Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μένει πολύ πίσω ο Σιδηρόπουλος

Μένει πολύ πίσω ο Σιδηρόπουλος
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 - 18:08

Ο μη ορισμός του Σιδηρόπουλου για την πέμπτη αγωνιστική του Champions League θα πρέπει να προβλημάτισε και τον διεθνή ρέφερι. Ηταν η σειρά του να επιλεγεί, και το γεγονός ότι την έχασε σημαίνει ότι έχει θέμα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η UEFA όρισε τρεις ρέφερι της πρώτης κατηγορίας, συγκεκριμένα τον Γάλλο Μπουκέτ (Λέστερ-Μπριζ 2-1), τον Λευκορώσο Κουλμπακόφ (Ατλέτικο Μαδρίτης-Αϊντχόφεν) και τον Σουηδό Στρόμπεργκσον (Ντόρτμουντ-Λέγκια 8-4).

Ολα αυτά δείχνουν ότι ο Σιδηρόπουλος έχασε έδαφος στην Ευρώπη. Ο διεθνής ρέφερι το καλοκαίρι έμεινε εκτός Euro 2016, άσχετα αν πήγε ως τέταρτος από το… παράθυρο, ενώ δεν κατάφερε ούτε τον δεύτερο στόχο του, που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο. Τώρα, επόμενος στόχος του είναι το Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως θα πρέπει να προσέξει μην έχει μεγαλύτερα προβλήματα, δεδομένου ότι η UEFA είναι αμείλικτη. Χαρακτηριστική απόδειξη ότι ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ υποβιβάστηκε, από την ελίτ στην πρώτη κατηγορία, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την κακή απόδοσή του στο παιχνίδι του Champions League Μπράγκα-Φενέρμπαχτσε 4-1 για τους «16» του Europa League.

Ηδη ο Σιδηρόπουλος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Κροάτης… έφτασε μέχρι τη φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως ο Σιδηρόπουλος… ξέμεινε στη φάση των «32» για τα λάθη του στον αγώνα Σεντ Ετιέν-Βασιλεία (3-2).

Η «προβληματική» πορεία του φαίνεται και από τη σύγκριση με τους υπόλοιπους ρέφερι που ανέβηκαν μαζί του στην ελίτ κατηγορία. Υστερεί σημαντικά σε σύγκριση με τον Πολωνό Μαρτσίνιακ, τον Ρουμάνο Χάτεγκαν και τον Γάλλο Τουρπέν, ο Καράσεφ έχει στήριξη επειδή το Μουντιάλ γίνεται στη χώρα του (Ρωσία), ενώ ο Ιταλός Ορσάτο και ο Ολλανδός Νιχάους έχουν άλλους, συμπατριώτες τους, μπροστά τους.

Το… κακό στην Ελλάδα

Ενας διαιτητής γίνεται καλύτερος όταν παίρνει παιχνίδια. Ή, για να το πούμε κι αλλιώς, ένας ρέφερι όσο καλά πάει τόσο περισσότερο ορίζεται από την UEFA. Και από τη στιγμή που ο Σιδηρόπουλος χάνει ορισμούς, με βάση όσα αναφέρουμε προηγουμένως, φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα.
Για να μην τα ρίχνουμε όλα στον ίδιο, ασφαλώς και παίζει ρόλο το μπάχαλο που γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν από τον Σιδηρόπουλο λείπουν παιχνίδια, εξαιτίας των αναβολών τριών αγωνιστικών, τότε πώς θα τον εμπιστευθεί περισσότερο η UEFA; Πάντως, και με την απόδοσή του στα εδώ παιχνίδια, φαίνεται πως είναι ντεφορμέ.

Επίπεδο

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ ανέβηκε μαζί με τον Σιδηρόπουλο στην ελίτ, όμως είναι ένα… σκαλί πιο πάνω από όλους της σειράς. Απόδειξη ότι την προηγούμενη σεζόν διαιτήτευσε μέχρι και τον προημιτελικό του Champions League Ρεάλ-Ρόμα 2-0, αλλά και τον ημιτελικό του Europa Σαχτάρ-Σεβίλλη 2-2. Επιλέχθηκε και για το Euro 2016, ενώ καλά ξεκίνησε και φέτος στο Champions League με τους αγώνες Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 και Λιόν-Γιουβέντους 0-1.

Παντού

Ο Ρουμάνος Χάτεγκαν, επίσης «σειρά» του Σιδηρόπουλου, πήγε τόσο στη Γαλλία όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Επίσης, ξεκίνησε απευθείας από τους ομίλους με τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Σέλτικ 7-0 και ακολούθησαν τα ματς Βασιλεία - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 και χθες το Νάπολι - Ντιναμό Κιέβου. Τρία ματς στους φετινούς ομίλους, δύο ο Σιδηρόπουλος.

Οι σίγουροι

Οι Μαρτσίνιακ, Τουρπίν και ο Ρώσος Καράσεφ είναι σίγουροι για το Μουντιάλ. Οι δύο πρώτοι για τις εμφανίσεις του, ο τρίτος λόγω εντοπιότητας. Ο Καράσεφ είναι προβληματικός διαιτητής, αν ήταν από άλλη χώρα θα είχε υποβιβαστεί, όμως η UEFA τον στηρίζει. Οχι μόνο τον επέλεξε για να σφυρίξει στη Γαλλία, αλλά και τον έστειλε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο Champions League σφύριξε Λέγκια-Ντόρτμουντ 0-6 και Νάπολι-Μπεσίκτας 2-3.

Δείχνουν

Τις ευκαιρίες που του δίνονται αξιοποιεί ο Γάλλος Τουρπέν. Ο Ιταλός Ορσάτο μπορεί να έχει μπροστά του τους συμπατριώτες του Ριτσόλι, Ταλιαβέντο, όμως διαιτήτευσε τρεις φορές στη μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ολλανδός Νιχάους έχει μπροστά του τον Κάιπερς, όμως σφύριξε δύο ματς στους ομίλους του Champions League και σήμερα διαιτητεύει στο Europa.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 24/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Κανονισμοί-λάστιχο υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Κανονισμοί-λάστιχο υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ

Την ίδια… φιλοσοφία με την προπαγάνδα, η οποία υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) φαίνεται πως έχει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ.

Το χρυσό άγγιγμα του Φορτούνη!

Το χρυσό άγγιγμα του Φορτούνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στον αγώνα με την Γιανγκ Μπόις.