Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικά θέλει «τεσσάρι» ο Ολυμπιακός;!

Τελικά θέλει «τεσσάρι» ο Ολυμπιακός;!
Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017 - 14:39

Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν με τη φόρμα της κάθε ομάδας. Εχουν να κάνουν καθαρά με το πόσο το θέλει ο καθένας. Tην ψυχή, τα… καρύδια, την ψυχολογία. Και ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος από όλα αυτά. Το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της σεζόν, όλοι αναλογιζόντουσαν εάν η ομάδα των «ερυθρόλευκων» χρειάζεται αντι-Γιανγκ, αν ο Πρίντεζης αντέχει μόνος στο «4», αν ο Χάκετ μπορεί να καλυφθεί.

Οχι, η χτεσινή μέρα δεν είναι ικανή να ρίξει τα θέματα κάτω από το χαλάκι. Ή μήπως μπορεί; Γιατί ο Γιανγκ ακολούθησε σε απόδοση τον… εξωγήινο Μπιρτς, ο Παπαπέτρου έπαιξε και για τον Πρίντεζη και ο Ουότερς απλά «κλείδωσε» τον Τζέιμς. Ανοίγουμε μία παρένθεση. Σούπερ ο Αμερικανός γκαρντ στο ντεμπούτο του. Σκοπός του ήταν να πασάρει, αλλά και να πιέσει στην μπάλα. Εκανε έξυπνα φάουλ και σκόραρε από τα 6,75μ., δείγμα της ικανότητάς του σε αυτό το κομμάτι.

Κλείνουμε την παρένθεση και επιστροφή στο θέμα μας. Τελικά ο Ολυμπιακός θέλει προσθήκες; Χρειάζεται «τεσσάρι»; Ο Παπαπέτρου χτες έλαμψε, έβγαλε πάθος, σκόραρε με κάθε τρόπο, έδειξε πως είναι εδώ. Ο «Πάπι» είναι ένας σύγχρονος πάουερ φόργουορντ, με ικανότητα από τα 6,75μ. (η… μηχανική που λέγαμε κάποτε;), βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς. Και ναι, ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα τέλειο δίδυμο στο «4». Ο,τι και να μου λέτε εσείς, εγώ δεν ακούω τίποτα. Οσο τη μαθαίνει τη θέση, αυτό το παιδί μπορεί να μεγαλουργήσει…

ΥΓ.: Δύο διαφορετικά μπλακάουτ (στο ξεκίνημα για 4,5 λεπτά και στην τρίτη περίοδο για 5,5) κράτησαν στο παιχνίδι τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός αναπτέρωσε ηθικό μέσω των Αμερικανών του. Κι αυτό αν είναι κέρδος για μία ομάδα.

ΥΓ.2: 12-3 έχει και συνεχίζει. Είπαμε. Σέρβος να ήταν, θέματα θα έγραφαν ασταμάτητα.

ΥΓ.3: Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά τα φάουλ του (ο Ουότερς χρεώθηκε… επίτηδες τρία φάουλ για να ανακόψει τον ρυθμό). Μετά από καιρό, είδαμε και αυτό στους «ερυθρόλευκους».

ΥΓ.4: Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Οι ομάδες δεν είναι λεφτά και ταλέντο μόνο. Είναι και ψυχή και γηγενείς παίκτες. Εάν δεν τους έχεις αυτούς, δύσκολα θα βρεις χημεία…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Δεν θέλουν διαφάνεια, «βολεύονται» στα κρυφά

Δεν θέλουν διαφάνεια, «βολεύονται» στα κρυφά

Για να αναλάβουν τους ορισμούς, επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα, ο τοποτηρητής Κουτσοκούμνης χρειάστηκε να …βγάλει «φωτογραφικό» κανονισμό, αν και αυτό απαγορεύεται από τη FIFA μεσούσης της περιόδου.

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Η διαχείριση και το «στρατιωτάκι»

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Πάουλο Μπέντο, που τα έχει λίγο μπερδεμένα στο μυαλό του και τον καθόλου… τυχαίο Βάτσιο, που έχει πάρει τον δικό του «δρόμο».