Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 - 20:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Ετσι γίνονται οι καλύτερες δουλειές. Αφήνεις όλον τον κόσμο να εκτίθεται και μια ωραία πρωία τους παίρνεις από τα σύννεφα στα οποία ζουν και τους προσγειώνεις με ανωμαλία. Ολο αυτό το διάστημα που ο Ανσαριφάρντ ήταν φευγάτος από τον Πανιώνιο, τον είχε πάρει πρώτα η ΑΕΚ, μετά τον πήρε ο Παναθηναϊκός, που τον είχε και βέβαιο, για να τον πάρει στο φινάλε ο ΠΑΟΚ, με προσωπικές ενέργειες του Πόντιου 2. Αυτά δεν μας έλεγαν; Αυτά δεν έγραφαν δεξιά και αριστερά οι «γνώστες»; Την ίδια ώρα από τον Ολυμπιακό δεν έλεγαν κουβέντα. Κράταγαν την μπάλα χαμηλά, απέφευγαν τις υπερβολές και έκαναν μία ακόμα πλάκα σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι ανταγωνιστές τους. Για να τα λέμε όλα, η ΑΕΚ είχε τραβηχτεί νωρίς από την υπόθεση.

Για την ακρίβεια, μόλις ο Πόντιος 1 κατάλαβε ότι η δουλειά δεν μπορεί να γίνει στο τζάμπα. Τώρα για τον παίκτη και την προσφορά που μπορεί να έχει στον Ολυμπιακό τα έχω γράψει και πολύ νωρίτερα. Τις πρώτες μέρες του σίριαλ. Τότε που έλεγα ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είναι από τους λίγους στο ελληνικό πρωτάθλημα που μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό. Φυσικά κι έχει πολύ σημαντικό ανταγωνισμό, φυσικά και ο Ιντέγε φέτος δικαιωματικά έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για έναν ακόμα εξαιρετικό επιθετικό. Και στα ματς στα οποία πρέπει ο Ιντέγε να πάρει ανάσες, ανάσες που δεν έχει καταφέρει να του δώσει ο Καρντόσο, και στα ματς στα οποία μπορούν να παίξουν οι δυο τους μαζί.

Ισως όχι από την αρχή, αλλά σίγουρα μέσα στο ματς αν ο αντίπαλος αντέχει… Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, όμως, ο Ανσαριφάρντ είναι και μια κίνηση που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά του Ολυμπιακού από τους εγχώριους αντιπάλους. Και αυτό συμβαίνει διότι όταν είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα και ταυτόχρονα μαζεύεις ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί εμπρός σου, όχι μόνο προοδεύεις, αλλά δεν αφήνεις και τους άλλους να πάνε μπροστά.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» τα όσα είδε στο χθεσινό παιχνίδι του Θρύλου επί της Μπαρτσελόνα.