Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μόνιμος πελάτης του μπάσκετ γυναικών κλαίει και όλη η Ελλάδα γελάει!

Ο μόνιμος πελάτης του μπάσκετ γυναικών κλαίει και όλη η Ελλάδα γελάει!
Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 12:32

Δύο μέρες μετά την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών από τον Ολυμπιακό, στις τάξεις του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζουν τεράστια δυσκολία αποδοχής. Για την ακρίβεια, όχι τόσο στον Παναθηναϊκό, αλλά στο SDNA που όπως έχουμε πει επανειλημμένα, χτυπάει παλαμάκια και η διοίκηση Μαλακατέ δείχνει σταθερά να ακολουθεί.

Ο κόσμος του τριφυλλιού «βράζει» και ετοιμάζεται να ξεσπάσει απέναντι στη διοίκηση Μαλακατέ εν όψει της ΓΣ του ερασιτέχνη. Το μεγαλύτερο επικοινωνιακό στήριγμα της διοίκησης είναι φυσικά το SDNA με βασικό σημείο που τους ενώνει, την στήριξη στη διπλή ανάπλαση.

Ως γνωστόν, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο καναβάτσο απέναντι στον Ολυμπιακό σε κάθε επίπεδο και ιδίως σε επίπεδο ερασιτέχνη, ιδίως μετά τις απώλειες του ευρωπαϊκού στο βόλεϊ ανδρών και του πρωταθλήματος στο μπάσκετ γυναικών που κατέληξαν σε ερυθρόλευκα χέρια!

Έτσι από χθες το βράδυ, το εν λόγω site έχει ξεκινήσει ένα ορυμαγδό επιθέσεων εναντίον του κ. Ζιώγα που ήταν ο ένας από τους διαιτητές του τρίτου τελικού στην Α1 γυναικών ανάμεσα στους αιωνίους, βρίσκοντας δημοσιεύσεις του προ δωδεκαετίας, από τις οποίες προκύπτει ότι είχε ερυθρόλευκα αισθήματα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν το αφήγημα ότι ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα σε έναν αγώνα με «γαύρο» διαιτητή. Τη σκυτάλη πήρε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός που εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο... «Ντροπή»!

Πώς αντιδρούν όμως οι ίδιοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού στα αφηγήματα SDNA και ερασιτέχνη ΠΑΟ περί διαιτησίας; Δείτε και μόνοι σας τα σχόλια που έχουν γίνει στην επίσημη σελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Facebook:

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που «τσιμπάνε» στην προπαγάνδα και δεν δίστασαν να απειλήσουν δημόσια τον διαιτητή με σχόλιο στην επίσημη σελίδα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Facebook που έμεινε «στον αέρα» για περίπου μία ώρα που κάποιοι αναγκάστηκαν να το διαγράψουν όταν η Αθλητική διαπλοκή το έφερε στο φως (έχουμε στη διάθεσή μας τα στοιχεία του σχολιαστή και περισσότερα printscreens) :

Άραγε όλες αυτές τις πρακτικές και τους μηχανισμούς (από τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις μέχρι τα απειλητικά σχόλια), τα λαμβάνουν υπόψη τους στην ΚΕΔ;

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ SDNA

Υπερωρίες ο κ. Μπούκουρας στο SDNA. Μέχρι και βίντεο έφτιαξε με τις... 14 (!) φάσεις που υποτίθεται αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός στον τέταρτο τελικό και του στέρησαν τη δυνατότητα να χάσει τον τίτλο κανονικά, αναγκάζοντάς τον να χάσει με «σκούπα».

Τόσες δεκαετίες βέβαια επί Βασιλακόπουλου, δεν βλέπαμε βίντεο, γιατί στο μπάσκετ κέρδιζε ο καλύτερος και η διαιτησία δεν έπαιζε ρόλο, ενώ στον Ολυμπιακό ήταν «τρελοί» που έφυγαν από το γήπεδο στο ημίχρονο του ημιτελικού του κυπέλλου ανδρών με τον Παναθηναϊκό το 2019...

Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο μπάσκετ, γελάει μέχρι δακρύων βλέποντας το βίντεο των... 14 φάσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα σε μία προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τη νέα σφαλιάρα!

