Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μία μεγάλη παγίδα τα προκριματικά!

Μία μεγάλη παγίδα τα προκριματικά!
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 - 01:17

Οπως φαίνεται, δυστυχώς τα προκριματικά του Champions League το πιο πιθανό είναι να μπουν στην πραγματικότητα του Ολυμπιακού από αυτό το καλοκαίρι, αφού μόνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα μας βοηθούσε σε μία απευθείας παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Οπότε έχει ενδιαφέρον να κάνουμε μία πρώτη προσέγγιση στο τι σημαίνουν πρακτικά τα προκριματικά για τον Ολυμπιακό. Κοινώς, με ποιες ομάδες μπορεί να κληρωθεί και να πρέπει να περάσει για να πάει στους ομίλους. Κι εδώ να ξεκινήσουμε από το πιο απλό, αλλά και σημαντικό ότι πρέπει να γίνουν δύο προκρίσεις, μία στον γ’ προκριματικό τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, και μία στα πλέι οφ, το β’ 15νθήμερο του Αυγούστου.

Πρώτα λοιπόν στον γ’ προκριματικό:
Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα είναι στους 10 ισχυρούς. Οπότε, δεν θα κληρωθεί με τις πρωταθλήτριες Τσεχίας (Πλζεν), Σκωτίας (Σέλτικ), Κύπρου (ΑΠΟΕΛ), Λευκορωσίας (ΜΠΑΤΕ), Βουλγαρίας (Λουντογκόρετς), Κροατίας (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Δανίας (Κοπεγχάγη), Αυστρίας (Σάλτσμπουργκ ή Ραπίντ) και τη Λέγκια, εφόσον πάρει το πρωτάθλημα στην Πολωνία. Αν το χάσει η Λέγκια και το πάρει στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα είναι αυτή στους ισχυρούς.

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού; Οι πρωταθλήτριες από το Αζερμπαϊτζάν (Καραμπάγκ), Νορβηγία (Ρόζενμποργκ), Καζακστάν (Αστάνα), Ρουμανία (Αστρα), Σερβία (Ερυθρός Αστέρας), Σλοβακία (Τρέντσιν), Σλοβενία (Ολίμπια ή Μάριμπορ), Σουηδία (Νόρκεπινγκ), Ουγγαρία (Φερεντσβάρος) και η Χάποελ Μπερ Σεβά, αν το πάρει αυτή στο Ισραήλ, ειδάλλως η Λέγκια ή άλλη ομάδα από την Πολωνία ή ακόμη μικρότερο πρωτάθλημα.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά όχι και τη σιγουριά, αφού κανείς αντίπαλος δεν θα είναι της πλάκας.

Πάμε μετά στα πλέι οφ:
Εφόσον ο Ολυμπιακός έχει περάσει, πάλι θα είναι στους ισχυρούς. Αλλά τώρα θεωρητικά ο αντίπαλος θα είναι πιο δύσκολος, αφού θα είναι πέντε οι ισχυροί. Αρα, μπορεί να παίξει π.χ. με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Δανίας, Βουλγαρίας, Λευκορωσίας, Ισραήλ κ.λπ. Και να δούμε κι αν το πάρει στη Ρουμανία η Αστρα, γιατί η Στεάουα ναι μεν είναι πίσω στη βαθμολογία, αλλά είναι πάντα η μεγάλη δύναμη.
Αρα, στα πλέι οφ, η δουλειά του Ολυμπιακού θα είναι σίγουρα πιο δύσκολη.

Να δώσω ένα παράδειγμα: φέτος στη θέση που θα είναι του χρόνου ο Ολυμπιακός (αν δεν πάει απευθείας στους ομίλους βέβαια) ήταν η μόνιμη πρωταθλήτρια Ελβετίας Βασιλεία. Τι έκανε η Βασιλεία; Στον μεν γ’ προκριματικό πέρασε την πρωταθλήτρια Πολωνίας Λεχ Πόζναν, στα δε πλέι οφ αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ…

Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ένα: τα πλέι οφ είναι μεγάλη παγίδα! Και θέλουν τεράστια σοβαρότητα και προσοχή, με ομάδα ετοιμοπόλεμη από τις 15-20 Ιουλίου…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/03/2016)

Διαβάστε επίσης

Ο μάγκας Σίλβα και ο Ερνάνι!

Ο μάγκας Σίλβα και ο Ερνάνι!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος σχολιάζει το χθεσινό παιχνίδι στην Τρίπολη, αλλά και τις κούπες που σηκώνει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα...

Σύγκριση Ιντέγε-Μπεργκ!

Σύγκριση Ιντέγε-Μπεργκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος συγκρίνει και αναλύει τα πεπραγμένα του Νιγηριανού επιθετικού του Ολυμπιακού και του Σουηδού του ΠΑΟ...

Μία αλήθεια για τα στόπερ

Μία αλήθεια για τα στόπερ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού και αναφέρει ότι οι Μποτία και Ντα Κόστα έχουν βάλει μέχρι στιγμής συνολικά έξι γκολ, τα οποία χάρισαν πολύτιμες νίκες στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.