος, μιλά στο gavros.gr και στον Αντώνη Αντωνίου. Στέκεται στα όνειρά του με την ερυθρόλευκη φανέλα, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού αλλά και την «δίψα» για το διηπειρωτικό, στη δουλειά που έχει γίνει στις Ακαδημίες και αναλύει την «ερυθρόλευκη» διαδρομή.

Συγχαρητήρια Αντώνη, είσαστε πρωταθλητές Ευρώπης κάνατε περήφανη όλη την Ελλάδα και ειδικά τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα, έχεις συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας;

«Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, ναι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι κάτι φανταστικό, και για τον σύλλογο, αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέρα με την μέρα συνειδητοποιούμε το μέγεθος της επιτυχίας και τα πρώτα μας συναισθήματα, είναι δικαίωση χαρά και δύναμη για να δουλεύουμε ακόμα σκληρότερα».

Τον Οκτώβρη ξεκίνησε το ευρωπαϊκό ταξίδι σας, περίμενες ότι θα φτάνατε μέχρι το τέλος;

«Από την αρχή πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας. Πίστευα ότι θα πηγαίναμε μακριά αλλά να πω την αλήθεια δεν είχα στο μυαλό μου να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αυτό ήρθε λίγο αργότερα».


Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Το κλειδί της επιτυχίας πιστεύω είναι η δουλειά που κάνουμε στην ακαδημία όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ότι είμαστε μια γροθιά, είμαστε οικογένεια θα μπορούσα να πω».

Ήσουν εκ των πρωταγωνιστών του τουρνουά και φυσικά του τελικού, πετυχαίνοντας σημαντικά και εντυπωσιακά γκολ και βγάζοντας μάλιστα ξεχωριστά στοιχεία έμπειρου επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Πως το δικαιολογείς αυτό; Που οφείλεται πιστεύεις;

«Από πολύ μικρός δουλεύω πολύ σκληρά, βλέπω την κάθε προπόνηση και τον κάθε αγώνα σαν τελικό, θέλω να κερδίζω και πιστεύω στις δυνατότητες μου».

Ένα σχόλιο για το γκολ του Μπακούλα, που «έκλεψε» την δόξα του δικού σου υπέροχου τέρματος; Στο ριπλέϊ φαίνεσαι να έχεις σοκαριστεί και να πιάνεις το κεφάλι σου.

«Εκπληκτικό γκολ, χάρηκα παρά πολύ για το γκολ του και τρελάθηκα στην ιδέα ότι ήμασταν τόσο κοντά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου».

Ερχόμενος το 2012 στον Ολυμπιακό και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο προπονητικό του Ρέντη το φανταζόσουν ότι θα πάρεις ευρωπαϊκό τίτλο με τον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια είναι ότι μπαίνοντας στο προπονητικό του Ρέντη το 2012 είπα στο εαυτό μου ότι Αντώνη πρέπει να κανείς τα πάντα για να παίξεις και να καθιερωθείς στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό είχα στο μυαλό μου αυτός ήταν ο στόχος μου».

Τώρα το Διηπειρωτικό στο Μαρακανά. Τι σημαίνει για εσένα αυτό, ένας ακόμα διεθνής τίτλος σε ένα ιστορικό γήπεδο;

«Τρομερό γήπεδο, ιστορικό θέλουμε να αγωνιστούμε εκεί και να πάρουμε έναν ακόμα διεθνή τίτλο, τώρα μας άνοιξε η όρεξη».

Τι θα ήθελες να πεις στους Σωτήρη Συλαϊδόπουλο και Δημήτρη Μαυρογενίδη, που οδήγησαν εσένα και τους συμπαίκτες σου στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού;

«Θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνουν για εμάς καθημερινά τα τελευταία χρόνια, κάθε μέρα είναι εκεί για εμάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον κύριο Συλαιδόπουλο που με έχει βοηθήσει να εξελιχθώ ως παίκτης και ως άνθρωπος, ξέρω ποσό με πιστεύει και θέλω να κάνω τα πάντα για να τον δικαιώσω».

