Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κλειδί» η επάνοδος του Πάρντο

«Κλειδί» η επάνοδος του Πάρντο
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 - 17:28

Για τον Φελίπε Πάρντο η τρέχουσα σεζόν φαντάζει ως εκείνη του μαθητή που έμεινε μετεξεταστέος και καλείται να ξαναδώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, για να περάσει την τάξη. Ο Κολομβιανός έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε το καλοκαίρι και αδίκησε τον εαυτό του. Αλλά, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε έξυπνος άνθρωπος, αντιλήφθηκε ότι μόνο εάν ο ίδιος άλλαζε, θα μπορούσε να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να γίνει πάλι «ο πιο καλός ο μαθητής».

Είναι σαφές ότι ο «Πίπ» δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ του αποκλεισμού του από τη λίστα του Europa League. Το ταρακούνημα που δέχθηκε, ωστόσο, ήταν πολύ ισχυρό. Σε σημείο να τον αναγκάσει να αλλάξει ριζικά την αντιμετώπισή του ακόμη και στην καθημερινότητά του.

Πλέον, ο παίκτης που κόστισε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, βρίσκει ξανά τον δρόμο του. Και παράλληλα η ενσωμάτωσή του στο πλάνο του Μπέντο δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους «ερυθρόλευκους». Διότι όσο καλοί και φιλότιμοι παίκτες κι αν είναι οι Σεμπά και Ελιουνούσι, δεν μπορούν να συγκριθούν με τον Πάρντο.

Για τον Ολυμπιακό ο Κολομβιανός αποτελεί παίκτη-κλειδί. Και εάν το εκπληκτικό γκολ στα Χανιά συνοδευτεί με την ανάλογη συνέχεια, τότε η... επιστροφή του Πάρντο θα δώσει ώθηση στην ομάδα του και μαζί νίκες και αποτελέσματα.

ΥΓ.: Ο μπασκετικός Ολυμπιακός αποτελεί την επιτομή του αθλητικού «Χαϊλάντερ». Είναι αθάνατος. Είναι απίθανο να τον σκοτώσεις. Θα το καταφέρεις μόνο εάν τον... αποκεφαλίσεις. Αλλά με τόσα «επικίνδυνα» κεφάλια, πού να βρεις άκρη. Πέρα από τις υπερβολές. Αυτό που είδαμε χθες το βράδυ στην Πόλη, είναι αυτό που μπορεί να δώσει η συγκεκριμένη ομάδα. Οχι, δεν ήταν φαντεζί η εμφάνιση, αλλά το μυαλό, το πάθος και η προσήλωση στο πλάνο, σε συνδυασμό με τους σπουδαίους παίκτες που διαθέτει στα χέρια του ο Σφαιρόπουλος, δίνουν τη δυνατότητα για (αυτές τις... κλισέ) «επαγγελματικές νίκες». Ο Θρύλος είχε ανάγκη το «διπλό» κόντρα στη νεόπλουτη Νταρουσάφακα του Μπλατ. Και το πήρε. Με το έτσι θέλω...

ΥΓ.2: Ο Ματ Λοτζέσκι δεν είναι παίκτης πάγκου. Είναι παίκτης διαφοράς. Η δική του άνοδος αναμορφώνει τον Ολυμπιακό. Και όσο ο Παπανικολάου δεν θυμάται τον καλό του εαυτό, τόσο ο χρόνος του Ματ θα πρέπει να αυξάνεται. Τόσο απλά.

ΥΓ.3: Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, σε αντίθεση με τους εγχώριους αντιπάλους του, γνωρίζει πολύ καλά πώς πρέπει να λειτουργεί στις δύσκολες στιγμές, όταν τα πράγματα γίνονται «περίπλοκα». Παίρνει αποφάσεις άμεσα, και πολλές φορές σκληρές. Η διοίκηση δεν φοβάται να πάρει το ρίσκο (οικονομικό, επικοινωνιακό, αγωνιστικό) και να προχωρήσει σε αλλαγές. Και πιο ενδεικτικό παράδειγμα από ό,τι έγινε το καλοκαίρι δεν υπάρχει. Και δεν είναι το μόνο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τελευταία στον Παναθηναϊκό!