Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος

Ο κοντός, ο «χοντρός» και ο… όμορφος
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 12:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Η βελτίωση του Ολυμπιακού είναι εμφανής και το σερί των νικών έχει φτάσει, ήδη τις πέντε. Η ομάδα δείχνει πιο εκρηκτική και οι μεσοεπιθετικοί παίκτες κάνουν την διαφορά. Επί Χάσι θεωρούνταν μάταιη η συνύπαρξη των Μάριν, Οτζίτζα και Φορτούνη στην ίδια 11άδα, όμως επί Λεμονή και με καλύτερη φυσική κατάσταση το αδύνατον γίνεται δυνατόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο Αγρίνιο, όπως συνέβη και στην Κέρκυρα και το είδαμε και με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη για μεγάλο διάστημα. Οι δύο ανατροπές στα τελευταία 3 ματς αποδεικνύουν αφενός ότι η ομάδα δεν έχει χάσει το μέταλλο του πρωταθλητή και αφετέρου πως τα ατού της παίρνουν πρωτοβουλίες.

Πρώτος και καλύτερος ο Μάρκο Μάριν. Ο «κοντός» έχει κάνει μια σειρά αγώνων με εξαιρετική απόδοση και κυρίως αντέχει να βγάζει όλο το 90λεπτο και να μην είναι εκείνος που χρειαζόταν αλλαγή στο 60’.

Τώρα που ανεβαίνει ξανά και ο Οτζίτζα Οφόε όλα γίνονται πιο εύκολα. Ο «χοντρός» ξέρει καντάρια μπάλα και χαίρεσαι να τον βλέπεις να πατάει σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Φαίνεται ότι άφησε πίσω του τις αμφιβολίες, μετά την περιπέτεια της κλοπής στο σπίτι του και τον φόβο της γυναίκας του για παραμονή στην Ελλάδα.

Ο όμορφος αυτής της φαντεζί παρέας είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος και πασάρει και σκοράρει και ταυτόχρονα έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει και να μαρκάρει. Το να βλέπεις τον Φορτούνη να δημιουργεί είναι κάτι γνώριμο, αλλά όταν βγάζει πείσμα και αμυντικά τον κάνει ακόμα πιο πολύτιμο.

Οι τρεις τους συν τον Ανσαριφάρντ και τους δύο ακραίους μπακ, Κούτρη και Ελαμπντελαουί αποτελούν πηγές δημιουργίας και είναι άλυτα προβλήματα για τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να δώσουν ένα χέρι βοηθείας παραπάνω στην άμυνα για να μην δέχεται η ομάδα συνεχώς γκολ.

Προσωπικά θεωρώ ότι Μάριν, Οτζίτζα και Φορτούνης πρέπει να κάτσουν και να μιλήσουν και να αποφασίσουν ότι από αυτούς θα ξεκινάει η άμυνα γιατί έτσι η ομάδα θα λύσει το πρόβλημά της. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί γκολ και από πολλά ατομικά λάθη, αλλά αυτά γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται.

Το θέμα η ομάδα να προχωρήσει ακόμα πιο δυνατά έχοντας όλα τα «όπλα» της στην 11άδα απαλλαγμένη πια από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Το βέβαιο είναι ότι μπορούν να το κάνουν και ερώτημα είναι αν θα θελήσουν να βάλουν το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα και πάνω από την προσωπική τους άνεση.

Άλλωστε, αν η ομάδα γίνει ακόμα πιο δυνατή τότε και η «Αγία Τριάδα» των Μάριν, Οτζίτζα και Φορτούνη θα ευχαριστιέται περισσότερο στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν διαθέτει την πληρότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού και όσοι αποκτηθούν θα πρέπει να είναι ανώτεροι από τους υπάρχοντες. Η γνώμη του Δημήτρη Ζώρζου.