Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Μπαλτάκος επιβάλλει το ρυθμό του» Ξεμπροστιάζουμε το ανέκδοτο της χρονιάς!

«Ο Μπαλτάκος επιβάλλει το ρυθμό του» Ξεμπροστιάζουμε το ανέκδοτο της χρονιάς!
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 10:23

Αλλαγές διαιτητών, κωλοτούμπες, «κούφιες» απειλές, ομολογίες ήττας, διεθνείς διασυρμοί και πολλά ακόμα... Διαβάστε το σπαρταριστό αφιέρωμα της Αθλητικής διαπλοκής στην αξιοθρήνητη προσπάθεια του Τάκη Μπαλτάκου να επιβάλλει το ρυθμό του!

Όπως έχουμε αντιληφθεί από τις απανωτές συνεντεύξεις του Τάκη Μπαλτάκου στον Κυριάκο Θωμαΐδη, αλλά και από άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αντιμετωπίζει την παρουσία του στην ηγεσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ως μία μάχη στρατηγικής και μάλλον φαντασιώνεται ότι πρωταγωνιστεί στο «House of Cards», αντί να ασχοληθεί με την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα ερασιτεχνικά σωματεία, με τα οικονομικα προβλήματα των ενώσεων και με την εθνική ομάδα.

Αποκορύφωμα η ατάκα του: «Θα επιβάλλω το ρυθμό μου και τελικά θα κερδίσω» που οδήγησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τον αποκάλεσε «φασίστα».

Ο κ. Μπαλτάκος λοιπόν μάλλον βρίσκεται στο ποδόσφαιρο για να κερδίσει και όχι για να προσφέρει, όπως ομολογεί. Κερδίζει όμως ή χάνει; Ας δούμε τι δείχνει η παρουσία του στην προεδρία της ομοσπονδίας τον τελευταίο χρόνο.

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ (VOL. 1)
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΟ-ΑΕΚ

Όταν η ΕΠΟ αποφάσισε να ορίσει τον Έλληνα Τασο Σιδηρόπουλο ως διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν σε μεγαλειώδη κωλοτούμπα με την ακύρωση του ορισμού και τον ορισμό εν τέλει ξένου διαιτητή. Το πικρό ποτήρι το ήπιε ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος που ζήτησε την ακύρωση του ορισμού από την υποτίθεται «ανεξάρτητη» Κ.Ε.Δ. της ομοσπονδίας:

Γιατί όμως ο Μπαλτάκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔ, αφού η ΕΠΟ ισχυρίστηκε με αφορμή άλλη υπόθεση ότι η ΚΕΔ είναι εντελώς ανεξάρτητη; Διαβάστε και γελάστε:

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ (VOL. 2)
ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

Στις 31/08/2022, η Ε.Π.Σ. Πειραιά, εξέδωσε ανακοίνωση κατά του αρχιδιαιτητή Στηβ Μπένετ και ενός μέλους της ΚΕΔ. Ο Τάκης Μπαλτάκος... «αγρίεψε» και αποφάσισε νε επιβάλλει το ρυθμό του, σβήνοντας από το χάρτη την Ε.Π.Σ. Πειραιά:

Μόλις ένα μήνα αργότερα, στις 30/09/2022, υποχρεώθηκε σε κωλοτούμπα και εν τέλει δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην Ε.Π.Σ. Πειραιά. Κοινώς, δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του:

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ (VOL. 3)
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗ

Στις 10/10/2022, ο Τάκης Μπαλτάκος δίνει συνέντευξη στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Open και, θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρει ότι όσο και αν κραυγάζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στο τέλος περνάει αυτό που θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ και φέρνει ως παράδειγμα τον ορισμό του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΠΟ παρά τις αντιδράσεις Μαρινάκη. Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά (01:01:10 του βίντεο) :

«Εκείνοι λένε, μιλάνε, εγώ πράττω και στην υπόθεση του κ. Μπένετ και στην υπόθεση "ανεβαίνουν δύο, κατεβαίνουν δύο" και στην υπόθεση του κ. Φιλιππούση. Το τι ακούσαμε για τον Φιλιππούση δεν λέγεται. Τι έγινε; Τα κοσμητικά επίθετα είναι στον αέρα και ίπτανται και ο Φιλιππούσης είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΟ».

