Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… τρέλα του Τζούρτζεβιτς!

Η… τρέλα του Τζούρτζεβιτς!
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 - 12:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο προσκήνιο βρίσκεται το όνομα του Ταβάμπα. Ενός άλλου ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν τον οποίο βρήκε απέναντι του ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις άνθρωποι που έχουν γνώση του σερβικού ποδοσφαίρου αυτόν χαρακτήριζαν πολυτιμότερο παίκτη των «νεκροθαφτών». Το θέμα μας δεν είναι ο Ταβάμπα, αλλά ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο πρώην συμπαίκτης του Καμερουνέζου που τώρα εμφανίζεται ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες το καλοκαίρι πίστεψαν τον Ούρος και επένδυσαν πάνω του. Θεώρησαν ότι είναι ένας παίκτης με πολύ καλά στοιχεία και με προίκα τα αρκετά γκολ με τα χρώματα της Παρτιζάν. Στον Ολυμπιακό ο «Τζούκα» ακόμα δεν έχει μπορέσει να δώσει αυτό που περίμεναν και προσδοκούσαν οι Πειραιώτες. Γιατί, όμως, δεν έχει συμβεί αυτό;

Για κάποιους ο Τζούρτζεβιτς χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Κάποιοι άλλοι πάλι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη. Θεωρούν ότι ο Ούρος είχε σερί παιχνίδια έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με τη Παρτιζάν και ο Χάσι τον έριξε στα… βαθιά. Ήθελε ειδική διαχείριση από το καλοκαίρι για να έχει φρεσκάδα κάτι που δεν έκανε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού. Αυτό είναι μία άποψη που υπάρχει έντονα στο Ρέντη και έχει πολλούς οπαδούς.

Η ξηρασία των πρώτων συμμετοχών είχε ως αποτέλεσμα να τον φορτώσει με άγχος. Από ένα σημείο και μετά ήθελε να δείξει πράγματα και είναι αλήθεια πως όταν θες πολύ δεν σου βγαίνει και εύκολα. Ξέσπασε με εκείνο το γκολ στη Κέρκυρα, αλλά και πάλι δεν έχει βγάλει το ένστικτο του killer. Ο «Τζούκα» ως Σέρβος έχει τη τρέλα του κάτι που έχει φανεί αρκετές φορές. Δεν είναι ήρεμος με αποκορύφωμα τις αντιδράσεις του στο ματς με τον ΑΟΧ Κισσαμικό και τα δοκάρια. Ακόμα και στο Κύπελλο με τον Πλατανιά «τρελάθηκε» όταν δεν μπήκε το σουτ που έκανε. Δεν έχει ηρεμία και δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις.

Στο Ρέντη πιστεύουν πως αν είναι ήρεμος και παίξει τη μπάλα του μπορεί να προσφέρει αυτά που περίμεναν από αυτόν. Πίστεψαν πολλοί ότι με τη γέννηση της κόρης του θα ηρεμούσε, αλλά μέσα στο γήπεδο γίνεται άλλος άνθρωπος. Η τρέλα του «Τζούκα» είναι ωραία, αλλά πολλές φορές του γυρνάει μπούμερανγκ.

Και κάτι σημαντικό για τον Σέρβο φορ. Ελάχιστοι το έχουν παρατηρήσει, αλλά ξέρετε από το ξεκίνημα της σεζόν 2017-2018 σε πόσες διοργανώσεις έχει σκοράρει; Σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις έχει βρει δίχτυα ο Τζούρτζεβιτς. Έχει τρία γκολ στην ελληνικά Super League, ένα στο Κύπελλο Ελλάδας, δύο στα προκριματικά του Champions League, δύο στα προκριματικά του Europa League και τρία στη σερβική Σούπερ Λίγκα! Σύνολο έντεκα γκολ και τέσσερις ασίστ σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις με δύο διαφορετικές φανέλες.

Διαβάστε επίσης

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!

Να που οι αναποδιές έβγαλαν και… θετικά πράγματα για τον Ολυμπιακό! Το 2017 τούς άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα- Από το 2018 ζητάνε να «ησυχάσουν» από τους τραυματισμούς για μία χρονιά… μαγική και «ερυθρόλευκη»!