Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατώτερος των περιστάσεων...

Κατώτερος των περιστάσεων...
Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016 - 19:34

Ολα έδειχναν ότι το χθεσινό ματς θα κριθεί στο ένα γκολ και πως οι δύο ομάδες είχαν στη σκέψη τους ακόμα και την περίπτωση της παράτασης. Η αλήθεια είναι ότι η Χάποελ είχε βρει μερικές φορές χώρους για να κάνεις φάσεις κυρίως από τα άκρα, όπου ο Ολυμπιακός ξεκίνησε χωρίς κλασικούς πλάγιους ποδοσφαιριστές. Και τα μπακ των γηπεδούχων, όποτε είχαν ευκαιρία προωθούνταν, αλλά και ο Νουακαέμε, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Βίκτορ προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση βάζοντας τον Μανιάτη και τον Μαζουακού, δύο παίκτες με τρεξίματα, καθώς πραγματικά μεγάλη φάση δεν είχαν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι που δέχθηκαν το γκολ. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα «φτηνό» γκολ, αφού η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά και ήρθε το αριστερό στόπερ της Χάποελ, ο Τζέντεκ, να στοπάρει με άνεση και να σκοράρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τελικά ο Ολυμπιακός την… πάτησε από εκεί που είχε το πρόβλημα από την αρχή και προσπάθησε να το καλύψει ο Βίκτορ. Ωστόσο, αυτή είναι μια λεπτομέρεια στη γενικότερη απόδοση των «ερυθρόλευκων», τόσο στο χθεσινό ματς όσο και στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη, όπου κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι εκεί χάθηκε η πρόκριση.

Η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών χθες με τη Χάποελ, η οποία είχε και ένα τετ-α-τετ πριν σκοράρει, στο 80’. Δικαιολογίες δεν χωρούν για τους παίκτες και τον προπονητή και σίγουρα η διοίκηση θα ενισχύσει την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Το Champions League τελείωσε φέτος για τον Ολυμπιακό και η πίκρα είναι μεγάλη για όλους. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ομάδα τελείωσε το χθεσινό ματς χωρίς μεγάλη φάση για γκολ και θα πρέπει να αφυπνιστούν άπαντες για να μη χαθεί και η Ευρώπη. Ο στόχος δεν ήταν οι όμιλοι στο Europa League, αλλά προκειμένου να μην επέλθει ολική καταστροφή θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 04/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτροσόκ η μόνη σωτηρία...

Ηλεκτροσόκ η μόνη σωτηρία...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ανέτοιμο Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ηλεκτροσόκ για να μην χάσει γενικά την Ευρώπη.

Σιγά μην τους έκανε το χατίρι…

Σιγά μην τους έκανε το χατίρι…

Ο Θανάσης Φουσκίδης γράφει για τον Πρόεδρο του Θρύλου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατέδειξε για μια ακόμη φορά πως πεισμώνει σε τέτοιες καταστάσεις.

Αλλάζουν όλα, κοιτάζει μπροστά

Αλλάζουν όλα, κοιτάζει μπροστά

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πρέπει πάση θυσία να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Θρύλος είσαι, περνάς…

Θρύλος είσαι, περνάς…

Ο Μπάμπης Χριστόγλου αναφέρει ότι αν ο Ολυμπιακός εμφανιστεί όπως πρέπει στη ρεβάνς με την Χάποελ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κερδίσει και να προκριθεί στα πλέι οφ.