Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τέτοια ψυχή πώς να χάσεις;

Με τέτοια ψυχή πώς να χάσεις;
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 14:25

Κρατάει μονάχα το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός από αυτό το παιχνίδι. Δεν υπήρχε και κάτι άλλο για τους «ερυθρόλευκους» σε ένα ματς που η νίκη είναι το «Α» και το «Ω». Και τώρα η Φενέρ στο ματς της χρονιάς. Εάν το κερδίσει, τελειώνει και την τριάδα. Αν το χάσει, προσέχει για να έχει. Πάμε στα του ματς τώρα.

Αρχικά οι άμυνες της Ζαλγκίρις, με τη ζώνη και τις τέλειες αποστάσεις, δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό που ξεκινούσε την επίθεσή του αργά και στα τελευταία 7 δευτερόλεπτα. Η παγίδα έβγαινε στον οργανωτή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλάει η μπάλα και οι «ερυθρόλευκοι» να… μπλέκουν δίχως λόγο. Η παραπάνω ιστορία έφερε ανισορροπία στην άμυνα (χάθηκαν πολλές προσωπικές μονομαχίες), την ώρα που ο πιο ουσιαστικός του παίκτης (λέγε με Παπανικολάου) ήταν εκτός ρυθμού. Αρα το 35-35 ήταν η πρώτη νίκη της Ζαλγκίρις.

Και ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πρίντεζης πονάει στη μέση, ο Αγραβάνης σε... επιφυλακή για πεντάδα, αλλά ο Γιώργαρος και πάλι σηκώνει χέρι και λέει «παρών». Τι παλικάρι…

Πώς να μην παίξεις γι’ αυτόν και να μην τον ακολουθήσεις. Το θέμα βέβαια ήταν πως οι Λιθουανοί πλέον παλεύουν για την ύπαρξή τους στη διοργάνωση και αυτό τους έχει στην τσίτα σε όποια έδρα και αν παίζουν.

Φοβερό το zone press τους στην τέταρτη περίοδο, υπνωτισμένη στην αρχή η άμυνα για τον Ολυμπιακό με τρία φάουλ σε 1:25 (ομολογουμένως διαιτησία που άφηνε το «ξύλο»), αλλά και πάλι μίλησε η ψυχάρα του Πρίντεζη. Μία τεράστια υπόκλιση στο μεγαλείο του. Το θέμα είναι να του δώσουν πλέον καμιά ανάσα.

ΥΓ.: Με ενόχλησε κάπως το μονοδιάστατο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στη ζώνη της Ζαλγκίρις. Το ομόρφυνε η τρέλα του Πρίντεζη στο ποστ, ο «Μίλου» σε κάποιες στιγμές και ο Μπιρτς.

ΥΓ.2: Ενα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να δείξει την κλάση του. Σταθερότητα θέλει τώρα…

ΥΓ.3: Ηρθε ο Σάρας, τσουπ και οι «θαυμαστές» του στο Φάληρο. Ρε τι ζούμε. Την ίδια ώρα έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ για τον Ζέλικο. Να τα λέμε κι αυτά.

YΓ.4: Ερχονται από Κύθηρα, από Κύθνο (Βασιλάρα κορυφή, θα σου έρθουμε για ψαρικά), από Aργολίδα (σου χρωστάω ποτό στην Τρούμπα), από όλη την Ελλάδα. Από την Αττική δεν έρχονται. Αυτό είναι το πρόβλημα... Κρίμα και ας είχε 8 χιλιάδες.

ΥΓ.5: Αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Για να καλύψεις τον Ιντέγε...

Για να καλύψεις τον Ιντέγε...

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ και το δίλημμα του Μπέντο ανάμεσα στον Καρντόσο και τον Ανσαριφάρντ.

Βρήκε ρυθμό την κατάλληλη στιγμή

Βρήκε ρυθμό την κατάλληλη στιγμή

Ο Ακατονόμαστος γράφει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει κόντρα στην Οσμαλνισπόρ, όπως ακριβώς αγωνίστηκε με την Λάρισα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πάνω στην ώρα...

Πάνω στην ώρα...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκει τη φόρμα του στο πιο κομβικό σημείο της φετινής σεζόν.