Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η σοκαριστική αναδρομή των διαιτησιών στους φετινούς αγώνες της ΑΕΚ

Η σοκαριστική αναδρομή των διαιτησιών στους φετινούς αγώνες της ΑΕΚ
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 13:04
Οι πρωτοφανείς διαιτητικές αποφάσεις υπέρ της ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έχουν προκαλέσει τεκτονικές αντιδράσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κερασάκι στην τούρτα το βιώσαμε όλοι χθες το βράδυ. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την ανασκόπηση της φρίκης από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα... Τι συμβαίνει από το 2015 έως σήμερα και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό;
(1) 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
20/08/2022: ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ 0-3
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Το «ζέσταμα» έγινε τον Αύγουστο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στο 27' του αγώνα Λαμία-ΑΕΚ και με το σκορ στο 0-0, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της Λαμίας σε χέρι του Σιμάνσκι εντός περιοχής:

(2) 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
17/09/2022: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ 0-2
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, έχοντας πολύτιμο σύμμαχο τις λανθασμένες αποφάσεις του Διαμαντόπουλου, ο οποίος δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ούτε τον Ελίασον στο 28' σε ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης του Παναιτωλικού έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ούτε τον Ρότα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο οποίος σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση των γηπεδούχων με αντικανονικό μαρκάρισμα στον Νταγκό.

Επίσης, δεν απέβαλλε τον προπονητή της ΑΕΚ ο οποίος έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τους φιλάθλους.

(3) 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
16/10/2022: ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στην «OPAP Arena», δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων (τράβηγμα φανέλας του Σουάρεθ από τον Μάνταλο σε εκτέλεση κόρνερ που έριξε τον παίκτη του Ατρομήτου στο έδαφος). Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει καν ο διαιτητής Var να ελέγξει τη φάση!

(4) 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
24/10/2022: ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-2
Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
Ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ για την ένατη αγωνιστική και στο 70' του αγώνα, δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ένωσης που «εκβίασε» ο Γκατσίνοβιτς, για μία ανεπαίσθητη επαφή από τον Χάμποντ του Λεβαδειακού. Επίσης, υπήρξε παίκτης της ΑΕΚ που μπήκε εντός περιοχής πριν από την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε επανάληψη.


(5) 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09/11/2022: ΑΕΚ - ΟΦΗ 3-0
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης - διαιτητής var: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Ο δρόμος της νίκης της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια, άνοιξε με ένα πέτσινο πέναλτι που έφερε στη μνήμη μας τα αλήστου μνήμης πέναλτι του τελευταίου πρωταθλήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ με το παλιό ΑΦΜ της σεζόν 1993/94.
Η φάση στο 00:13 του βίντεο.

(6) 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
03/01/2023: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς - διαιτητής VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος
Στον αγώνα του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στα Γιάννενα, στο 19' της αναμέτρησης και με το σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, ο διαιτητής δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα σε χέρι του Μουκουντί της ΑΕΚ εντός περιοχής.


(7) 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15/01/2023: ΙΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΚ 1-2
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Η νίκη της ΑΕΚ στη Νίκαια επί του Ιωνικού για τη 19η αγωνιστική, ήρθε με ανατροπή και σημαδεύτηκε από το ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Μουκουντί πάνω στον Μύγα του Ιωνικού στη φάση της ισοφάρισης της Ένωσης στο 82'. Παρόλα αυτά το γκολ του Βίντα δεν ακυρώθηκε.
Η φάση στο 04:20 του βίντεο

Στον ίδιο αγώνα, ο Ιωνικός διαμαρτυρήθηκε για μη υπόδειξη πέναλτι στο χέρι του Ρότα της ΑΕΚ εντός περιοχής στο 20' της αναμέτρησης.

(8) 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
29/01/2023: ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 3-0
Διαιτητής: Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

O αγώνας ΑΕΚ-Άρης για την 20η αγωνιστική, στιγματίστηκε από τη διαιτησία, η οποία... πετσόκοψε την ομάδα της Θεσσαλονίκης με την αποβολή του Ετέμπο (στον οποίο είχε δοθεί ανύπαρκτη πρώτη κίτρινη κάρτα) και το επιθετικό φάουλ που δεν υποδείχθηκε στο 2-0 της ΑΕΚ.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα όμως ήταν το πέναλτι που δεν δόθηκε στους φιλοξενούμενους στο 52' σε χτύπημα με το γόνατο του Αθανασιάδη στον Φαμπιάνο του Άρη σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του αγώνα, με το σκορ 1-0:

Το πέναλτι ήταν εμφανέστατο, παρόλα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΚ αναλώθηκε μετά τον αγώνα σε επιθετικές διαρροές προς τον τηλεκριτικό διαιτησίας του OPEN, αλλά ακόμα και τον πρώην παίκτη της Κώστα Κατσουράνη, επειδή είδαν πέναλτι στην επίμαχη φάση!