Εν πάση περιπτώσει, το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ. Εμείς το αναλύσαμε και σας παρουσιάζουμε τα δεδομένα ως έχουν:

  • 1η φάση:Η Παυλόπουλου του Παναθηναϊκού κυνηγάει την επαφή στο δεύτερο βήμα και όχι η αμυντικός. Συνεπώς ορθώς δεν δόθηκε φάουλ για συμπληρωματική βολή.
  • 2η φάση:Υπήρξε όντως μεταφορά της μπάλας.
  • 3η φάση:Η Πότερ κρατάει την Σπυριδοπούλου με το αριστερό της χέρι.
  • 4η φάση:Υπάρχει ξεκάθαρο φλόπινγκ από την αθλήτρια του Παναθηναϊκού, καθώς η Σταμολάμπρου προσπαθεί να αποφύγει το σκριν και πέφτει λες και... πυροβολήθηκε!
  • 5η φάση:Υπάρχει καθαρό φάουλ από την αθλήτρια του Παναθηναϊκού στο χέρι στο σημείο που παγώνει η φάση.
  • 6η φάση:Υπάρχουν όντως βήματα σε φάση που ο Ολυμπιακός όμως δεν σκόραρε.
  • 7η φάση:Η Σωτηρίου του Παναθηναϊκού βρίσκει με το ισχίο τη Σουκ του Ολυμπιακού ενώ προσπαθεί να σηκωθεί στο καλάθι και τη βγάζει εκτός. Μπορεί να είναι αυστηρό, αλλά υπάρχει επαφή που μπορεί να στερήσει στον επιτιθέμενο το καλάθι. Υπάρχει φάουλ με το σώμα όχι με τα χέρια.
  • 8η φάση:Υπάρχει κανονισμός, βάσει του οποίου ο αμυντικός, κατά την προσγείωση μετά το σουτ, πρέπει να αφήσει χώρο για να προσγειωθεί ο επιθετικός . Εδώ υπάρχει επαφή της Κάρτερ στην Σταμολαμπρου μετά το σουτ και μπαίνει και στο χώρο προσγείωσης της παίκτριας, με αποτέλεσμα να αποτελεί και επικίνδυνο παιχνίδι. Υπάρχει φάουλ με το σώμα στη προσγείωση. Κάπως έτσι ο Παπαπέτρου γύρισε το πόδι του από φάουλ του Καράμπελα πριν από δύο χρόνια.
  • 9η φάση:Εδώ έχουμε το εξής παράδοξο: Η φάση ήταν όντως καθαρή φάση (δεν ήταν βήματα) αλλά ούτε οι διαιτητές δεν υπέδειξαν βήματα! Γιατί την συμπεριέλαβε ο κ. Μπούκουρας στο βίντεο; Για να απαντήσουν στον εκφωνητή που θεώρησε ότι έχουν γίνει βήματα;
  • 10η φάση:Το άλμα της Νικολοπούλου προηγείται από αυτό της Χαιριστανιδου, άρα δεν υφίσταται καμιά περίπτωση για φάουλ στο χέρι, καθώς τη στιγμή κατά την οποία η επιθετικός ανεβαίνει, η Νικολοπούλου βρίσκεται πιο ψηλά από αυτή. Υπάρχει τάπα καθαρά και ψηλά στην Χαιριστανίδου.
  • 11η φάση:Ο ορισμός του αντιαθλητικού φάουλ.
  • 12η φάση:Υπάρχουν όντως βήματα.
  • 13η φάση:Υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ (η Πότερ κινείται). Στη συνέχεια του βίντεο που μάλιστα φωνάζει στην Αλεξανδρή γιατί ξεκινάει νωρίς και διαφωνούν. Αλλά το στιγμιότυπο κόπηκε στο μοντάζ...
  • 14η φάση:Αμφότερες οι παίκτριες είναι κατακόρυφες και η Χριστινάκη κυνηγάει επαφή και πέφτει εκβιάζοντας φάουλ ενώ κάνεις δε τη σπρώχνει πίσω και κανείς δεν της κατεβάζει τα χέρια.

