Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 - 14:25

Αρχίζει το παιχνίδι και ξέρεις πως δεν παίζει ο Σπανούλης, ενώ σου έχουν… σφυρίξει πως θα είναι κακός ο Λοτζέσκι, ο Παπαπέτρου δεν θα τα πάει καλά, ο Γιανγκ και ο Μπιρτς (ειδικά αυτός) θα είναι εκτός παιχνιδιού. Και παίζεις στην Μπαρτσελόνα. Πες την αλήθεια. Πιστεύεις ότι θα κερδίσεις; Οτι έχεις έστω και μία πιθανότητα;

Με αυτήν την ομάδα, όμως, αλήθεια δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει. Είναι τέτοιο το βάρος της φανέλας και τέτοια τα… cojones που κουβαλάει, που κανείς δεν την ξεγράφει σε ένα 40λεπτο!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ενάντια σε όλους και σε όλα το πιο καρυδάτο «διπλό» του φέτος, μέχρι το επόμενο στην Ευρωλίγκα. Ο Σφαιρόπουλος έβγαλε έναν ακόμη λαγό από το καπέλο του (Ουότερς), είδε τους κακούς στο ματς Λοτζέσκι και Μάντζαρη (στην επίθεση αυτός) να γίνονται παίκτες της τελευταίας στιγμής και ο Θρύλος ξέφυγε από μία στοιχειωμένη έδρα, που πριν από το χτεσινό παιχνίδι μέτραγε 9 ήττες και μία νίκη.

Πώς; Με την άμυνα, τον χαρακτήρα και τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης στο «4», τον Γιώργο Πρίντεζη. Η απουσία του Σπανούλη συσπείρωσε όλους και οι «ερυθρόλευκοι» του έδωσαν ένα όμορφο δώρο, εκεί στον καναπέ του, όπου και είδε γεμάτος άγχος τη χτεσινή αναμέτρηση.

ΥΓ.: Αυτή η ομάδα δίνει καθημερινά μαθήματα σε όλους. Και σε μας, και στον κόσμο της. Γιατί πόσοι (και εγώ σε αυτούς) νόμιζαν πως θα έρθει το… W (όπως είπε τη νίκη στον Ουότερς ο Βαγγέλης) χτες και χωρίς τον Σπανούλη; Ελάχιστοι έως και κανείς.

ΥΓ.2: Πόσο δικαιώνεται ο Ολυμπιακός για τον Ουότερς και ας είναι ακόμα νωρίς. Κοντρολαρισμένος 100% ο Αμερικανός, με φοβερή αίσθηση, μυαλό και σκορ. Πίσω από τον Μάντζαρη ο Θρύλος απέκτησε ένα ακόμα κομπιούτερ. Χάρμα ο Ντομινίκ χτες.

ΥΓ.3: Δικαίωση νούμερο δύο για τον «Σφαιρό». Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε από δική του παρέμβαση στο Λιμάνι. Ο Σέρβος «έσβησε» και τον Τόμιτς και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

ΥΓ.4: Η πάσα δεν είναι κακό πράγμα, Ερικ. Δεν θα πάθεις κάτι να δώσεις και δίπλα την μπάλα, δεξιά ή αριστερά. Να λέμε και τα στραβά, έτσι;

ΥΓ.5: Από αύριο το Κύπελλο, παιδιά. Να ηρεμήσουν όλοι, να επιστρέψουν και να επιστρέψει και ο Σπανούλης.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Πίστη στο πλάνο

Πίστη στο πλάνο

Ο Ακατονόμαστος γράφει για τον αγώνα του Θρύλου με την Μπαρτσελόνα, στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.