Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είχαμε... καταιγίδα από σοβαρά λάθη

Είχαμε... καταιγίδα από σοβαρά λάθη
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 - 22:41

Χειρότερα δεν γινόταν αναφορικά με τις πρώτες επιλογές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, καθώς είχαμε… καταιγίδα από σοβαρά λάθη. Ρέφερι ή βοηθοί είχαν φάλτσα στα πέντε από τα επτά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου.
Για πολλοστή φορά ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός. Η φάση του 1-1 με τον Πανιώνιο ξεκίνησε από τη βαθιά μπαλιά του Μέστο, ακολούθησε φάουλ του Μπεργκ στον Οικονόμου, ο οποίος μετά το σπρώξιμο του Σουηδού βγήκε εκτός διεκδίκησης της μπάλας, και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν ο Βιγιαφάνες σκοράρει, έσπρωξε κι αυτός τον Γκιοτά για να πάρει την μπάλα. Τόσο ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας), ο οποίος «έχασε» τη φάση επειδή έμεινε πολύ πίσω, όσο και ο βοηθός Τάτση, ο οποίος είχε καθαρό οπτικό πεδίο, δεν καταλόγισαν καμία από τις δυο παραβάσεις. Επίσης, ο Βιγιαφάνες μόλις σκόραρε έκανε άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς του Πανιωνίου, όμως ο διεθνής ρέφερι ήταν μπροστά αλλά δεν έβγαλε την κόκκινη κάρτα.

Οι διαιτητές είναι φοβισμένοι από τη συμμορία της προπαγάνδας που τους στοχοποιεί και τους… στέλνει μηνύματα, αφού καλύπτει αυτούς που ευνοούν τις ομάδες που υπηρετεί. Φοβισμένος ο Κομίνης, φοβισμένος και ο Μπλάνας (Μεσσηνίας) στο «Γ. Καραϊσκάκης», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο δεύτερος επηρέασε το αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που φώναξε η κερκίδα, η οποία τον αποδοκίμασε έντονα σε λάθη του, στο 49’ σε σπρώξιμο του Καρντόσο. Στο 31’ υπάρχει και η κόκκινη κάρτα στον Ζαραδούκα, επειδή μάρκαρε με τις τάπες τον Ομάρ, όμως ο Μπλάνας δεν έβγαλε ούτε κίτρινη. Επίσης, τα αμφισβητούμενα φάουλ που γίνονταν στην περιοχή της Κέρκυρας τα έδινε όλα υπέρ των γηπεδούχων, εξ ου και τα 13-8 φάουλ υπέρ των Φαιάκων, αν και ο Ολυμπιακός είχε 70 % κατοχή της μπάλας. Κάποια φάουλ δεν τα έδινε καθόλου.

Τα φάλτσα στη Λιβαδειά

Το χειρότερο διαιτητικά παιχνίδι έγινε στη Λιβαδειά, όπου η ομάδα της Βοιωτίας νίκησε 3-0 τον Ηρακλή. Ο βοηθός Καραϊσαρίδης (Πιερίας) θα πρέπει να ήταν σε άλλο γήπεδο, καθώς στο 19’ καταλόγισε λανθασμένα οφσάιντ τον Λουκίνα, και στο 20’ τον Κούρο, ενώ στη συνέχεια σκόραρε ο Λουκίνας. Τότε το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ανούσος (Λακωνίας), ο οποίος στο 71’ δεν καταλόγισε το πέναλτι του Ιντζόγλου, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Στο 91’ ο βοηθός Καμπούρης (Ευβοίας) δεν υπέδειξε οφσάιντ τον Μάντζιο, που έχασε πολύ καλή ευκαιρία.

Στο Αγρίνιο

Τσαφ έκανε ο βοηθός Μεϊντάνας (Αχαϊας) στο Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-3, αφού σταμάτησε τον Λάζιτς με ανύπαρκτο οφσάιντ στο 9’. Επίσης, ο διαιτητής Τίκας (Καρδίτσας) καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Καβουάκα, καθώς ο Λισγάρας δεν τον ακούμπησε, πέναλτι με το οποίο ο Παναιτωλικός μείωσε (1-2). Το ματς είχε αρκετές δύσκολες φάσεις και ο Τίκας ήταν σωστός στη δεύτερη δύσκολη απόφαση, στο πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, στον Γιουνές.

Η αποβολή

Αλλα αντ’ άλλων από τον Κύζα στην Τρίπολη (Αστέρας-Λάρισα). Στο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων απέβαλε λανθασμένα τον Γιοβάνοβιτς της φιλοξενούμενης, ο οποίος δεν φαίνεται να υποπίπτει σε παράβαση. Η φάση είναι προφανής ευκαιρία, όμως ο κανονισμός άλλαξε και δεν προβλέπει αποβολή. Αλλη μια απόδειξη ότι οι ρέφερι είναι σε σύγχυση.

Μπερδεύτηκε

Συνεχίζουμε με Τρίπολη… Στη φάση του πέναλτι κατά της Λάρισας ο Κύζας μπερδεύτηκε. Αν υπάρχει παράβαση, αυτή γίνεται από τον Μονιάκη και ο Γιοβάνοβιτς πήγε πάνω στον Ιωαννίδη, αφού αυτός άρχισε να πέφτει. Πάντως, ο διεθνής ρέφερι σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λάρισας, αφού ο Δημούτσος πάει σαν… καρατέκα πάνω στον Αναστασόπουλο. Και τα δύο γκολ στο ματς της Τρίπολης μπήκαν από την άσπρη βούλα.

Κορυφαία

Τα λάθη και στα πέντε παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής (Πανιώνιος-ΠΑΟ 1-1, Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-0, Λεβαδειακός-Ηρακλής 3-0, Παναιτωλικός-Ξάνθη 2-3 και Αστέρας-Λάρισα 1-1) είναι κορυφαία. Σε αυτά προσθέστε και το λάθος του Γρεβένη στο εξ αναβολής παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΣ-Λεβαδειακός 0-0, ακυρώνοντας γκολ του Γιάκου.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/11/2016)

Διαβάστε επίσης

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

FIFA... εξωτερικού και FIFA εσωτερικού

Για να μπουν στην ΚΕΔ ο Σταύρος Τριτσώνης ως πρόεδρος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης ως μέλος, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ (ΠΔΕ/ΕΠΟ) χρειάστηκε να αλλάξει τον κανονισμό, διότι κανείς από τους δύο δεν είχε έναν χρόνο προϋπηρεσία ως παρατηρητής της Superleague.

Στη σαπίλα απαντάει στο παρκέ

Στη σαπίλα απαντάει στο παρκέ

Στον κόσμο αρέσει το κουτσομπολιό. Να ’χαμε να λέγαμε. Να διαβάζουμε τι κάνει και με ποιον-ποιαν ο καθένας-καθεμία στο κρεβάτι του.