Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλά, δουλευόμαστε τώρα;...

Καλά, δουλευόμαστε τώρα;...
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 - 15:11

Ο Ανσαριφάρντ έγινε, λοιπόν, ο πρώτος Ιρανός που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

•Μία μεταγραφή που έχει τη λογική ότι ο Ολυμπιακός, όπως κάθε πρώτος σύλλογος σε κάθε χώρα, κοιτάζει στις μεταγραφές να πάρει το καλύτερο που κυκλοφορεί στο πρωτάθλημα του. Η Μπάγερν πρώτα θέλει να παίρνει ό,τι το καλύτερο υπάρχει στην Μπουντσελίγκα. Η Γιουβέντους στο Καμπιονάτο. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ στην Πριμέρα. Η Παρί στο Σαμπιονά. Η Μπενφίκα και η Πόρτο στην Πορτογαλία κ.λπ., κ.λπ. Βεβαίως δεν τους παίρνουν… όλους! Θα πάρουν κι οι άλλες ομάδες.

•Ομως, ο Ολυμπιακός, που είναι όπως η Μπάγερν στη Γερμανία, η Γιουβέντους στην Ιταλία κ.λπ., κ.λπ., ψάχνει να πάρει το καλύτερο από την ελληνική Λίγκα. Και ο Ανσαριφάρντ σε συνδυασμό αξίας (15 γκολ χωρίς πέναλτι και 5 ασίστ μέσα 1,5 σεζόν), ηλικίας (26 στα 27) και θέσης (σέντερ φορ), είναι μέσα σε αυτό που λέμε «το καλύτερο».

•Τώρα από εκεί και πέρα τα όσα διαρρέονται και γενικά τα όσα ακούγονται από τις άλλες ομάδες τώρα που έχασαν τον Ανσαριφάρντ, τον οποίο όλες ήθελαν και έκαναν αμάν να τον πάρουν (άμα βάλουμε πρωτοσέλιδα των ρεπορτάζ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού με κυρίαρχο θέμα τον Καρίμ, θα βαρεθούμε να διαβάζουμε…), είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Οπως, για παράδειγμα, αυτό με τον… Ιμπάρμπο. Δεν μπορούσε, λέει, ο Παναθηναϊκός να πάρει τον σέντερ φορ του Πανιώνιου γιατί δεν είχε θέση ξένου.

•Δηλαδή συγγνώμη, ρε παιδιά, αυτό σημαίνει ότι αν είχε φύγει ο Ιμπάρμπο, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε τον Ανσαριφάρντ; Να θυμίσω ότι για τη μεταγραφή του Ανσαριφάρντ απαιτούνταν 400 χιλ. ευρώ στον Πανιώνιο. Ενας Πανιώνιος που μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε εκδώσει ανακοίνωση διαψεύδοντας ρεπορτάζ της «Αθλητικής Κυριακής» περί επαφών του με τον Παναθηναϊκό για τον Μασούντ, υπενθυμίζοντας το χρέος του ΠΑΟ για τον Μπουμάλ.

•Η ανακοίνωση του Ιστορικού τα έλεγε όλα: «Το τελευταίο χρονικά διάστημα, η συνεχιζόμενη προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση, αναφορικά με παίκτες του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, που αποτελούν μεταγραφικό στόχο άλλων συλλόγων, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το χθεσινό “ρεπορτάζ”, το οποίο ανέφερε ότι υπήρξε συνάντηση των διοικητικών ηγετών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ με τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού, κ. Νίκο Λυμπερόπουλο, για την παραχώρηση του Μασούντ Σοτζέι. Φυσικά κάτι τέτοιο υπήρξε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς ούτε για τον Μασούντ Σοτζέι, ούτε για κάποιον άλλο παίκτη έγινε συνάντηση. Αλλωστε θα πρέπει άπαντες να γνωρίζουν ότι ακόμα υπάρχει το χρέος για τη μεταγραφή του Μπουμάλ. Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ θα πράξει σε κάθε περίπτωση αυτό που θα κρίνει η ίδια ως το ενδεδειγμένο για το συμφέρον του συλλόγου. Οι τακτικές προπαγάνδας που κάποιοι χρησιμοποιούν, προκειμένου να διαφημίσουν τις ομάδες τους και να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς, δεν μας αγγίζουν και πολύ περισσότερο δεν μας αφορούν».

•Εγώ δεν αρνούμαι ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Και τον παραδέχομαι πάντα ως αιώνιο αντίπαλο. Ας είναι στα κάτω του. Ομως, υπάρχει παίκτης τον οποίο να διεκδίκησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια και να τον πήρε ο Παναθηναϊκός; Ποτέ και κανένας! Ειλικρινά εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον. Και δεν νομίζω ότι μπορεί να θυμηθούν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον επί εποχής Μαρινάκη, που τα έχω και πιο φρέσκα στο μυαλό μου, κανένας…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Δεν χάνει, ρε, λέμε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Να είστε καλά να αντέχετε…

Να είστε καλά να αντέχετε…

Ο Ακατονόμαστος γράφει για την πλάκα που έκανε ο Θρύλος στους «συμμάχους» με την απόκτηση του Ανσαριφάρντ, αλλά και για τη μεγάλη νίκη του μπασκετικού Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα.

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!

Ομάδα με κάτι cojones ΝΑ!

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» τα όσα είδε στο χθεσινό παιχνίδι του Θρύλου επί της Μπαρτσελόνα.