Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ευεργετική η σφαλιάρα της Μακάμπι

Ευεργετική η σφαλιάρα της Μακάμπι
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 - 14:06

Δύο εβδομάδες πριν, στο ίδιο γήπεδο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς χωρίς την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Το αποτέλεσμα ήταν όχι απλά να κυνηγάει τη Μακάμπι στο σκορ, αλλά να της δώσει στα χέρια το πιο εύκολο «διπλό» της στη διοργάνωση και να πάει στράφι η νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έπαθε και έμαθε. Σε τρία σερί ματς (βάζω και τα Τρίκαλα μέσα) παρουσιάστηκε 100% συγκεντρωμένος, «δάγκωνε» πίσω, έτρεξε μπροστά και έπαιξε έξυπνο και στοχευμένο μπάσκετ.

Η σφαλιάρα από τη Μακάμπι ήταν ευεργετική και ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο τσεπάκι τους εφτά ροζ φύλλα αγώνα. Ο Σφαιρόπουλος έβγαλε από το πλάνο τον Παρακχούσκκι, που είναι ο παίκτης-ορχήστρα αυτής της ομάδας, «έσβησε» για δύο περιόδους τον Λάνγκφορντ και απλά τον άφησε να φτιάξει τη στατιστική του και τα νούμερά του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ε, και;

Ενας παίκτης δεν γίνεται να σε «σκοτώσει» μόνος του όταν μόνο σκοράρει. Αν δεν πασάρει, δεν αμύνεται και δεν ζητάει μόνο μπάλες, λειτουργεί εννοείται θετικά στο επιθετικό κομμάτι για την ομάδα του, αλλά έως εκεί.

Ο Λάνγκφορντ είναι μία μηχανή σκοραρίσματος που πολλοί προπονητές θα ήθελαν στο ροτέισόν τους. Από την άλλη, όμως, ένας τέτοιος αθλητής, αν δεν γίνει ένα με το σύνολο και παίζει για τα στατιστικά του, δεν γίνεται να σε κερδίσει. Ειδικά και αν έχει βάλει 11 πόντους σε ένα 10λεπτο.

Ο Ολυμπιακός επικεντρώθηκε σε όσους ήταν τριγύρω του, τους εγκλώβισε και κατέκτησε την πιο εύκολη του νίκη τα τελευταία χρόνια στο Φάληρο, απέναντι σε μία ομάδα που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να σε τιμωρήσει.

ΥΓ.: Αυτό το… 1,5 σέντερ μπορείτε να το κόψετε πια; Δηλαδή ο Μιλουτίνοφ είναι κακός; Το παλικάρι σε κάθε ματς παλεύει με τα θηρία και είναι ΠΑΝΤΑ θετικός. Θύμα του χτες και ο Παρακχούσκι. Στους πόσους έχει φτάσει; Κάθε 2,10+ αντίπαλός του μένει στην αφάνεια. Τόσο απλά…

ΥΓ.2: Κάθε ομάδα που λέγεται ομάδα και θέλει να είναι ομάδα, έχει ρόλους. Ο ένας σκοράρει, ο άλλος πασάρει, ο άλλος κόβει, ο άλλος μαζεύει. Δεν είναι αναγκαίο όλοι να σκοράρουν και να κάνουν εξίσου τα πάντα τέλεια. Εκτός αν είναι η Dream Team. Εκεί εντάξει, ας το περιμένουμε…

ΥΓ.3: Ο Ολυμπιακός προηγείται με 58-32, ο Σπανούλης έχει χορέψει κάθε αντίπαλο και στον πάγκο γίνεται χαμός. Τρελαίνεται ο Σφαιρόπουλος και τους κατεβάζει όλους κάτω. Ποιος ο λόγος για πανηγύρια στην τρίτη περίοδο; Σωστή κίνηση από τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» που θέλει άπαντες συγκεντρωμένους.

ΥΓ.4: Παγώσαμε όλοι. Η πτώση του Χάκετ και όπως δίπλωσε το πόδι του στην άμυνα στον Λάνγκφορντ ανησύχησε όποιον παρακολουθούσε την αναμέτρηση. Ολες οι εικασίες και τα βουντού δεν έπιασαν και οι τραυματισμοί ξεκίνησαν να ξεπροβάλουν και να χτυπούν την πόρτα των «ερυθρόλευκων». Οπως ήρθαν, ας φύγουν…

ΥΓ.5: Τελικά κάτι ήξερε ο προπονητής του Ολυμπιακού με την τιμωρία του Γκριν. Πετάει ο Αμερικανός και πλέον έχει καταλάβει πως η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 10/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Τη στραγγάλισε μέχρι... πνιγμού

Τη στραγγάλισε μέχρι... πνιγμού

Παρακολουθώντας το παιχνίδι χτες το βράδυ, προσπαθούσα από το 3ο δεκάλεπτο να καταλάβω αν ο Ολυμπιακός ήταν τόσο τρομακτικά καλός ή η Ούνιξ Καζάν ήταν αυτό τόσο απογοητευτικά κακή.

Στη Γαλλία προκάλεσε, στην Ελλάδα ορίστηκε!

Στη Γαλλία προκάλεσε, στην Ελλάδα ορίστηκε!

Από το κακό στο χειρότερο οδηγεί τη διαιτησία το… μοντέλο της παράνομης ΚΕΔ, αφού με βάση τον κανονισμό που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν είχαν δικαίωμα να γίνουν παράγοντες της διαιτησίας.