Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 22’ του Μπίλι και οι 13 βολές

Τα 22’ του Μπίλι και οι 13 βολές
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 - 15:59

Η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι το περίμενα το παιχνίδι χθες στο Βενετόκλειο. Εντύπωση δεν μου έκανε η ζώνη του Λυκογιάννη. Εξάλλου το ματς ήταν πιο σημαντικό για τον ίδιο παρά για τους παίκτες του... Στον αντίποδα, όμως, σε αυτά τα ματς περιμένω πιο πολύ παίκτες όπως ο Γκριν, ο Παπαπέτρου ή ο Ουότερς να βγουν μπροστά, παρά ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου. Γι’ αυτό και η ένστασή μου για τα 21 λεπτά του αρχηγού μέχρι τον τραυματισμό του. Οχι επειδή τραυματίστηκε, αλλά γιατί απλά δεν χρειάζεται να παίξει αυτός τόσο πολύ, γιατί το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει την ικανότητα από μόνο του να ξεπεράσει τον σκόπελο του μαχητικότατου Κολοσσού.

Οι υπόλοιποι πρέπει να αναγκάσουν τον Σφαιρόπουλο να ρίξει τον χρόνο του. Με την απόδοσή τους στο παρκέ και τις ανάσες ποιότητας που θα του δώσουν.

Οσο για τις βολές; Το 14/27 είναι ένα ποσοστό που φανερώνει και την κούραση κάποιον σημαντικών παικτών (ο Πρίντεζης με τις 1/6 προσπάθειες), αλλά και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωση (2/4 ο Γκριν) κάποιων άλλων.
Οι 10 αρχικές χαμένες, δηλαδή οι 8/18, ήταν στο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να είναι στο 35-35. Οι μισές να είχαν μπει οι «ερυθρόλευκοι» θα περνούσαν στα αποδυτήρια έστω και με ένα προβάδισμα πέντε πόντων.

ΥΓ.: Στην Ευρώπη δεν θυμάμαι παιχνίδι που οι δύο ψηλοί του Σφαιρόπουλου να χρεώνονται από πέντε φάουλ. Ακόμα και με τον… τεράστιο Πέτεκ ο Ολυμπιακός δεν έχει δει τους ψηλούς του να χρεώνονται τόσα φάουλ. Και χτες είχαν να ανταγωνιστούν τους Τσούκου και Ρέντικ, ε; Ποιος Ούντοχ, Χάινς, Βέσελι και λοιποί, μωρέ.

YΓ.2: Πλέον στην Α1 δεν ενδιαφέρει τίποτα άλλο από τις νίκες συντήρησης και κορυφής. Αλλά θα ήθελα να βλέπω πιο πολύ τους Αθηναίου και Αγραβάνη σε αυτά παιχνίδια. Οχι να τρέχουν και να μη φτάνουν αυτοί που τραβάνε τα περισσότερα χιλιόμετρα.

ΥΓ.3: Σε αυτά τα ματς είναι μανούλα ο Λοτζέσκι.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 14/02/2017)

Διαβάστε επίσης

Για να καλύψεις τον Ιντέγε...

Για να καλύψεις τον Ιντέγε...

O Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ και το δίλημμα του Μπέντο ανάμεσα στον Καρντόσο και τον Ανσαριφάρντ.

Με τέτοια ψυχή πώς να χάσεις;

Με τέτοια ψυχή πώς να χάσεις;

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τα συμπεράσματα που έβγαλε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

Βρήκε ρυθμό την κατάλληλη στιγμή

Βρήκε ρυθμό την κατάλληλη στιγμή

Ο Ακατονόμαστος γράφει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει κόντρα στην Οσμαλνισπόρ, όπως ακριβώς αγωνίστηκε με την Λάρισα στο ελληνικό πρωτάθλημα.