Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ Α. ΠΙΚΟΥΛΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ Α. ΠΙΚΟΥΛΑ
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 - 02:49

ΥΠ’ ΟΨΙΝ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΠΙΚΟΥΛΑ

Κύριε συνάδελφε,

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μου να αφαιρεθεί από το site της εφημερίδας σας το παραπλανητικό video που απέβλεπε στη δυσφήμηση και στοχοποίησή μου.

Κατόπιν όμως έχω να παρατηρήσω ότι στο αρχείο σας συνεχίζει να υπάρχει το άρθρο που συνόδευε το σχετικό κλιπάκι, γεγονός που εξακολουθεί να λειτουργεί σε βάρος μου.

Επίσης θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, παρότι αποσύρατε το video, αποφύγατε να παραδεχθείτε (ως οφείλατε) πως το αξιολογήσατε με εντελώς λανθασμένο τρόπο. Γιατί όπως και εσείς συμφωνήσατε, μία τυχαία συνάντηση στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει τη διάσταση που της προσδώσατε.

Για να μη μείνουν, λοιπόν, εντυπώσεις που αποπροσανατολίζουν, θα ήθελα να κάνω σαφές ότι η ίδια ακριβώς σκηνή θα μπορούσε να εκτυλιχθεί στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, ή οπουδήποτε, και με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με τους οποίους με συνδέει πολύ εγκάρδια σχέση.

Ευτυχώς, μετά από 45 χρόνια στον χώρο του μπάσκετ, τολμώ να πω ότι έχω μόνο φίλους, γεγονός που μου επιτρέπει να κινούμαι έξω από απαγορευτικές γραμμές και προκαταλήψεις.

Φίλιππος Συρίγος

* Είναι αυτονόητο ότι αναμένω δημοσίευση της παραπάνω επιστολής.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΓΑΥΡΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ Α. ΠΙΚΟΥΛΑ

Δέχθηκα από τον καλό συνάδελφο Φίλιππο Συρίγο μία επιστολή, σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, την οποία και παρέθεσα ανωτέρω.

Πράγματι, μετά το αίτημα του συναδέλφου και προσωπική δική μου παρέμβαση, κάτι που σας διαβεβαιώ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ, καθώς εκείνο που εγώ θέλω είναι και το σάιτ αλλά και η εφημερίδα να λειτουργούν ΑΥΤΟΝΟΜΑ, όπως ΓΙΝΕΤΑΙ, χωρίς τις δικές μου υποδείξεις, το βίντεο, που απεικόνιζε συνάντηση (να κάθονται στο ίδιο τραπέζι) του κ. Συρίγου και του γιου του με τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τον Γ. Βασιλακόπουλο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, ΑΠΕΣΥΡΘΗ.

Και τούτο διότι πιστεύω ξεκάθαρα ότι δεν μπορούμε να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ, στο πλαίσιο του οπαδισμού ή του λαϊκισμού, ούτε τις κοινωνικές σχέσεις ούτε τις όποιες τυχαίες (;) συναντήσεις!

Από εκεί και πέρα, όμως, οφείλω να καταθέσω τα εξής: ΕΜΕΙΣ, ως «ΓΑΥΡΟΣ», απλώς ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ένα βίντεο που απεικόνιζε μία συνάντηση! Και το βίντεο αυτό είχαν ήδη ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ εκατοντάδες άνθρωποι στο facebook, καθώς και πολλά ειδησεογραφικά σάιτ.

Το ζήτημα λοιπόν, που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να απασχολεί τον κ. Συρίγο, είναι γιατί ΕΚΕΙΝΟΣ που τράβηξε το βίντεο έδωσε τη διάσταση που ο δημοσιογράφος αποποιείται και γιατί η «ερυθρόλευκη» κοινωνία αποδέχθηκε αυτήν ακριβώς την εκδοχή.

