Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απροετοίμαστοι για τις καιρικές συνθήκες

Απροετοίμαστοι για τις καιρικές συνθήκες
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 - 19:29

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Καλό ποδόσφαιρο δεν ήταν δυνατόν να παιχτεί χθες στην Τρίπολη βάσει των καιρικών συνθηκών και του γεμάτου νερού αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε πιο έξυπνα και πως οι παίκτες του θα ήταν πιο προετοιμασμένοι να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση.

Προσωπικά δεν μου άρεσε ότι μόνο οι μισοί από τους «ερυθρόλευκους» είχαν αντιληφθεί άμεσα τι έπρεπε να κάνουν και πως η μπάλα δεν γινόταν να βγει μπροστά με πολλές και συρτές πάσες. Αναγκαστικά έπρεπε οι πρωταθλητές να παίξουν με μεγαλύτερες μπαλιές και πιο γρήγορα και να μην αργούν στις επιλογές τους.

Φυσικά και μπορούμε να κατανοήσουμε τις δυσκολίες και το γεγονός ότι θα γίνονταν λάθη. Ωστόσο, η εσφαλμένη προσέγγιση δημιούργησε πολλά προβλήματα και τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν καλύτερες φάσεις από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και όταν ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες από την αποβολή του Μάσα, δεν φάνηκε η αριθμητική διαφορά.

Ηταν ο ελλιπής τρόπος ανάπτυξης που δεν άλλαξε ούτε βελτιώθηκε από την είσοδο του υψηλόσωμου Καρντόσο. Ο Παραγουανός δυστυχώς μετά από τόσους μήνες δεν έχει μπει στο κλίμα της ομάδας, δεν είναι ο παίκτης που ξέραμε και χθες… κρυβόταν. Αντί να πάρει τις «μάχες» στον αέρα, περίμενε από τους άλλους να του δώσουν έτοιμο γκολ και όταν το πήρε από τον Ανδρούτσο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία.

Σε τέτοια παιχνίδια ελπίζεις και αναμένεις από τους έμπειρους να κάνουν περισσότερα πράγματα για να βοηθήσουν την ομάδα και να συνδυαστεί με τον καλύτερο τρόπο ο ενθουσιασμός των μικρών. Τόσο ο Πάουλο Μπέντο όσο και οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να μη δώσουν δικαιώματα από δω και πέρα στους υπόλοιπους. Το Σάββατο που υποδέχεται ο Ολυμπιακός τη δεύτερη Ξάνθη θα πρέπει να κλείσει στόματα και να τελειώσει τον τίτλο από τώρα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 19/01/2017)

Διαβάστε επίσης

Ο μάγκας Ανδρούτσος και η παραφωνία Κύζας

Ο μάγκας Ανδρούτσος και η παραφωνία Κύζας

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος έβγαλε σε ένα πολύ βαρύ γήπεδο την ποιότητά του, αλλά και για τον διαιτητή που εγκλημάτησε στη φάση του Φορτούνη.

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…

Κύριε Μπέντο, έχω απορίες…

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός τώρα που έχει και τον Σισοκό για τη θέση του αριστερού μπακ, μπορεί να βάλει τον Ντε λα Μπέγια στόπερ.