(9) 24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
25/02/2023: AEK - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας
Μετά από μόλις λίγα δευτερόλεπτα αγώνα στην Opap Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, ο διαιτητής Τζοβάρας δεν δίστασε να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γκαρτνάφσκι του Αστέρα για το μαρκάρισμα στον Αραούχο, ενώ θα μπορούσε να τον παρατηρήσει με κίτρινη κάρτα συνοδευόμενη με προειδοποίηση.

Όσο για το αν η ευαισθησία της διαιτησίας είναι αντίστοιχη για την ΑΕΚ, αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας από τις αποβολές που γλίτωσε ο Άμραμπατ της ΑΕΚ στους επόμενους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

(10) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
12/03/2023: ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3
Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα με σκορ 1-3. Η διαιτησία όμως υπέπεσε σε σοβαρά ατοπήματα, όλα εναντίον του Ολυμπιακού:

- Στο 6' δεν δόθηκε πεντακάθαρο φάουλ του Μουκουντί στον Κανός που ήταν αποβολή του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αντιθέτως, δόθηκε η κίτρινη κάρτα στον Μπιέλ για διαμαρτυρία, που αργότερα οδήγησε στην αποβολή του η οποία φρέναρε τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να έχει νικήσει με διαστάσεις περαιτέρω εξευτελισμού την Ένωση.

- Στο 63', ο Άμραμπατ της ΑΕΚ έσπρωξε με δύναμη εκτός φάσης τον Ρέαμπτσιουκ του Ολυμπιακού έχοντας μάλιστα ήδη κίτρινη κάρτα. Θα έπρεπε να αποβληθεί, είτε με απευθείας κόκκινη κάρτα, είτε με δεύτερη κίτρινη, κάτι που δεν συνέβη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Μπιέλ.
- Στον ίδιο αγώνα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για μαρκάρισμα του Μακαμπού από τον Χατζισαφί εντός περιοχής.

(11) 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS
19/03/2023: ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) - Διαιτητής VAR: Εστέβες
Πρωτοφανής διαιτητική σφαγή του Παναθηναϊκού στον αγώνα της πρεμιέρας των playoffs στη Ν. Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ. Αναλυτικά:

- 32': Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε απλωμένο χέρι του Χατζισαφί εντός περιοχής.

- Στο 31', ο Αμραμπάτ έκανε καθαρό φάουλ με δύναμη στα πόδια του Χουάνκαρ, αλλά δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

- 37': Δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ούτε όταν ο Αμραμπατ έκοψε με το χέρι την πάσα του Μπρινιόλι.

(12) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS
05/04/2023: Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ - ΑΕΚ 0-1
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος
Στο 85' του αγώνα Βόλος-ΑΕΚ για τα playoffs, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου για χέρι του Γαλανοπούλου της ΑΕΚ εντός περιοχής:

(13) 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS
09/04/2023: ΑΕΚ - ΑΡΗΣ 3-1
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Στην Ελλάδα το ζήσαμε και αυτό. Οι ξένοι διαιτητές που ορίστηκαν για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, αντικαταστάθηκαν από τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, γιατί... κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ηταν μεθυσμένοι το προηγούμενο βράδυ. Η υπόθεση ήταν ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, καθώς το αλκοτέστ τους ήταν αρνητικό, η χώρα διασύρθηκε διεθνώς και εν τέλει, με σοκαριστικές διαδικασίες, ορίστηκαν μέσα σε λίγη ώρα Έλληνες διαιτητές.

Η διαιτησία Διαμαντόπουλου στιγματίστηκε από το γκολ που έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 82' και το οποίο έπρεπε να ακυρωθεί, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Τζαβέλλα στον Ενκουλού. Επίσης, καταλόγισε αστείο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και χρειάστηκε η χρήση Var για να το ανακαλέσει.