Διότι είναι προφανές πως το ζήτημα δεν είναι η τυχαία (;) συνάντηση, όπως ο κ. Συρίγος υποστηρίζει ότι είναι (και δεν το αμφισβητούμε, όμως δεν το ξέρουμε), αλλά η εντύπωση που έχει σχηματίσει η («ερυθρόλευκη») κοινωνία ως προς τις σχέσεις του με τον κ. Θ. Γιαννακόπουλο και τον κ. Γ. Βασιλακόπουλο.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν προσδώσαμε καμία διάσταση στη συγκεκριμένη συνάντηση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ΠΡΟΣΕΔΩΣΕ…

Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αισθάνεται ότι δυσφημείται ή στοχοποιείται από τη δημοσιοποίηση μία τυχαίας συνάντησης, που όμως είναι πραγματική, δεν είναι μοντάζ και δεν αμφισβητείται;

Αντί να με ευχαριστήσετε απλώς, κύριε Συρίγο, που κατέβασα το βίντεο ΑΜΕΣΩΣ μετά τη δική σας παράκληση, με ΜΕΜΦΕΣΤΕ και από πάνω, επειδή δεν παραδέχθηκα, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑ (!!!) πως ΔΗΘΕΝ το σάιτ το αξιολόγησε με εντελώς λανθασμένο τρόπο!

Την επιστολή σας τη θεωρώ ΑΓΕΝΗ, ΑΠΡΕΠΗ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ απέναντί μου, μολονότι πιστεύω ότι σας συμπεριφέρθηκα ΑΨΟΓΑ, με ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ απέναντι σε αυτά που μου εξομολογηθήκατε ότι φοβόσαστε και σεβασμό γι’ αυτά που έχετε περάσει… χωρίς εμπάθεια από τα ΑΘΛΙΑ και ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗ σχόλια που κάνατε εις βάρος μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη και τα οποία μου μετέφεραν επί λέξει ΤΡΕΙΣ δημοσιογράφοι.

Κατέβασα το βίντεο ένα λεπτό μετά το τηλεφώνημά σας και εισέπραξα την… ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ και τη… ΜΟΜΦΗ μέσω της επιστολής σας!

Επειδή λοιπόν όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι κρινόμαστε με βάση αυτά που λέμε και αυτά που γράφουμε, θα ήθελα να ξέρω τις απόψεις σας για τους ΔΥΟ πρώτους τελικούς του μπάσκετ, αν υπήρξε σφαγή και αλλοίωση του αποτελέσματος. Και αν υπήρξαν διαιτητικές σφαγές και πέρυσι ή και πρόπερσι κατά του Ολυμπιακού. Θα παραδεχτείτε, άραγε, ότι ο Ολυμπιακός ΜΟΝΙΜΑ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ σφαγιάζεται; Έτσι, για να πεισθεί ο κόσμος (που βλέπει) ότι είστε ΔΙΚΑΙΟΣ και δεν ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙΤΕ!

Και πραγματικά θα χαρώ να σας δω να κάθεστε στο ίδιο τραπέζι με τους Αγγελόπουλους, έστω τυχαία, μόνο που μέχρι σήμερα ούτε ΕΓΩ ούτε κανείς άλλος σας έχει δει… Μόνο με τον Γιαννακόπουλο και τον Βασιλακόπουλο σάς είδαν…

Και θα ήθελα, τέλος, να με ενημερώσετε, για την ιστορία, ποια ήταν η θέση σας απέναντι στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ποια στο ζήτημα του Βοτανικού.

Διαβάστε επίσης

Για να μην παραμυθιαζόμαστε...

Για να μην παραμυθιαζόμαστε...

Μη νομίζετε ότι θα το παίρναμε το παιχνίδι αν ο Παπαλουκάς ή ο Μαυροκεφαλίδης έβαζαν τις βολές… Γιατί (ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ…) ο Τανατζής (που μας έπαιζε ΚΑΙ ΠΑΛΙ την Κυριακή!!!) στο ΣΕΦ είχε δώσει ΤΡΕΙΣ βολές στον Καλάθη σε δήθεν φάουλ του Τεόντοσιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο!!!