Πέρασαν μόλις δύο μήνες και 19 μέρες. Ο Φιλιππούσης έκανε δύσκολη τη ζωή του Μπαλτάκου και ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναγκάστηκε να παραδεχεί ότι ο Μαρινάκης είχε δίκιο!

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ (VOL. 4)
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΚΡΟΑΤΗ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ο ορισμός Κροάτη διαιτητή στο ντέρμπι αιωνίων της Λεωφόρου για την 4η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος, που μάλιστα δεν ανήκει στην κατηγορία Elite (κατά παράβαση των συμφωνηθέντων), προκάλεσε τις αντιδράσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Η ΕΠΟ ισχυρίστηκε ότι ορίστηκε elite διαιτητής, αλλά στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα και ακολούθως δεν μπόρεσε να βρει άλλον γι αυτό κατέληξε στον Κροάτη!

Τι έγινε τελικά; Η ΕΠΟ πάλι δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της και ξαφνικά ο Κροάτης δήλωσε κώλυμα (2 διαιτητές-2 κωλύματα!) και εν τέλει η ομοσπονδία βρήκε Ισπανό elite διαιτητή μέσα σε 35 λεπτά! Άλλος ένας διεθνής διασυρμός.

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ (VOL. 5)
Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ο Τάκης Μπαλτάκος θέλει να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί καν να επιβάλλει το που θα γίνει ο τελικός κυπέλλου της ομοσπονδίας! Αφού φαντασιώθηκε Αγγλία, Γερμανία και... Αυστραλία, κατέληξε στην Κύπρο και την ανακοίνωσε επίσημα:

Μόλις 5 μέρες αργότερα, ο Μπαλτάκος απέτυχε για μία ακόμα φορά να επιβάλλει το ρυθμό του και δέχτηκε ένα μεγαλοπρεπέστατο «άκυρο» από την Κυπριακή Αστυνομία:

Κρίμα τα αεροπορικά εισιτήρια που έκοψαν κάποιοι, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε τουλάχιστον να ήταν flex. Και τώρα ο Μπαλτάκος (που κατά τα άλλα θέλει να επιβάλλει το ρυθμό του), κρέμεται από τον κ. Μπέο, μήπως γίνει ο τελικός στον Βόλο, αλλιώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα αναγκαστούν να κατηφορίσουν ξανά προς το ΟΑΚΑ.

Αλλά γιατί δεν επαναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΟ τα σενάρια που είχε εξετάσει, όπως για παράδειγμα αυτό της Αυστραλίας; Τι καλύτερο από μία πτήση 20 ωρών για ομάδες και οπαδούς και άλλες 20 ώρες για επιστροφή με τον αγώνα να διεξάγεται 7-8 το πρωί ώρα Ελλάδας και τις πεζογέφυρες της φιλήσυχης χώρας να γίνονται πεδίο επεισοδίων; Τουλάχιστον εκεί ίσως ο δήμαρχος να είναι πιο συγκαταβατικός σε σχέση με τον Μπέο!

Ναι, αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι αστεία, είναι όμως και θλιβερά. Και αν αναλογιστούμε και άλλες καταστάσεις που βιώσαμε φέτος, από ενώσεις να απειλούν ότι θα αγωνίζονται στην Τουρκία, μέχρι φανταστικά σενάρια δήθεν μεθυσμένων διαιτητών και αλλαγή τους με Έλληνες 5 ώρες πριν τον αγώνα ή τις μεζούρες στα δοκάρια, κτλ, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο βιώνει την πιο βαθιά παρακμή της ιστορίας του και όπως φαίνεται οι κυβερνώντες νίπτουν τας χείρας τους...

Διαβάστε επίσης

Καταπέλτης το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ-Πλήρης δικαίωση Ολυμπιακού-ξεμπρόστιασμα ομοσπονδίας

Καταπέλτης το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ-Πλήρης δικαίωση Ολυμπιακού-ξεμπρόστιασμα ομοσπονδίας

Η Αθλητική διαπλοκή αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία από το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. που ξεμπρόστιασε ομοσπονδία πινγκ πονγκ, Παναθηναϊκό, αλλά και τους γνωστούς-άγνωστους επικοινωνιακούς μηχανισμούς!