Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ροτέισον, ξεκούραση και Γιανγκ

Ροτέισον, ξεκούραση και Γιανγκ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 - 19:28

Εβγαλε την υποχρέωση ο Ολυμπιακός, ο οποίος για 30 λεπτά ήταν σοβαρός, αν και μας τα… χάλασε λίγο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Πάντερς «ντύθηκε» Ουέλς και το Λαύριο θύμισε Δόξα. Οι θύμησες επέστρεψαν, ο Χάκετ ανέλαβε δράση και γρήγορα ο Ολυμπιακός έκοψε κάθε ελπίδα ανάκαμψης για τους γηπεδούχους. Αυτά τα παιχνίδια είναι τα κατάλληλα για να βρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν παίζουν πολύ και να ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι. Το ροτέισον του Σφαιρόπουλου ήταν αυτό που έπρεπε. Εξάλλου δεν υπήρχε λόγος να πιεστούν παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης.

Σε αυτό το ματς το μοναδικό που μπορεί να ενδιέφερε τον κόσμο του Ολυμπιακού ήταν η κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ.

Ξεκινάμε από τα θετικά. Ο Αμερικανός σέντερ δεν έσερνε καν το πόδι του. Το ένιωθε στιβαρό, έβαζε την πίεση πάνω του, κάρφωσε και θεαματικά και έδειξε να χαίρεται το παιχνίδι. Κάρφωσε και με όλη του την ορμή (τις φοβάμαι αυτές τις φάσεις, όμως, γιατί ο υπερβάλλων ζήλος μπορεί να επιφέρει και τραυματισμό). Το θέμα είναι ότι έπειτα από καιρό έδειξε πως έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του.

Πάμε στα αρνητικά. Ακόμα φοβάται τις επαφές ο Γιανγκ. Είναι χαρακτηριστικό πως τα σκριν του είναι ελάχιστα. Οταν ανεβαίνει, προσπαθεί να αποφύγει τον αντίπαλο και να τον ενοχλήσει απλά με τη σωματοδομή του. Δύσκολα θα τον δεις να ποστάρει και όταν το κάνει αυτό, προσέχει υπερβολικά. Ταυτόχρονα το θέμα με το πόδι του δεν τον βοηθάει και στα τελειώματα των φάσεων. Είναι θέμα ρυθμού αυτό, όμως είναι ένα σημείο που μπορούσε να το έχει δουλέψει παραπάνω.

ΥΓ.: Εχω εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έχει ωριμάσει ο Μιλουτίνοφ. Διαβάζει φοβερά το παιχνίδι ο Σέρβος, ψάχνει την έξτρα πάσα και φτιάχνει τα χουκ του. Εχει δρόμο μπροστά του, όμως βλέπουμε σίγουρα έναν διαφορετικό «Μίλου» σε σχέση με πέρσι. Πιο έτοιμος παίκτης.

ΥΓ.2: Δεύτερο σερί ματς που παρασύρεται ο Μπιρτς μέσα στο παιχνίδι. Ο,τι και να σφυρίζουν οι ρεφ, οφείλει να είναι συγκεντρωμένος στο 100% του. Και η τεχνική ποινή είναι κάτι που θα μπορούσε να το αποφύγει.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 22/11/2016)

Διαβάστε επίσης

Το χρυσό άγγιγμα του Φορτούνη!

Το χρυσό άγγιγμα του Φορτούνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, ο οποίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στον αγώνα με την Γιανγκ Μπόις.

H «ΘΕΜΑΤΑΡΑ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΓΑΡΓΑΡΑ

H «ΘΕΜΑΤΑΡΑ» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... ΓΑΡΓΑΡΑ

Τι έγινε ρε καλόπαιδα του sdna και απο... «πρώτο θέμα» έγινε μέσα σε λίγη ώρα «γαργάρα» η αποκάλυψη ότι παράγοντες του ποδοσφαίρου και παράγοντες ΠΑΕ έχουν «μαύρες» σχέσεις με αστυνομικούς, έγινε ΓΑΡΓΑΡΑ και ΡΟΦΗΜΑ;