Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για τρεις λόγους βλέπουν Μπακασέτα

Για τρεις λόγους βλέπουν Μπακασέτα
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 - 22:12

Εγραφα τις προάλλες ότι στον Ολυμπιακό βλέπουν σαν μία λύση για τη νέα σεζόν από την ελληνική αγορά τον Τάσο Μπακασέτα, τον αριστεροπόδαρο μεσοκυνηγό του Πανιώνιου. Κι οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Τρεις για την ακρίβεια.

*Πρώτος, πολύ απλά ότι ο Μπακασέτας κατά κοινή ομολογία ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες του φετινού πρωταθλήματος. Εβαλε 11 γκολ χωρίς πέναλτι και είχε και 7 ασίστ που έγιναν γκολ (συν ένα ακόμη γκολ και μία ασίστ στο Κύπελλο). Για τη θέση του, μόνο ο Φορτούνης έβαλε κι αυτός 11 γκολ (χωρίς τα πέναλτι). Ας δούμε ότι χωρίς πέναλτι ο Γιάννου σημείωσε 11 γκολ, ο Μανιάς και ο Ιντέγε 10 και οι Βέλλιος, Αραβίδης 9. Ολοι τους σέντερ φορ. Ο δε Μπεργκ 10 γκολ είχε μέχρι που τελευταία αγωνιστική έβαλε πέντε μαζί σε έναν 16χρονο γκολκίπερ του ουραγού Πανθρακικού…

*Δεύτερος, ότι η ηλικία του (23 γίνεται τον Ιούνιο) προϊδεάζει ότι ο Μπακασέτας έχει πολλά ακόμη να δώσει. Και φέτος ήταν η πρώτη του πραγματικά καλή χρονιά. Φέτος βρήκε τα πατήματά του και έδειξε ποιος είναι. Η λογική για ένα παιδί σε τέτοια ηλικία και με δυνατότητα να σκοράρει, αλλά και να πασάρει και με τα δύο πόδια (είναι σούπερ με το αριστερό και πολύ καλός με το δεξί), λέει ότι τον περιμένουν καλύτερα. Κι ο Ολυμπιακός γενικά συνήθως βρίσκει πολύτιμες λύσεις από τον Πανιώνιο, μία ομάδα που παραδοσιακά αναδεικνύει ταλέντα.

*Τρίτος, ότι πίσω από τον Φορτούνη, για τη θέση δηλαδή του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες μεγάλους σε ηλικία, τον 35άρη παικταρά Τσόρι και τον 34άρη σούπερ εργαλείο Φουστέρ (ο Νίκο Μαρτίνεθ είναι στην Κύπρο και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τον πάρει πίσω). Ο Μπακασέτας είναι έναν χρόνο μικρότερος από τον Φορτούνη και δείχνει δυνατότητες για σπουδαία πράγματα ειδικά όταν ανέβηκε η ψυχολογία του από κάποια γκολ που έβαλε. Παίζει την μπάλα κάτω, έχει καλές συνεργασίες, πασάρει σωστά, έχει απαλλαγή από τον αντίπαλο. Δεν είναι μόνο δηλαδή το καλό του σουτ, που βλέπεις πάνω του.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/04/2016)

Διαβάστε επίσης

Υποχρέωση το Κύπελλο

Υποχρέωση το Κύπελλο

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ο Ολυμπιακός έχει χρυσή ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω και πάνω απ’ όλα να δώσει στην ΑΕΚ ένα καλό μάθημα.

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός…

Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός…

Ο Χάρος της 7 γράφει για το μεγαλείο του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει την τύχη να έχει στο τιμόνι του έναν σπουδαίο ηγέτη όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κανονικός Ομάρ...

Ο κανονικός Ομάρ...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει την άποψή του για τον Ελαμπντελαουί και τις ενοχλήσεις που είχε όλη τη χρονιά, αλλά και για τον Μαζουακού...