Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το (αναγκαίο) ξέσπασμα και το μήνυμα των άκρων

Το (αναγκαίο) ξέσπασμα και το μήνυμα των άκρων
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016 - 17:52

Η ανάγκη του Ολυμπιακού να «ξεσπάσει» και των παικτών του να «ξεμπουκώσουν» ήταν μεγάλη. Και αυτό φαινόταν. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες πετυχαίνουν γκολ μετά από σχεδόν κάθε τρία σουτ προς την αντίπαλη εστία. Νούμερο εντυπωσιακό και συνάμα δείγμα καλής δουλειάς, αλλά και της εκτελεστικής δεινότητας των παικτών. Η διακοπή για τις Εθνικές, αλλά και η αναβολή του πρωταθλήματος, άφησαν τους «ερυθρόλευκους» σχεδόν 20 μέρες χωρίς μπάλα. Και η συνοχή χάθηκε. Πράγμα που το πλήρωσαν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, όπου τίποτα δεν πήγε καλά.

Κόντρα στον Λεβαδειακό οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους ακόμη μία ομάδα μπολιασμένη με το «δόγμα Κέρκυρα». Αλλά αυτήν τη φορά οι παίκτες του Μπέντο ήταν προετοιμασμένοι και με ξεκάθαρο πλάνο. Το σύνολο των 24 τελικών προσπαθειών στο τέρμα των Βοιωτών επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Με τη σημαντική υποσημείωση πως ο Ολυμπιακός σκόραρε το πρώτο γκολ, μετά από... 16 τελικές προσπάθειες! Και μετά ακολούθησε... καταιγίδα. Διότι αυτή είναι η πραγματική διαφορά των Πειραιωτών με όλους τους εγχώριους αντιπάλους τους. Και εάν τα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας εξελιχθούν ομαλά, χωρίς να γίνεται ο χώρος έρμαιο του κάθε άσχετου και «επικίνδυνου», αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Διότι ειδικά όσο φτάνουμε στο τέλος του έτους τόσο όλοι θα θέλουν να (απο)δείξουν πράγματα. Και ο Μπέντο πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτήν τη συγκυρία.

ΥΓ.: Πέρυσι ήταν ο Ντουρμάζ που έκανε εκπληκτική χρονιά, αφήνοντας πίσω τη μετριότητα της σεζόν της μεταγραφής του. Φέτος είναι ο Σεμπά, που δείχνει ότι είναι παίκτης που αξίζει να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην είναι φαντεζί, μπορεί να μη θυμίζει... Μιραλάς, αλλά είναι ένας εξτρέμ απαραίτητος και ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. Δεν του χαρίζεται κάτι, αντιθέτως. Με τη δουλειά του και με τον τρόπο που αγωνίζεται, δίνει διαρκώς απαντήσεις. Και μπορεί τα μειονεκτήματά του να είναι δεδομένα και φανερά, αλλά φέτος τα θετικά είναι πολύ περισσότερα και η βελτίωσή του εντυπωσιακή. Δείγμα ότι η επιτυχία μίας μεταγραφής ίσως είναι λάθος να κρίνεται (με ακρότητες) βραχυπρόθεσμα.

ΥΓ.2: Η παρουσία του Πάρντο στην αγωνιστική «ζωή» του Ολυμπιακού είναι απαραίτητη. Και νομίζω ότι ο Μπέντο έχει αντιληφθεί, πλέον, ότι ο Κολομβιανός το έχει πάρει το «μάθημά» του. Τώρα πρέπει να παίρνει και περισσότερα παιχνίδια...

ΥΓ.3: Ο Ντε λα Μπέγια μπορεί να μην είναι ο αριστερός μπακ των... ονείρων μας, αλλά είναι αξιοπρεπής, σταθερός και κυρίως ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ μπακ. Κάτι που φάνηκε από τον τρόπο που αναπτύχθηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι και όχι μόνο από τις δύο ασίστ του Ισπανού. Ο Ρέτσος, όσο κι αν θέλει, όσο κι αν μάχεται να βοηθήσει την ομάδα του, δεν μπορεί να το πράξει από τη συγκεκριμένη θέση. Μπορεί, όμως, να το κάνει ως στόπερ.

ΥΓ.4: Σχετικά με το γκολ του Ιντέγε και το... πανηγύρι που ξεκίνησε, θα σημειώσω το εξής: Εχει ενδιαφέρον να δούμε πόσα λάθη έκανε ο συγκεκριμένος επόπτης σε όλο το παιχνίδι και θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

ΥΓ.5: Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός παίζει την πρωτιά του ομίλου του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Αλλά χωρίς τον τιμωρημένο Μποτία. Πώς θα καλύψει την απουσία του ο Μπέντο; Κάτι μου λέει ότι ίσως δεν είναι ο Βιάνα ο «εκλεκτός».

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Ζήτημα ανεξαρτησίας για το δίδυμο της ΚΕΔ

Ζήτημα ανεξαρτησίας για το δίδυμο της ΚΕΔ

Οσο το παράνομο, σύμφωνα με τον κανονισμό, δίδυμο της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, δείχνει να επηρεάζεται από τέτοιου είδους πρακτικές, όπως φυσικά και οι προκάτοχοί τους, τόσο θα συνεχίσουν τα… σχετικά μηνύματα της προπαγάνδας.

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Η μεγαλύτερη κωμωδία

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τελευταία στον Παναθηναϊκό!

«Κλειδί» η επάνοδος του Πάρντο

«Κλειδί» η επάνοδος του Πάρντο

Ο Νίκος Κώτσης γράφει για τον Κολομβιανό εξτρέμ, ο οποίος βρίσκει ξανά τον δρόμο του, αλλά και για τον μπασκετικό Ολυμπιακό που πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Τουρκία κόντρα στην Νταρουσάφακα.