Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για τον Ντάνι και την γκαντεμιά του

Για τον Ντάνι και την γκαντεμιά του
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 - 15:09

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, το φλέγον ζήτημα ήταν τι μέλλει γενέσθαι με τον Πρίντεζη. Λίγα 24ωρα μετά το άκουσμα του διαστήματος που θα λείψει ο Ντάνιελ Χάκετ, ήρθε και η ατυχία με τον υπαρχηγό, που δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί το ιατρικό τιμ των νταμπλούχων Ελλάδος. Από τη μεριά τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, πάντως, τόνιζαν μετά το ματς πως… κάθε εμπόδιο για καλό. Ωραία φράση, όμως με όσα συμβαίνουν φέτος, αλήθεια δεν υπάρχει σωτηρία. Αρα η νίκη πηγαίνει στον Ντάνι, αλλά και στην γκαντεμιά του Θρύλου, που δεν λέει να τον αφήσει.

Σχετικά με το ματς τώρα. Η περιφέρεια του Ολυμπιακού ήταν ανεμική στο πρώτο δεκάλεπτο με το 0/4 από τα 6,75μ. να είναι η χειρότερη συγκομιδή για τους «ερυθρόλευκους» σε μία έδρα που οφείλεις να σκοράρεις από το τρίποντο για να έχεις ελπίδες. Η Ζαλγκίρις ας πούμε στο 28-24 είχε 4/8 τρίποντα με τους Πειραιώτες να έχουν μόλις 1/5.

Η έξτρα πάσα των Λιθουανών ήταν αυτή που τους έδινε το δικαίωμα σε ελεύθερα σουτ από την αδύναμη μεριά της άμυνας του Ολυμπιακού. με τους γηπεδούχους να έχουν 4 προσπάθειες από το ίδιο σημείο.

Η εικόνα άλλαξε, ο Θρύλος μπήκε στα αποδυτήρια προπορευόμενος από τη στιγμή που άνοιξε την άμυνα της Ζαλγκίρις από την περιφέρεια. Τα τρίποντα ωφέλησαν και ουσιαστικά καθάρισαν και το μυαλό των «ερυθρόλευκων».

Η ποιότητα του Ολυμπιακού σε κάθε θέση δεν άφηνε περιθώρια στους παίκτες του… θιγμένου Σάρας για το κάτι παραπάνω. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας και πήραν μία νίκη ξανά σε έδρα όπου ελάχιστες ομάδες θα τα καταφέρουν.

Μη λέμε παραπάνω πράγματα.

ΥΓ.: Εκπληκτικό το γήπεδο της Ζαλγκίρις. Μόνο μελαγχολία μπορεί κανείς να νιώθει όντας στο Κάουνας. Αχ, και να είχε μια τέτοια έδρα ο Ολυμπιακός… Και συνέχεια 10 συν χιλιάδες οπαδούς να φωνάζουν γι’ αυτόν.

ΥΓ.2: Παράδειγμα για όλους ο Γιώργος Πρίντεζης. Αθλητής με την ψυχή του δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Με μισή προπόνηση, με πόνους στη μέση, έβαζε το κορμί του στη… φωτιά σε κάθε επαφή. Οχι, όμως, πάλι, ρε γαμώτο. Και αυτά τα ρημαδοαυτοκόλλητα; Τι άλλο πρέπει να συμβεί; Πόσοι την πάτησαν φέτος και άλλοι πόσοι για τη συνέχεια;

ΥΓ.3: Εσύ παραπονιέσαι για το fair play. Το ότι έκανες διαρκώς φάουλ στον Μπιρτς και αυτός σε τιμώρησε; Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις…

ΥΓ.4: Με διαφορά το κορυφαίο παιχνίδι του Κώστα Παπανικολάου φέτος. Ο «Παπ» δεν μάσησε από τα γρήγορα δύο φάουλ, δεν παρασύρθηκε από το τρίτο και ήταν μαγικός σε άμυνα και επίθεση μέχρι τέλους.

ΥΓ.5: Τεράστια απογοήτευση και αγωνία των παικτών για τον Πρίντεζη. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Και οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι συμβαίνει σε αυτήν την παρέα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Η... νέα διαιτησία, ο Ολυμπιακός και οι άλλοι

Η... νέα διαιτησία, ο Ολυμπιακός και οι άλλοι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για το κακόγουστο αστείο των αντιπάλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι την τελευταία εικοσαετία χρησιμοποιούν το άλλοθι της διαιτησίας για να καλύψουν τις αδυναμίες τους.

Μίστερ, δώσ’ του κι άλλο χρόνο

Μίστερ, δώσ’ του κι άλλο χρόνο

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Μανθάτη, ο οποίος είχε ξεχωρίσει από την προετοιμασία κιόλας όταν συμπεριφερόταν ως βασικός εξτρέμ της ομάδας που χτιζόταν.

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Ο Τόλης Λεούσης από την παγωμένη Λιθουανία, αφηγείται αληθινές στιγμές και ταυτόχρονα στέκεται στο παιχνίδι του Θρύλου με την Ζαλγκίρις.

Προκλητική ατιμωρησία

Προκλητική ατιμωρησία

Σιγά μην ξεσηκώνονταν και οι πέτρες, μετά την προκλητική εύνοια της διαιτησίας υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 3-0 τον Πλατανιά, όμως τα δύο πρώτα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν.