Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρίμα να μη λέγεται Σφαιρόπουλιτς

Κρίμα να μη λέγεται Σφαιρόπουλιτς
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 - 13:27

Τι θα ακούγαμε και τι θα διαβάζαμε εάν ο Ολυμπιακός είχε στον πάγκο του έναν ξένο τεχνικό. Πόσο διαφορετική θα ήταν η αντιμετώπιση του προπονητή των «ερυθρόλευκων», εάν η κατάληξη του ονόματός του ήταν σε «ιτς» και όχι στο ελληνικότατο «όπουλος» που έχει και αρκαδική προέλευση. Εάν ο Ιβκοβιτς είχε στο 11-3 τον Παναθηναϊκό, άπαντες θα μιλούσαν για την πανουργία του Σέρβου κόουτς.

Εννοείται πως κανείς δεν είναι τέλειος, όπως και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ποιος εξάλλου είναι αλάνθαστος στη δουλειά του και γενικότερα στη ζωή του; Από την άλλη, όμως, είναι ένας προπονητής που προσπαθεί για το καλό του συνόλου του και έχει πρώτο στόχο τη βελτίωση της δουλειάς του.

Στον ηλεκτρικό πάγκο του Ολυμπιακού, ο Ελληνας τεχνικός έχει πάρει μέχρι στιγμή το… σκαλπ όποιου προπονητή των «πρασίνων» έχει βρεθεί στο διάβα του. «Τον έχει σώσει ο Σπανούλης, ρε Λεούση, τι μας λες;», εύκολα κάποιος μπορεί να φωνάξει με στόμφο.

Εργο του Σφαιρόπουλου, όμως, δεν είναι και αυτό; Ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει εξάρει τον τρόπο που τον έχει διαχειριστεί σε αυτά τα παιχνίδια ο προπονητής του. Ειδικά μετά την κακή παράδοση που είχε στο ΟΑΚΑ, όπου τον κατηγόρησαν ακόμα και κάποιοι οπαδοί της ομάδας, ότι… παραπατάει στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Και όταν οι ίδιοι οι παίκτες μαρτυρούν τη βελτίωσή τους, από τον Σφαιρόπουλο, δεν μπορεί κανείς να εκφέρει καμία διαφορετική άποψη.

Κριτική ας γίνεται. Ισοπέδωση να μην υπάρχει. Οσο για τη διαχείριση του ρόστερ του; Οσα βλέπει ένας τεχνικός στην καθημερινότητά του και ό,τι κινείται στο ΣΕΦ, ελάχιστοι τα μαθαίνουμε. Ενα είναι το μεγάλο κρίμα. Που δεν λέγεται Σφαρόπουλιτς. Γιατί τότε τα κείμενα-αφιερώματα λατρείας θα ερχόντουσαν το ένα μετά το άλλο. Αλλά είπαμε. Ο Ελληνας δεν κάνει… γκελ.

ΥΓ.: Οι αποστάσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού στο τέλος είναι ιδανικές. Ισως και τέλειες. Εντολή του Σφαιρόπουλου το σκριν από τον Παπανικολάου στον Σπανούλη, μετά από αυτό ο «Παπ» τραβάει μαζί του τον Καλάθη και μένει στο τρίποντο. Η πάσα του αρχηγού βρίσκει τον Πρίντεζη και ο υπαρχηγός αντιδράει αστραπιαία και σκοράρει. Αν είχε κλείσει ο Σίνγκλετον, ο «Πριντ» είχε την επιλογή να πασάρει είτε στον Παπανικολάου είτε στον Γκριν που ήταν μόνοι στο τρίποντο, ενώ ο Λοτζέσκι είχε τραβήξει στα 6,75μ. τον Ρίβερς. Η τέλεια επίθεση…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 21/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Αντε να δούμε λίγη μπαλίτσα

Αντε να δούμε λίγη μπαλίτσα

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι μοναδικός στόχος τους είναι να καταστρέψουν ό,τι έχει μείνει όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Συνεχίζει να προκαλεί ο Δήμαρχος σε... παύση! Ο Αχιλλέας Μπέος, του οποίου το... ποιόν ξέρει όλη η οικουμένη, πάει όπου βρει μικρόφωνο (ενώ δηλώνει ότι δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο) και μιλάει για ποδόσφαιρο, κατά πώς τον διατάζουν τα αφεντικά του!