(14) 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFFS
23/04/2023: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 1-3
Διαιτητής: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)
Η μεγαλύτερη σφαγή ήρθε στο τέλος του πρώτου γύρου των playoffs και έβγαλε τον Ολυμπιακό οριστικά εκτός πρωταθλήματος. Οι βασικότερες διαιτητικές αποφάσεις που «καθάρισαν» τον Ολυμπιακό ήταν η εξής:

- 13': Σπρώξιμο του Βίντα της ΑΕΚ στον Μπακαμπού του Ολυμπιακού εντός περιοχής. Δεν δόθηκε πέναλτι.



- 38': Παρατεταμένο πάτημα στον αχίλλειο τένοντα του Βαλμπουενά από τον Σιμάνσκι για κόκκινη κάρτα. Δεν δόθηκε ούτε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Ένωσης.


- 80': Ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για το 1-2, την ώρα που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το γκολ της νίκης. Το var δεν συνέστησε στον διαιτητή να προβεί σε επισκόπηση της φάσης.

- 91': Eπιθετικό φάουλ πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ που δεν ελέγχθηκε καν στο var.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΑΡΟΥΧΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ:
«Ο παίκτης του Ολυμπιακού κάνει προβολή, βρίσκει μπάλα, δεν υπάρχει παράβαση, ήταν λάθος η υπόδειξη του διαιτητή».

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗ ΣΤΟ OPEN:


«Ήταν πολύ κακή διαιτησία. Πολλά φάουλ χάθηκαν και οι σημαντικές αποφάσεις ήταν λανθασμένες. Υπάρχουν αποφάσεις εναντίον του Ολυμπιακού».

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο σπρώξιμο του Μπακαμπού:
Υπάρχουν χέρια πίσω στην πλάτη του παίκτη του Ολυμπιακού, τα χέρια απλώνονται, βρίσκονται ακριβώς στην πλάτη, υπάρχει παράβαση που έπρεπε να δοθεί υπέρ του Ολυμπιακού ως πέναλτι. Υπάρχει σπρώξιμο, τα χέρια ξεκινάνε από πίσω και βρίσκονται στην πλάτη του παίκτη του Ολυμπιακού μέχρι και το τέλος.

Για το πέναλτι της ΑΕΚ:
Σε αυτή τη φάση, δεν ξεκαθαρίζεται αν υπάρχει επαφή. Θεωρώ ότι δεν με πείθει αυτή η απόφαση για πέναλτι. Είναι υπερβολική η απόφαση. Τα χέρια του παίκτη της ΑΕΚ σηκώνονται ψηλά, αυτό συνήθως συμβαίνει όταν προσπαθούμε να εκβιάσουμε μία απόφαση. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική η απόφαση για πέναλτι.

Για το τρίτο γκολ της ΑΕΚ:
«Υπάρχει μία διεκδίκηση. Ο παίκτης της ΑΕΚ παίρνει την μπάλα. Στη διεκδίκηση, ο παίκτης της ΑΕΚ σπρώχνει ξεκάθαρα τον παίκτη του Ολυμπιακού, επομένως υπάρχει ένα ξεκάθαρο φάουλ στην αρχή και θεωρώ ότι θα έπρεπε ο διαιτητής var να καλέσει τον διαιτητή να πάρει πίσω την απόφαση και να δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού».

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΠΑΘΑ ΣΤΟ MEGA:
Για το πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο σπρώξιμο του Μπακαμπού:
«Είναι ξεκάθαρο το σπρώξιμο, είναι ξεκάθαρη η παράβαση, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναμένει την μπάλα, δέχεται ένα σπρώξιμο από πίσω ξεκάθαρα με τα χέρια, δεν χωράει αμφιβολία. Ο Var θα έπρεπε να δώσει τη δυνατότητα να δει την περίπτωση αυτή ξανά και να δώσει την παράβαση».

Για το φάουλ στον Βαλμπουενά:
Εδώ μιλάμε για ένα φάουλ το οποίο είναι υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού στον Βαλμπουενά. Ο διαιτητής έδωσε το φάουλ, δεν αναγνωρίζει όμως ότι υπάρχει ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα, ένα πάτημα στον αστράγαλο από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αυτή ήταν περίπτωση κόκκινης κάρτας, μιλάμε για ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα, διακινδυνεύει τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου, δόθηκε μόνο φάουλ. Με τις τάπες στον αχίλλειο, σε ένα ευαίσθητο σημείο. Αντίθετα σε ένα φάουλ το οποίο δίνεται για την ομάδα της ΑΕΚ, τιμωρεί τον ποδοσφαιριστή και με κίτρινη κάρτα.

