Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανάγκη των τριών βαθμών και η τιμωρία!

Η ανάγκη των τριών βαθμών και η τιμωρία!
Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 - 14:44

Την Τρίτη το βράδυ ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έζησαν την απόλυτη εμπειρία να αντιμετωπίζουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μπαρτσελόνα. Ενα ματς που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όλων. Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα, όμως, δεν είναι απλή. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον Πλατανιά σε ένα ματς που απαιτείται τεράστια προσήλωση απ’ όλους και πάθος σαν να είναι ντέρμπι. Αυτόν τον χαρακτήρα έχει αποκτήσει η αναμέτρηση. Ο κόσμος ζητάει και απαιτεί πολλά γκολ επί των Κρητικών. Αυτό θα ήταν ίσως και το ιδανικό σε έναν αντίπαλο που πέρσι προσπάθησε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Πειραιά, συμμετέχοντας σε μία σκευωρία.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ακόμα πιο σκληρή. Πρώτα απ’ όλα ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι το νούμερο ένα ζητούμενο σε ένα πρωτάθλημα που όλοι χάνουν απ’ όλους. Για την ομάδα είναι σημαντικό να κλειδώσει το τρίποντο και εν συνεχεία, αν βγει το ματς, ας έρθει και το μεγάλο σκορ. Οπως είναι τα πράγματα αυτήν τη στιγμή, πρώτα απ’ όλα μετράνε οι τρεις βαθμοί. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να φορτωθεί η ομάδα με επιπλέον άγχος. Το φετινό πρωτάθλημα είναι μία μεγάλη… μάχη στην οποία ο Θρύλος πρέπει να πάει με όλα του τα όπλα και έχοντας στο πλευρό του τους πιστούς οπαδούς του.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τον σταματήσουν και ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει στο χορτάρι την ανωτερότητά του και την κυριαρχία του. Δεν είναι καθόλου απλό το σημερινό παιχνίδι, αφού η ομάδα θα βρει απέναντί της έναν αντίπαλο που θα παίξει κλειστά στην άμυνά του και μπλοκάροντας όλους τους διαδρόμους. Δεν έχει καμία σχέση με το τι αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Σε ένα ματς όπως αυτό χρειάζεται διαρκής κίνηση απ’ όλους και φυσικά η ομάδα να απλωθεί στο γήπεδο για να μπορέσει να ανοίξει τους χώρους. Θα επιμείνω πως Φορτούνης και Ανσαριφάρντ είναι τα κλειδιά για να έρθουν οι νίκες και είναι κάτι στο οποίο στεκόμουν την εποχή που ο Ιρανός ήταν ξεχασμένος και μονίμως εκτός αποστολής.

Επικεφαλής φυσιοθεραπείας ο Σκορδής!

Κάτι περισσότερο από έναν χρόνο συνεργάζεται ο Ολυμπιακός με τον φυσιοθεραπευτή, Δημήτρη Σκορδή. Πλέον είναι και επίσημα στο ιατρικό επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδας. Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρεται ως επικεφαλής φυσιοθεραπείας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης αθλητών, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1979 στο Παγκράτι. Πρόκειται για έναν φυσιοθεραπευτή τον οποίο εκτιμούν και προτιμούν οι μεγαλύτεροι αθλητές της χώρας μας. Ακόμα μία προσθήκη στο ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/11/2017)

Διαβάστε επίσης

Χάσε, αλλά παίξε και μπάσκετ…

Χάσε, αλλά παίξε και μπάσκετ…

Ο Τόλης Λεούσης γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» τη γνώμη του για τον Ολυμπιακό, μετά τον αγώνα που έδωσε στην Ισπανία με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.