Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ανδρούτσος, η λάσπη και η λάθος αλλαγή του Μπέντο

Ο Ανδρούτσος, η λάσπη και η λάθος αλλαγή του Μπέντο
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 - 22:21

Κάθε μη νίκη του Ολυμπιακού αποτελεί... σοβαρό ζήτημα για τον σύλλογο. Ετσι ήταν πάντα, έτσι θα είναι και τα επόμενα χρόνια. Αυτή η κυριαρχική νοοτροπία, άλλωστε, είναι που αποτελεί την ταυτότητα του κορυφαίου συλλόγου της χώρας, έναντι των αντιπάλων του. Η χθεσινή (νέα) ισοπαλία, λοιπόν, σαφώς και δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή. Καθώς για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν έκανε όσα (δεδομένα) μπορεί, βάσει ποιότητας.

Ο βάλτος του γηπέδου της Τρίπολης, ωστόσο, δεν ενδεικνυόταν για ποδόσφαιρο, αλλά για άλλα σπορ, πιο θεαματικά. Ακόμη και σε αυτές τις δυσχερείς συνθήκες ο Ολυμπιακός μπορούσε τη νίκη. Και εάν ο διαιτητής Κύζας δεν συνέχιζε τις (συνήθεις, πλέον) διαιτητικές «ομορφιές» εναντίον του Ολυμπιακού, αρνούμενος (ακόμη) ένα πέναλτι και «κρατώντας» στο παιχνίδι τον... επικίνδυνο Ιγκλέσιας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα, το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε ο εορτάζων Ανδρούτσος ήταν μία πολύ θετική νότα, με τον 19χρονο να δείχνει ότι έχει πολλά να προσφέρει. Επιπλέον, εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Νίκολα Λεάλι, που «καθάρισε» όλες τις δύσκολες φάσεις και έδειξε ότι στην καλή του μέρα είναι πραγματικά καλός. Επιβεβαίωσε, όμως, ότι του λείπει η σταθερότητα.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην αχρείαστη και βιαστική αλλαγή του Φορτούνη. Με σχεδόν μισή ώρα παιχνίδι να απομένει, τη στιγμή που ο αντίπαλος μένει με 10 παίκτες και οι χώροι γίνονται περισσότεροι, με το γήπεδο βούρκο, είναι σαφές ότι δεν βγάζεις τον πιο ποιοτικό σου παίκτη για ένα τόσο «βαρύ» παιδί, όσο ο Καρντόσο. Τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς. Καθώς εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ του ματς έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός θα έβρισκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Απ’ όπου κι αν το πιάσεις, θεωρώ ότι έκανε λάθος ο Μπέντο.

ΥΓ.: Η περίπτωση του Μπρούνο Βιάνα είναι εξαιρετικά περίεργη. Στο πρώτο του παιχνίδι (από τα συνολικά 16 φετινά) που χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός στόπερ, ο Βραζιλιάνος ήταν καλός. Σταθερός, χωρίς λάθη (το... τσαφ σε εναέρια κλοτσιά, σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν «μετράει» ως τέτοιο), με αυτοπεποίθηση. Ισως, τελικά, ο Μπέντο βρήκε την πιο χτυπητή αδυναμία του παίκτη του. Διότι, αποδειγμένα, με το αριστερό του πόδι δεν μπορεί...

ΥΓ.2: Ο Ολυμπιακός κινείται μεταγραφικά. Και για τώρα, και για το καλοκαίρι. Διότι και το καλοκαίρι κοντά είναι.

ΥΓ.3: Πιστεύω ότι πολύ σύντομα ο Ανσαριφάρντ θα γίνει ο «2ος» επιθετικός στην άτυπη επετηρίδα του Ολυμπιακού. Είναι εμφανές το γιατί...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Απόψε θέλει γκάζια

Απόψε θέλει γκάζια

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το ματς του Θρύλου με την Μπασκόνια για την Ευρωλίγκα.

Ο μάγκας Ανδρούτσος και η παραφωνία Κύζας

Ο μάγκας Ανδρούτσος και η παραφωνία Κύζας

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος έβγαλε σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο την ποιότητά του, αλλά και για τον διαιτητή που εγκλημάτησε στη φάση του Φορτούνη.