Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χύμα στο… κύμα είναι η διαιτησία

Χύμα στο… κύμα είναι η διαιτησία
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 - 23:38

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εχουμε μάτια και βλέπουμε… Αλλωστε τα πράγματα φαίνονται από μακριά, μέσω των δηλώσεων και των πράξεων (ή αν προτιμάτε της απραξίας) των αρμοδίων, μηδέ εξαιρουμένων του τοποτηρητή της FIFA, Μπιορν Βασάλο και του αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ιδού λοιπόν τι γίνεται, πάντα για το καλό της κωμωδίας που αποκαλούν εξυγίανση:

1)Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι πίνακες της διαιτησίας της νέας σεζόν. Στη Συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τρίτης, ο Πορτογάλος επικεφαλής της ΚΕΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, όμως ο Περέιρα θα αποφασίσει για διαιτητές και βοηθούς που δεν έχει δει, βασιζόμενος ακόμη και στο… ένστικτό του που ως γνωστόν δεν βγαίνει πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρα, αρκετές είναι οι πιθανότητες να κάνει λάθη, καταστρέφοντας καριέρες, ειδικά αν συνεργαστεί τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που από τους ορισμούς τους (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική) είναι γνωστή και η φιλοσοφία τους.

2)Ο Περέιρα, ο οποίος στη γνωριμία του με τους ρέφερι υποσχέθηκε ότι θα τους αντιμετωπίσει με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά, θα κάνει πίνακες μαζί με αυτούς που δεν είχαν τα προσόντα που προβλέπει ο κανονισμός για να μπουν στην ΚΕΔ. Ακόμη προκάλεσαν με αλλαγές μεσούσης της περιόδου, κάτι που φυσικά δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Για να επανέλθουν - ω τι σύμπτωση! – όσους είχε προαναγγείλει η προπαγάνδα συγκεκριμένων ΠΑΕ. Το δίδυμο της ΚΕΔ έβαζε στη Λίγκα μέχρι και διαιτητή που πέρασε μόνο τα αγωνιστικά τεστ της Γ’ Εθνικής!

3)Ο Περέιρα είχε τη δυνατότητα να βάλει παράγοντες της δικής του επιλογής στην ΚΕΔ, όμως θα το κάνει… αργότερα. Τώρα προέχει να βγουν πίνακες με φιλοσοφία… εξυγίανσης που δεν κατηγορούνται για τίποτα. Μόνο σφάλμα τους ότι δεν προσκύνησαν στην… εξυγίανση, προτιμώντας να μείνουν ανεξάρτητοι.

Ποια FIFA; Όλα χύμα στο κύμα, επειδή κάνουν… εξυγίανση!

Διαβάστε επίσης

«Ξυρίζει» ο Ζιλέ!

«Ξυρίζει» ο Ζιλέ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός έφερε και τον έμπειρο Βέλγο μέσο.