Για το πέναλτι της ΑΕΚ:
«Δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ εκμαιεύει το πέναλτι, κάνει θέατρο, βουτιά, σηκώνει τα χέρια ψηλά λες και τον έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα. Τα πόδια του παίκτη του Ολυμπιακού είναι στο έδαφος, δεν έχουν καμία επαφή με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεχτεί ένα μαρκάρισμα, το προφανές είναι να βάλει τα χέρια του κάτω να προστατευτεί. Εδώ ο ποδοσφαιριστής κάνει βουτιά και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θα έπρεπε να γίνει σίγουρα ανασκόπηση της φάσης στο Var και να έχουμε μία σωστή απόφαση».

Για το τρίτο γκολ της ΑΕΚ:
«Στο τελείωμα δεν υπάρχει παράβαση, αλλά αρχικά υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ το οποίο ο διαιτητής και ο βοηθός που ήταν μπροστά δεν τιμώρησαν. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με το δεξί χέρι σπρώχνει τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον πετάει κάτω. Και σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να δεχτεί τη βοήθεια από το Var. Και ο διαιτητής και ο βοηθός και ο Var δεν πήραν τη σωστή απόφαση. Μία ξεκάθαρη παράβαση φάουλ, κοντά στη γραμμή, μακριά από την περιοχή, την αφήνει να εξελιχθεί και μπαίνει γκολ.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Εδώ και τρία χρόνια διαβάζουμε σε ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ ελέγχει την ΕΠΟ:
Το φαινόμενο με τις διαιτητικές εύνοιες της ΑΕΚ δεν είναι φετινό. Από το 2015 που η Ένωση επέστρεψε στην Super League, γίναμε μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων. Θυμηθείτε κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις:

- Τη σεζόν 2015/16, αλησμόνητη έχει μείνει η διαιτησία Καλογερόπουλου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 που άφησε τους Ερυθρόλευκους με 9 παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στην ανάπαυλα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα απειλητικές φράσεις του Μελισσανίδη προς τον παρατηρητή: «Ξέρω που μένεις, θα σε τινάξω στον αέρα» για τις οποίες απαλλάχθηκε καθώς δεν κρίθηκαν ρεαλιστικές απειλές. Την ίδια σεζόν με παρέμβαση υπουργού, άλλαξαν οι βοηθοί διαιτητή σε έναν τελικό κυπέλλου-φάντασμα που κέρδισε η ΑΕΚ.

- Τη σεζόν 2016/17, στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος άφησε ατιμώρητη την εκτός φάσης γροθιά του Πατίτο της ΑΕΚ στον Φιγκέιρας του Ολυμπιακού και στον δεύτερο γύρο, ο Σταύρος Μάνταλος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε τράβηγμα φανέλας του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. Αξέχαστη έμεινε και η διαιτησία στο ΑΕΚ-ΠΑΟ για την 26η αγωνιστική (δεν δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο 0-0, δόθηκε ανύπαρκτο πέναλτι στην ΑΕΚ και η Ένωση ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ οφσάιντ). Επρόκειτο για τη χρονιά που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με μόλις 2 πέναλτι σε ολόκληρη τη σεζόν (το ένα στο 84' της φιέστας με τον ΠΑΣ με το σκορ 4-0)...

- Για τη σεζόν 2017/18, τι να πρωτοθυμηθούμε; Την ατιμώρητη σφαλιάρα του Λιβάγια σε παίκτη του Παναιτωλικού; (διαιτητής Τζήλος). Το πέτσινο πέναλτι εκτός περιοχής του Λιβάγια στη Λαμία; (διαιτητής Βάτσιος). Το γκολ-οφσάιντ του Βράνιες στην Ξάνθη; Το επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον Μποτία στο διπλό της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη; Ή μήπως τα όσα έγιναν με τον Κομίνη στην Τούμπα και το χάρτινο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να μην βγαίνει να παίξει και τον Βασίλη Δημητριάδη να ομολογεί 4 χρόνια αργότερα την αλήθεια (ότι δεν είδαν ποτέ το όπλο του Σαββίδη) στα ποινικά δικαστήρια;

