Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σιγά μην τους έκανε το χατίρι…

Σιγά μην τους έκανε το χατίρι…
Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 - 16:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΟΥΣΚΙΔΗΣ

Την ώρα που τα γνωστά παπαγαλάκια προμήνυαν τον ερχομό νέων πέτρινων χρόνων για τον Ολυμπιακό, έγραψα πάνω στην τρέλα της στιγμής στο Facebook (από το οποίο τελικώς δεν γλίτωσα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ετών) πως στη θέση του Γιαννάκη, του κυρ Δημήτρη και του Ιβάν, θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο από την Τετάρτη και μετά. Βλέπετε, μετά από ένα τόσο ισχυρό σοκ ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο ερυθρόλευκος γίγαντας θα... ξυπνούσε από τον θερινό λήθαργο και οι ίδιοι θα έχαναν κάθε ελπίδα να παρατείνουν έστω και για λίγο τη σχετική προπαγάνδα.

Από χθες όσοι περίμεναν πως ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού θα λύγιζε εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής, μπήκαν και πάλι στο καβούκι τους... Σιγά μην τους έκανε το χατίρι. Οχι, παιδιά. Ο Μαρινάκης δεν είναι απ’ αυτούς που τα παρατάνε σε μια δυσκολία. Αντιθέτως, κατέδειξε για μια ακόμη φορά πως πεισμώνει σε τέτοιες καταστάσεις.

Με συνοπτικές διαδικασίες θωράκισε οικονομικά την ομάδα και προχώρησε στην κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου διορθωτικών παρεμβάσεων. Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο Ολυμπιακός θα βρει και πάλι τον δρόμο του... Το αναγνωρίζουν τόσο οι εχθροί του όσο και οι φίλοι του, που μπορεί να υπερέβαλαν στις αντιδράσεις τους λόγω της πίκρας και της οργής τους. Φαντάζομαι πως θυμήθηκαν και πάλι ότι πρώτοι οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους το τιμόνι του Θρύλου θέλουν να τον βλέπουν ψηλά... Ας αναλογιστούν πόσα χρόνια περιμένουν οι άλλοι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από τους δήθεν ευεργέτες...

Πλέον αναμένουμε τις απαντήσεις των εγχώριων ανταγωνιστών, οι οποίοι προφανώς θεωρούν πως... έλαμψαν στα ευρωπαϊκά σαλόνια και δεν έχουν ανάγκη βελτίωσης. Αυτών που δεν πληρώνουν την εφορία των παικτών τους (οι οποίοι τους κυνηγούν στα δικαστήρια) κι αυτών που προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη, ρίχνουν τις ομάδες τους είτε στη Γ’ Εθνική είτε στο επίπεδο των επαρχιακών συλλόγων της Superleague... Αυτών που επενδύουν σε επαγγελματίες μεταφορείς συκοφαντίας, σε τζάμπα μαγκιές και σε διαδικτυακούς και τηλεοπτικούς δικαστές. Αυτών που μεταφράζουν τις επενδύσεις σε... δωροδοκίες και εκβιασμούς για τον έλεγχο του παρασκηνίου και αυτών που λειτουργούν λαθραία στο ποδόσφαιρο, όπως και στις άλλες δραστηριότητές τους...

Εκτός των άλλων, χθες σηματοδοτήθηκε και η αλλαγή σελίδας για έναν πραγματικό τεχνοκράτη του ποδοσφαίρου, με λογική που κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και απόλυτα επιτυχημένη πορεία στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Γιάννης Βρέντζος είχε μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων και πλέον... αλλάζει ρότα. Του ευχόμαστε από καρδιάς, καλή τύχη...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/08/2016)

Διαβάστε επίσης

«Πάγωσαν» με τα 20 εκατ. του προέδρου!

«Πάγωσαν» με τα 20 εκατ. του προέδρου!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον ηγέτη του Θρύλου, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος το πήρε ξανά πάνω του με στόχο να κάνει τον Ολυμπιακό πανίσχυρο!

Ηλεκτροσόκ η μόνη σωτηρία...

Ηλεκτροσόκ η μόνη σωτηρία...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ανέτοιμο Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάζεται ένα πολύ δυνατό ηλεκτροσόκ για να μην χάσει γενικά την Ευρώπη.

Κατώτερος των περιστάσεων...

Κατώτερος των περιστάσεων...

Ο Δημήτρης Ζώρζος γράφει για τον αποκλεισμό από την Χάποελ και επισημαίνει ότι άπαντες πρέπει να αφυπνιστούν για να μη χαθεί και η Ευρώπη.