Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόβα... αλλαγής 11άδας για το 2016...

Πρόβα... αλλαγής 11άδας για το 2016...
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 - 22:53

Ο Μάρκο Σίλβα δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Ως εκ τούτου, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, έβαλε την ίδια ενδεκάδα (με τον Σαλίνο το Σάββατο αντί του τιμωρημένου Μαζουάκου), που μάλιστα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που είχε παρουσιάσει μέχρι τότε σε όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Και με τον Παναιτωλικό εντός έδρας, αλλά και με την Καλλονή εκτός έδρας, ο Πορτογάλος έπαιξε με Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουάκου (Σαλίνο), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Τσόρι, Φορτούνη, Ιντέγε και Ντουρμάζ. Δηλαδή, άφησε έξω Σιόβα, Κασάμι, Πάρντο, Σεμπά, τέσσερις παίκτες που ήταν βασικοί στα πλάνα του σχεδόν σε όλο το προηγούμενο διάστημα στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Και ένα πέμπτο, τον Ερνάνι, που πάντα τον είχε στην 18άδα, δεν τον πήρε καν στην αποστολή των δύο αγώνων.

Είναι σαφές ότι ενόψει του 2016 ο Μάρκο έχει ήδη στο μυαλό του κάποια πράγματα διαφορετικά από αυτά που μας είχε συνηθίσει. Κατ΄αρχάς μιλάμε για τρία διαφορετικά δίδυμα μέσα στην ενδεκάδα: Μποτία-Ντα Κόστα στην καρδιά της άμυνας (κι όχι Μποτία-Σιόβα η, Ντα Κόστα-Σιόβα), Καμπιάσο-Τσόρι στην καρδιά της μεσαίας γραμμής (κι όχι Κασάμι-Φορτούνη) και Φορτούνη-Ντουρμάζ στα πλάγια της επίθεσης (κι όχι Πάρντο η, Σεμπά-Ντουρμάζ).

Ποιος είναι ο λόγος που δείχνει να σκέφτεται αυτές τις αλλαγές ο προπονητής;

Πρώτος και προφανής το Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-3 κι η εικόνα κάποιων παικτών στο πιο καθοριστικό ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Δεύτερος λόγος ότι η ομάδα για ένα δίμηνο, μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οπότε ίσως κρίνει ότι με τις αλλαγές αυτές η ομάδα θα βοηθηθεί πιο πολύ παίζοντας μόνο για το πρωτάθλημακαι το Κύπελλο. Ότι, δηλαδή, μπορεί να ταιριάζει περισσότερο αυτό το σχήμα, με τους έμπειρους Αργεντινούς στο κέντρο και το Φορτούνη ναξεκινάει από τα πλάγια, αλλά να «κλείνει» συνεχώς προς τα μέσα και να μετέχει στις φάσεις.

Τρίτος λόγος ότι ο Μάρκο θέλει να δώσει μεγαλύτερα κίνητρα σε όλους τους παίκτες. Να δείξει στα νέα πρόσωπα της 11άδας ότι υπολογίζει κι αυτούς για βασικούς και να περάσει το μήνυμα σε όσους χάνουν τη θέση τους ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο.

Το πρώτο δίμηνο του 2016 θα τελειώσει με τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για το Γιουρόπα Λιγκ, κι εκεί θα φανεί και τι ακριβώς θα έχει αποφασίσει ο Μάρκο Σίλβα…

Θεωρώ, πάντως, ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σε όσα είπε σε συνέντευξή του στη Νόβα. Γιατί τόνισε ότι, «θα αλλάξουμε πράγματα, γιατί θέλουμε να βελτιωθούμε. Πάντα κοιτάζω προς το καλύτερο. Δεν μένουμε στις νίκες. Απόδειξη κι η στάση του κόσμου στο τελευταίο μας παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Θέλουμε να χαρούμε το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα. Πρέπει να αλλάξουμε για να βελτιωθούμε».

Είναι σοβαρό το μήνυμα που πέρασε ο προπονητής, για όποιον το κατάλαβε…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ»)

Διαβάστε επίσης

Αυτοί δεν πήραν... γραμμή!

Αυτοί δεν πήραν... γραμμή!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος σχολιάζει τις δηλώσεις των Στραματσιόνι, Πογέτ και Τούντορ, οι οποίοι υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του Θρύλου...