Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταπέλτης το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ-Πλήρης δικαίωση Ολυμπιακού-ξεμπρόστιασμα ομοσπονδίας

Καταπέλτης το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ-Πλήρης δικαίωση Ολυμπιακού-ξεμπρόστιασμα ομοσπονδίας
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 17:23

Η Αθλητική διαπλοκή αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία από το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. που ξεμπρόστιασε ομοσπονδία πινγκ πονγκ, Παναθηναϊκό, αλλά και τους γνωστούς-άγνωστους επικοινωνιακούς μηχανισμούς!

Αλησμόνητη έχει μείνει η θυελλώδης υπόθεση που ανέκυψε πριν από ένα μήνα ανάμεσα στην ομοσπονδία πινγκ πονγκ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει το... «έγκλημα» να ζητήσει αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα κρίνει τον τίτλο, επειδή οι κορυφαίοι αθλητές του έπρεπε να συμμετάσχουν σε ένα επίσημο διεθνές τουρνουά της παγκόσμια ομοσπονδίας του αθλήματος.

Η εγχώρια ομοσπονδία είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής προς μεγάλη χαρά του Παναθηναϊκού που προς στιγμήν απέκτησε την ελπίδα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό χωρίς τα μεγάλα ερυθρόλευκα αστέρια και να καταφέρει έτσι από το πουθενά να πάρει πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα, κάποιοι έστησαν ένα παραμύθι περί δήθεν «τραμπουκισμών» κατά των μελών της ομοσπονδίας (που ούτε τα ίδια τα μέλη δεν επιβεβαίωσαν) και εν τέλει το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του Ολυμπιακού και ανάγκασε την ομοσπονδία να αναβάλει την αγωνιστική.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε σημαντικά στοιχεία από το σκεπτικό της απόφασης του Α.Σ.Ε.Α.Δ. το οποίο θυμίζουμε ότι απαρτίζεται από τακτικούς δικαστικούς λειτουργούς.

1. «ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»

Η ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει το αίτημα του Ολυμπιακού λογικό, αλλά το απέρριψε με την αιτιολογία ότι το δεδικασμένο μιας τέτοιας απόφασης αναβολής, ενδέχεται να επιφέρει σωρεία παρόμοιων αιτημάτων, που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ανέφερε επί λέξει ότι:

«Η ανωτέρω αιτιολογία κρίνεται από το Δικαστήριο ως αντιφατική και ως εκ τούτου αόριστη, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία, απορρίπτει το αίτημα του προσφεύγοντος για λόγους σκοπιμότητας που αφορούν μάλιστα στο μέλλον, ενώ δέχεται το νόμω και ουσία βάσιμο της αιτήσεως του προσφεύγοντος».

Με λίγα λόγια, οι τακτικοί δικαστές του ΑΣΕΑΔ πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τα επιχειρήματα της ομοσπονδίας για μελλοντικά προβλήματα στη διξαγωγή του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που η ίδια η ομοσπονδία είχε χαρακτηρίσει λογικό το αίτημα του Ολυμπιακού!

2. «ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Στο υπόμνημα που κατέθεσε Ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ. η ομοσπονδία πινγκ πονγκ, επικαλέστηκε ότι:

«Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν άδειες ή υποχρεώσεις για τους αλλοδαπούς αθλητές, αλλά υποχρεώσεις των Ελλήνων Αθλητών, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό».

Το σκεπτικό του Α.Σ.Ε.Α.Δ. ωστόσο είναι καταπέλτης, κάνοντας λόγος για κίνδυνο υποβάθμισης του αθλήματος και αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

«Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές. Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ»

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε, πέτυχε την αναβολή της αγωνιστικής με τον πλέον επίσημο και θεσμικό τρόπο μέσω του Α.Σ.Ε.Α.Δ. και θα διεκδικήσει πάνοπλος το πρωτάθλημα, ενώ στο μεσοδιάστημα το τμήμα πινγκ πονγκ του συλλόγου κατέκτησε και το Europe trophy, φέρνοντας έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο στον Ελληνικό αθλητισμό.

Είναι απορίας άξιον για ποιο λόγο η ομοσπονδία δεν ανέβαλε εξ αρχής την αγωνιστική (κάτι που θα έδειχνε και σεβασμό στον κόπο των αθλητών), αλλά επέμεινε εμφατικά να απορρίπτει το αίτημα, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Ολυμπιακό να προσφύγει δικαστικά για να βρει το δίκιο του και η ίδια να εκτεθεί δημόσια με τη δικαστική απόφαση που ακολούθησε, καθώς επέλεξε το δρόμο της αδιαλλαξίας αντί να προασπίσει ως όφειλε την ακεραιότητα του αθλήματος.

Τι έμεινε στο τέλος; Η λάσπη κάποιων συγκεκριμένων μηχανισμών media που προσπάθησαν να συνδράμουν τους στόχους του αγαπημένου τους συλλόγου, λέγοντας ψέματα για δήθεν τραμπουκισμούς και απειλές κατά τις ερυθρολευκες διαμαρτυρίες στην ομοσπονδία, η οποία τους «άδειασε» μεγαλοπρεπώς, μιλώντας απλά για οχλαγωγίες.

Στόχος των μηχανισμών ήταν προφανώς να κρυφτεί το δίκαιο αίτημα του Ολυμπιακού στην ουσία της υπόθεσης, πίσω από τη λάσπη που εκτόξευσαν. Σήμερα το σκεπτικό που φέρνουμε στο φως καταδεικνύει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο αυτά που εξ αρχής έλεγε ο Ολυμπιακός και το ξεβράκωμα είναι για μια ακόμα φορά τεράστιο.

Το σκεπτικό των τακτικών δικαστών, «κουρέλιασε» τα επιχειρήματά της ομοσπονδίας και γελοιοποίησε τη λάσπη των καταδικασμένων επικοινωνιακών μηχανισμών που στηρίχθηκαν για μια ακόμα φορά στο ψέμα.

Διαβάστε επίσης

Ο «γολγοθάς» του Παπαθεοδώρου και η αλήθεια για τους «δικαστές του Μαρινάκη»

Ο «γολγοθάς» του Παπαθεοδώρου και η αλήθεια για τους «δικαστές του Μαρινάκη»

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και το κλίμα είναι πένθιμο στο SDNA μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο στην αθώωση του διευθυντή του site Βασίλη Παπαθεοδώρου σε μία από τις πολλές δικαστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει νομικά το τι συμβαίνει...

«Ο Μπαλτάκος επιβάλλει το ρυθμό του» Ξεμπροστιάζουμε το ανέκδοτο της χρονιάς!

«Ο Μπαλτάκος επιβάλλει το ρυθμό του» Ξεμπροστιάζουμε το ανέκδοτο της χρονιάς!

Αλλαγές διαιτητών, κωλοτούμπες, «κούφιες» απειλές, ομολογίες ήττας, διεθνείς διασυρμοί και πολλά ακόμα... Διαβάστε το σπαρταριστό αφιέρωμα της Αθλητικής διαπλοκής στην αξιοθρήνητη προσπάθεια του Τάκη Μπαλτάκου να επιβάλλει το ρυθμό του!