Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εκδήλωση θεσμός της ακαδημίας!

Η εκδήλωση θεσμός της ακαδημίας!
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 - 21:44

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός παρουσίασε τα summer camps στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Μία εκδήλωση... θεσμό για την ακαδημία του Θρύλου, καθώς πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια! Μία εκδήλωση που δεν υπάρχει άλλη σε επίπεδο ακαδημίας!

Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε ο διευθυντής της ακαδημίας Γρηγόρης Γεωργάτος, ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Θοδωρής Ελευθεριάδης, ο σκάουτ της ακαδημίας Γιώργος Αμανατίδης, ο επικεφαλής του δικτύου των σχολών ποδοσφαίρου Βασίλης Νάνος και ο ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας και Νέων του Ολυμπιακού Μανώλης Σάλιακας!

Αρχικά μίλησε ο Βασίλης Νάνος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μου επιτρέψετε να ξεκινήσω ανορθόδοξα διαβάζοντας ένα μικρό απόσπασμα από την έκθεση του μικρού Σπύρου ο οποίος συμμετείχε πέρσι στα camps του Ολυμπιακού ‘’αυτή τη μία εβδομάδα πέρασα τέλεια και ανυπομονώ να έρθω ξανά του χρόνου’’. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό θέλουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία να προσφέρουμε το καλύτερο. Είναι μία διοργάνωση που γίνεται 15 χρόνια. Φέτος λόγω των 15 ετών θα έχουν μόνο ποδόσφαιρο. Και ο λόγος είναι πως θέλουμε να υποστηρίξουμε μία πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά που θα έχει σε camp και άλλα αθλήματα. Ως προς τις παροχές θα υπάρχει ένας πλήρης εργομετρικός έλεγχος και ειδικό πρόγραμμα ξενάγησης και εκμάθησης για την ιστορία του Ολυμπιακού μας».

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, σχολίασε: «Έχουμε την χαρά για ακόμα μία φορά τα χρόνια αυτά να ξεκινήσουμε αυτήν τη διοργάνωση. Μεγάλη χαρά που είμαστε ως αγωνιστικό τμήμα εδώ. Όλοι οι προπονητής των τμημάτων της ακαδημίας πρόκειται να στηρίξουν τα camps και θα βρίσκονται καθημερινά στο γήπεδο με τα παιδιά. Έτσι ώστε να αξιολογήσουν και τους μικρούς, ώστε αν τυχόν κάποιο απ’ αυτά αξίζει να υπάρξει η διαδικασία επανένταξής του στα αγωνιστικά τμήματα. Κάτι άλλο είναι πως θα προσφέρουμε και κάποια εργομετρικά τεστ. Για ταχύτητα, αερόβια ικανότητα και κάποια σωματομετρικά τεστ».

Ο διευθυντής της ακαδημίας, Γρηγόρης Γεωργάτος, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός σε μία δύσκολη περίοδο που ζούμε σαν χώρα επενδύει στο μέλλον. Το μέλλον είναι τα παιδιά. Σαν Ολυμπιακός έχουμε χιλιάδες παιδιά σε Κύπρο, Αμερική με το δίκτυο των σχολών μας και για αυτά τα παιδιά δουλεύουμε. Οι ακαδημίες, οι σχολές και τα camps είναι οι τρεις πυλώνες για την ανάπτυξη των παιδιών. Για τα παιδιά είναι μία σημαντική εμπειρία. Να προπονηθούν στο μέρος όπου είναι και προπονούνται οι παίκτες της μεγάλης ομάδας και να ζήσουν ένα όνειρο που έχει το κάθε παιδί, να βρεθεί εδώ που προπονούνται οι παίκτες του Ολυμπιακού. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Τον χώρο αυτόν τον θεωρώ σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά χρόνια εδώ. Αυτό το σπίτι εδώ έχει κάθε χρόνο μία αγαπημένη οικογένεια. Μόνο έτσι πάμε μπροστά και έτσι μεγαλώνει και ο Ολυμπιακός. Περιμένουμε τα νέα παιδιά να έρθουν και να περάσουν καλά. Να μπουν στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού».

Ο Γιώργος Αμανατίδης συμπλήρωσε: «Δεκαπέντε χρόνια είναι πολλά αλλά και λίγα σε σχέση με αυτά που θέλουμε να κάνουμε στον Ολυμπιακό. Έτσι έρχεται η μάθηση και η εξέλιξη των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό στο σπίτι μας όπως είπε και ο Γρηγόρης να έρχονται παιδιά απ’ όλο τον κόσμο γιατί πάντα έχουμε συμμετοχές και από παιδιά εκτός Ελλάδας. Πολλά παιδιά μέσα από αυτήν τη διαδικασία είναι στα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Άλλωστε εμείς στον Ολυμπιακό δεν θέλουμε να λέμε πολλά αλλά να κάνουμε έργα».

Και ο ποδοσφαιριστής του Θρύλου, Μανώλης Σάλιακας, είπε: «Όλα τα παιδιά θα ζήσουν μία μεγάλη εμπειρία. Θα κάνουν προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της πρώτης ομάδας και αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πολλά προνόμια. Εγώ ξεκίνησα από τη σχολή του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε κάποιο από τα camps του Ολυμπιακού. Τα παιδιά που έχουν τώρα αυτή την ευκαιρία τους λέω να αρπάξουν την ευκαιρία!».

Διαβάστε επίσης

Απονομή κόντρα σε ΠΑΟΚ

Απονομή κόντρα σε ΠΑΟΚ

Οι Νέοι του Ολυμπιακού υποδέχονται στο Ρέντη την Πέμπτη τον ΠΑΟΚ σε εξ αναβολής ματς του πρωταθλήματος και σηκώνουν την κούπα στο φινάλε. Live από το gavros.gr, 17:00...