Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγγελόπουλοι, αλλάξτε τα όλα

Αγγελόπουλοι, αλλάξτε τα όλα
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 - 23:45


Ξεβρομίστε το ελληνικό μπάσκετ και... σκούπα σε όσους δεν αξίζουν

Τη χθεσινή ήττα, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, λίγο πολύ την περιμέναμε! Το ξέραμε ότι για να νικήσουμε και να πάμε τη σειρά των τελικών να κριθεί στο ΣΕΦ, θα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, να υπερκεράσουμε τη διαιτησία και όλο το σύστημα εκείνο που εξωαγωνιστικά προστατεύει, εδώ και χρόνια, τον Παναθηναϊκό και στερεί από εμάς δίκαια πρωταθλήματα με τρόπο άκομψο και προκλητικό. Το ξέραμε ότι για να νικήσουμε μέσα στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε οι παίκτες μας να υπερβάλλουν εαυτόν και να αποδώσουν παραπάνω από τις ικανότητές τους προκειμένου να νικήσουν οκτώ, όταν οι ίδιοι παίζουν πέντε.

Δεν με εκπλήσσει, λοιπόν, που χάσαμε έτσι όπως χάσαμε και, παρά το χειρουργείο, στο τέλος της κανονικής περιόδου με τέσσερις χαμένες βολές χαρίσαμε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Θα μου πείτε, οι «γκρίζοι λύκοι» και το σύστημα μας είχαν σφάξει μέσα στο ΣΕΦ, οπότε για πλάκα θα μας έσφαζαν και πάλι την Τετάρτη, αν πηγαίναμε σε πέμπτο ματς... Δεν ξέρω... Μπορεί! Όμως, στο σημείο αυτό, ο κύκλος έκλεισε και πρέπει να δούμε κατάματα την επόμενη μέρα. Πώς η ομάδα θα αναδιοργανωθεί και πώς θα σπάσει επιτέλους αυτό το πράσινο απόστημα, η ύπαρξη του οποίου προσβάλλει το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Εγώ, λοιπόν, λέω: Αγγελόπουλοι, πάρτε σκούπα, μην κάνετε πίσω, μην απογοητεύεστε, είμαστε μαζί σας και σας στηρίζουμε. Και πάμε να ξεβρομίσουμε το ελληνικό μπάσκετ από τη θλιβερή παρέα που το διοικεί, υποβασταζόμενη από άθλιους κονδυλοφόρους. Αλλάξτε τα όλα, την ηγεσία του μπάσκετ, τα πρόσωπα της διαιτησίας, όλους όσοι έχουν ταυτιστεί με αυτό το αηδιαστικό σύστημα. Και αν δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, τότε να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα ξανά.

Γιατί δεν μπορούμε, ως Ολυμπιακός, να νομιμοποιούμε ένα πρωτάθλημα του οποίου ο νικητής είναι προαποφασισμένος και έχει κερδίσει στα χαρτιά, πριν κατέβει στον αγωνιστικό χώρο. Αγγελόπουλοι, είστε νέοι, έχετε λεφτά, αγαπάτε το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό, στο χέρι σας είναι να φέρετε τα πάνω κάτω, για να εξυγιανθεί, επιτέλους, το ελληνικό μπάσκετ αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλα αυτά τα θλιβερά απομεινάρια τού χθες. Και πριν από όλα αυτά, Αγγελόπουλοι, πάρτε σκούπα και καθαρίστε την ομάδα μας. Διώξτε όλους αυτούς τους σύγχρονους χρυσοθήρες που αμείβονται ηγεμονικά και δεν ανταποκρίνονται κατ’ επανάληψη στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του κόσμου.

Ας γίνουν εφοπλιστές, βιομήχανοι ή ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά, με τα λεφτά που κέρδισαν και χωρίς να μπορούν να φέρουν έναν τίτλο πρωταθλητή. Πάμε από την αρχή, όλοι μαζί κρατώντας τα υγιή στοιχεία και χτίζοντας πάνω σε αυτά την «ερυθρόλευκη» αυτοκρατορία που μετά βεβαιότητας έρχεται. Χάσαμε χθες μία μάχη. Δεν χάσαμε, όμως, τον πόλεμο. Διότι ο πόλεμος μαζί τους είναι πόλεμος διαχρονικός, αιώνιος...

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον ΓΑΥΡΟ στις 6/6/2011)

Διαβάστε επίσης

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...

«Κανέναν όρο δεν έχει το συμβόλαιο του Βαλβέρδε...

...ώστε να μπορεί να το σπάσει και να γυρίσει τώρα στην Ισπανία». Ο Βαλβέρδε είναι εδώ και περίπου ενάμιση μήνα επίσημα προπονητής του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, αλλά ο… έρωτας των Βάσκων για τον Ερνέστο καλά κρατεί.