Όπως είδαμε, μόνο η δεύτερη και η δωδέκατη φάση ήταν ορθά παράπονα... Συνεπώς, με τις 14 φάσεις γελάει όλη η φίλαθλη χώρα και όπως είδαμε δεν «τσιμπάνε» ούτε οι οπαδοί του ΠΑΟ που «βράζουν» με ερασιτέχνη και SDNA. Άλλωστε, στη σειρά των τελικών υπήρξαν πραγματικά μεγάλα λάθη και όχι λάθη της φαντασίας ορισμένων και αυτά αδίκησαν πραγματικά τον Ολυμπιακό και στη Λεωφόρο και στο ΣΕΦ...

Ο ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτι τέτοιες στιγμές και με όσα ακούγονται, το μυαλό μας γυρίζει φυσικά στην ανάρτηση Αναστόπουλου (που δεν είναι προ αμνημονευτών, αλλά προ ολίγων ημερών - και δεν αναφερόμαστε στην πρωταπριλιάτικη). Πόσο λογικό είναι ένας πρώην διαιτητής που σφύριξε αγώνες που έκριναν τίτλους, να αξιοποιεί τις δηλώσεις Ουέμπερ για να πάρει θέση στη διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για το «Μέχρι Τέλους» και το 13-0;

Πέραν τούτου, αναφορικά με το πούλημα ηθικής, υπάρχουν κάποια ρητορικά ερωτήματα:

Αν εγείρεται θέμα που ένας διαιτητής υποστήριζε πριν από 11 χρόνια μία ομάδα, γιατί δεν υπήρχε ηθικό θέμα που ο κ. Βασιλακόπουλος διοικούσε το Ελληνικό μπάσκετ επί δεκαετίες, ενώ υπήρξε αθλητής του Παναθηναϊκού;

Πόσο ηθικό ήταν ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος δήλωνε ότι θέλει διαιτησία 100-0 υπέρ του Παναθηναϊκού;

  • Πόσο ηθικό ήταν ότι τα γραφεία της ΕΟΚ στεγάζονταν στο ΟΑΚΑ που ήταν έδρα του Παναθηναϊκού;
  • Πόσο ηθικό ήταν το ότι, βάσει ρεπορτάζ, ο γιατρός του Παναθηναϊκού ήταν υπεύθυνος για το ντόπινγκ στην Ελλάδα;

  • Αντί να προβληματιστούν για τη «σκούπα».
  • Αντί να προβληματιστούν για την ανατροπή από το -20.
  • Αντί να προβληματιστούν για το διαχρονικό πάρτι του Ολυμπιακού (και) στο μπάσκετ γυναικών
  • Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για τα μπουκάλια, τα κέρματα και τους αναπτήρες στα κεφάλια γυναικών στη Λεωφόρο.
  • Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για το πανό των οπαδών τους που καλούσε σε ομαδικό βιασμό εναντίον αθλήτριας του Ολυμπιακού...

Κάθονται και ψάχνουν posts διαιτητών 12 χρόνια πίσω και «ψειρίζουν» τις φάσεις (κάτι που δεν έκαναν ποτέ στο παρελθόν φυσικά) για να φτιάξουν funny videos και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Βρείτε και άλλα αφηγήματα για τη «σκούπα» των τελικών, μήπως και γλιτώσετε το φατούρο που κάποιοι προαναγγέλλουν για τη Γ.Σ. του ερασιτέχνη σας, αλλά την αλήθεια την λέει ο πίνακας που ακολουθεί.

Και στο μπάσκετ γυναικών ΕΙΣΤΕ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Διαβάστε επίσης

Έβριζε στο παρελθόν τον Ολυμπιακό διαιτητής του τελικού μπάσκετ γυναικών;

Έβριζε στο παρελθόν τον Ολυμπιακό διαιτητής του τελικού μπάσκετ γυναικών;

Τις τελευταίες ώρες, ο φακός της Αθλητικής διαπλοκής έχει εντοπίσει σε σχόλια, ακόμα και σε δημοσιεύσεις του SDNA (!) στο Facebook ένα printscreen μία φερόμενη δημοσίευση από το παρελθόν στο Facebook του έτερου διαιτητή του ίδιου τελικού!