Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προκλητική ατιμωρησία

Προκλητική ατιμωρησία
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 - 19:24

Σιγά μην ξεσηκώνονταν και οι πέτρες, μετά την προκλητική εύνοια της διαιτησίας υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 3-0 τον Πλατανιά, όμως τα δύο πρώτα γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι δεν ακούσαμε τη… φωνή του Παράσχου, που σε άλλες περιπτώσεις θα γινόταν «ίνδαλμα» των ΜΜΕ της προπαγάνδας που εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ, όπως ξεπερνάμε ότι η προπαγάνδα δεν ζήτησε ακόμη την παρέμβαση του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και των… λοιπών δυνάμεων.

Ολα κυλούν φυσιολογικά στη Superleague εφόσον η διαιτησία ευνοεί προκλητικά τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Το παίζουν αδικημένοι, τη στιγμή που αλλοιώθηκε και η έννοια του 50-50, καθώς πλέον σημαίνει 50% υπέρ τους και 50% κατά των άλλων.

Τη 14η αγωνιστική η εύνοια υπέρ του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στο 1-0 κατά του Πλατανιά από τον Μάτος, ο Κρέσπο είναι εκτεθειμένος και ξεκάθαρα έκανε κίνηση προς την μπάλα, όμως ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) δεν καταλόγισε το οφσάιντ. Πρόκειται για φάση που διδάσκεται στα σεμινάρια ως ορισμός του οφσάιντ, αλλά…

Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν το 2-0 της Τούμπας υπάρχει φάουλ του Αθανασιάδη, αλλά ο διαιτητής Γκράνας (Ξάνθης) έδωσε πλάγιο και από τη φάση αυτή ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα. Αν ο ρέφερι έπραττε σωστά, δεν θα γινόταν η επίθεση.

Προκλητικά τα λάθη, προκλητική και η ατιμωρησία. Νωρίς χθες η προπαγάνδα έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι ο παρατηρητής Δάλλας (Ηπείρου) δεν τιμωρεί ούτε τον Καραγκιζόπουλο, επειδή θεωρεί πως ο Κρέσπο δεν επηρέασε τη φάση, ούτε τον Γκράνα, επειδή θεωρεί ότι άλλη η φάση του φάουλ που δεν δόθηκε, άλλη από το πλάγιο και μετά. Με άλλα λόγια, μας… τετραγωνίζουν τον κύκλο. Η ατιμωρησία είναι προκλητική και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά.

Τους εκθέτουν οι νέοι

Για μια ακόμη αγωνιστική όλοι οι ρέφερι της Football League που έβαλαν στη Superleague εξέθεσαν την ανύπαρκτη ΚΕΔ. Ο Γρατσάνης (Τρικάλων) στο 26’ του αγώνα Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0 δεν απέβαλε τον Περόνε, με δεύτερη κίτρινη, αν και πάτησε εκτός φάσης τον Μύγα. Ο Κουτσιαύτης (Αρτας) δεν έδωσε κραυγαλέο πέναλτι υπέρ της Βέροιας στο εκτός έδρας 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) εκνεύρισε τους γηπεδούχους (Πανιώνιος-Κέρκυρα 1-0), επιτρέποντας τα σκληρά μαρκαρίσματα των «Φαιάκων», ενώ στο 85’ αντί να δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ανσαριφάρντ στο ύψος της περιοχής της Κέρκυρας, το καταλόγισε ανάποδα.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/12/2016)

Διαβάστε επίσης

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Για 2 ώρες, τη νύχτα, στο Κάουνας

Ο Τόλης Λεούσης από την παγωμένη Λιθουανία, αφηγείται αληθινές στιγμές και ταυτόχρονα στέκεται στο παιχνίδι του Θρύλου με την Ζαλγκίρις.

Για τον Ντάνι και την γκαντεμιά του

Για τον Ντάνι και την γκαντεμιά του

Ο Τόλης Λεούσης, γράφει για την ατυχία που… κουβαλάει ο Ολυμπιακός με τους τραυματισμούς, αλλά και τη συνολική εικόνα της ομάδας επί της Ζαλγκίρις.

Δύο «διπλά» με την ίδια κίνηση!

Δύο «διπλά» με την ίδια κίνηση!

Μία κίνηση του Μπέντο που είχε στόχο να μπερδέψει έστω για λίγα λεπτά την αντίπαλη καλά οργανωμένη άμυνα έφερε το «διπλό»-χρυσάφι μέσα στα Γιάννενα! Μία ίδια κίνηση που είχε κάνει και με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και είχε φέρει και τότε αποτέλεσμα!

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»

Ματσάρα στους «Ζωσιμάδες»

Ο Ακατονόματος γράφει για το παιχνίδι του Θρύλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ηπειρο, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να δείξει πείσμα για να πάρει τη νίκη.