Αυτό που «πουλάς» στο παιχνίδι σου είναι το «ένας εναντίον ενός» και πολλές φορές το συνδυάζεις με γκολ, όπως συνέβη με Λέτσε, Μπάγερν και Μίλαν. Θεωρείς είναι το σήμα κατατεθέν σου ως παίκτης; Ποια είναι τα δυνατά σου στοιχεία (αμιγώς αγωνιστικά και μη);

«Μου αρέσει να πηγαίνω στο ένας εναντίον ενός, μου αρέσει να σκοράρω και να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου. Το δυνατό μου σημείο πιστεύω ότι είναι η θέληση μου να πετύχω τους στόχους μου και η σκληρή δουλειά».

Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;, Ως δεκάρι ή εξτρέμ; Που πιστεύεις αποδίδεις καλύτερα.

«Μου αρέσει να παίζω, να χαίρομαι το παιχνίδι και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει νιώθω άνετα να αγωνίζομαι σε όλες τις θεσεις μπροστά αλλά μπορώ να παίξω και σε οποία θέση με βάλει ο προπονητής μου, ακόμα και τερματοφύλακας».

Υπάρχουν στιγμές ή πρόσωπα που ξεχωρίζεις από την φετινή σεζόν;

«Σίγουρα η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τρόπαιο είναι μια στιγμή που θα θυμόμαστε για πάντα και φυσικά όλα τα πρόσωπα που μαζί κατακτήσαμε αυτό τον τίτλο.περάσαμε πολλά και στο τέλος τα καταφέραμε».

Η διοίκηση και πιο συγκεκριμένα ο κ, Μαρινάκης ποντάρει πολλά στο project των παικτών από την Ακαδημία. Στηρίζει την προσπάθεια και στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα. Πως εισπράττεις εσύ αυτή τη στήριξη, από τη Διοίκηση του Ολυμπιακού;

«Η στήριξη που έχουμε από την διοίκηση του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα από τον κύριο Μαρινάκη είναι καθημερινή την νιώθουμε και μας γεμίζει χαρά και ευθύνη για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Με δεδομένο πως είστε σε Ακαδημίες τι είναι πιο σημαντικό θεωρείς; Οι πορείες, οι τίτλοι, το να παίρνετε στις σωστές Αρχές και την καθοδήγηση ή όλα αυτά μαζί; Επίσης πως είναι να ακούγεται το όνομά σου για την α' ομάδα, αλλά και από ομάδες του εξωτερικού;

«Πιστεύω όλα αυτά μαζί, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Χαίρομαι όταν ακούγονται καλά πράγματα για το πρόσωπο μου αλλά εμένα η δουλειά μου είναι στο γήπεδο και μόνο εκεί, καθημερινά να δουλεύω σκληρά και να βελτιώνομαι τα υπόλοιπα τα διαχειρίζονται οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, που μαζί έχουμε περάσει και χαρές και λύπες»

Ποια είναι τα πρότυπα σου; Είτε γενικά είτε από τον Ολυμπιακό;

«Μου αρέσει πολύ ο Ζοάο Φελιξ αλλά και ο Κριστιάνο Ροναλντο με το τρόπο που δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια και πως ωθεί τον εαυτό στο να γίνετε καθημερινά καλύτερος».

Μίλησέ μας για τα όνειρά σου. Φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, τι θα ήθελες να ζήσεις στο μέλλον;

«Το όνειρο μου από όταν ήρθα εδώ είναι να καθιερωθώ στην ομάδα του Ολυμπιακού, να βάλω γκολ να δημιουργήσω για τους συμπαίκτες μου, να γίνω σύνθημα στα χείλη των οπαδών και να κατακτήσουμε τίτλους. Τίποτα δεν συμβαίνει αν πρώτα δεν είναι όνειρο. Πιστεύω να τα καταφέρω».

Τέλος, που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτόν τον τίτλο;

«Στην οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου, στους προπονητές μου, στους συμπαίκτες μου σε όλο το σταφ ,στο φιλάθλους μας, στον Κύριο Παναγιώτη και τον κύριο Τάσο ξέρουν αυτοί και θα ήθελα να το αφιερώσω ξεχωριστά στον πρόεδρο μας που κάνει τόσα για εμάς και ελπίζω να τον δικαιώσουμε και στην πρώτη ομάδα για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μας δείχνει».


Διαβάστε επίσης