- Για τη σεζόν 2018/19 έχουμε να θυμόμαστε το μεγάλο highlight, το πέναλτι εκτός περιοχής που καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

- Τη σεζόν 2019/20 είχαμε επίσης απίστευτες ομορφιές. Στους αγώνες με τον Άρη για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι στο ΟΑΚΑ (διαιτητής: Ευαγγέλου) και δεν δόθηκε καραμπινάτο πέναλτι στον Άρη σε ανατροπή του Φετφατζίδη στη Θεσσαλονίκη (διαιτητής: Καραντώνης). Στον αγώνες με τον Άρη για το κύπελλο στο ΟΑΚΑ, είχαμε αδικαιολόγητη αποβολή παίκτη του Άρη 49'. Βέβαια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγήθηκε ζούληγμα γεννητικών οργάνων διαιτητή, όπως καταγγέλθηκε στο φύλλο αγώνα!

- Τη σεζόν 2020/21, ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τη διαιτησία και φιλοδώρησε την ΑΕΚ με 1-5 και 3-0 κάνοντας τις εφημερίδες τους να γράφουν για «νύχτα ντροπής».

- Τη σεζόν 2021/22, σφάχτηκε ξανά ο Άρης στο ΟΑΚΑ κάτι που παραδέχτηκε ο αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ προκαλώντας την οργή της ΑΕΚ, αλλά ακόμα και η παλιά δόξα της Ντέμης Νικολαΐδης. Δεν αποβλήθηκε ο Ρότα σε δύο περιπτώσεις και δόθηκε στην ΑΕΚ ανύπαρκτο πέναλτι.

Το διαιτητικό κομμάτι έχει στιγματίσει ανεπανόρθωτα λοιπόν και το φετινό πρωτάθλημα με την κατάσταση να ξεφεύγει ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να λείπουν οι τρομερές εύνοιες του Παναθηναϊκού (απίθανα κερδισμένα πέναλτι, διπλή σφαγή Ολυμπιακού, κτλ). Προσθέστε σε όλα αυτά μπόλικο παρασκήνιο (μεζούρες στα δοκάρια, σκηνικά για δήθεν μεθυσμένους διαιτητές, γελοιότητες με τον τελικό του κυπέλλου, καταγγελίες Νορβηγού διαιτητή για απειλές με υπογραφή «Original 21», κτλ).

Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση. Το βλέπει όλη η ποδοσφαιρική κοινωνία της χώρας. Τα επόμενα βήματα ήδη προαναγγέλλονται (ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλάει ανοιχτά για Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι). Έχει φτάσει προ πολλού η ώρα να αποδείξει η πολιτική ηγεσία της χώρας ότι μπορεί να δράσει, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει. Κάποτε μία κυβέρνηση απειλούσε ότι δεν θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου αν δεν αλλάξουν οι επόπτες και ότι θα έχουμε grexit αν δεν αλλάξει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Η σημερινή κυβέρνηση πλένει τα χέρια της σαν το Πόντιο Πιλάτο και το μόνο που κάνει είναι να χαρίζει γήπεδα στους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Οι εκλογές όμως πλησιάζουν και ίσως κάποιοι έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν. Έστω και στις καθυστερήσεις...

Διαβάστε επίσης

Αφιέρωμα: Τρία χρόνια από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού και τη σφαλιάρα του αιώνα

Αφιέρωμα: Τρία χρόνια από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού και τη σφαλιάρα του αιώνα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εισήγηση υποβιβασμού του Ολυμπιακού που κατέπεσε με κρότο στα δικαστήρια. Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει μία εντυπωσιακή αναδρομή με την ανθρωποφαγία των αντιολυμπιακών ΜΜΕ που στο τέλος κατάπιαν τη γλώσσα τους, η οποία θα σας οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας των αντιολυμπιακών μηχανισμών.

Η ΕΠΟ και το SDNA σας παρουσιάζουν την επιθεώρηση «Τελικός κυπέλλου»!

Η ΕΠΟ και το SDNA σας παρουσιάζουν την επιθεώρηση «Τελικός κυπέλλου»!

Η ΕΠΟ συνεχίζει να... «επιβάλλει το ρυθμό της», έναν ρυθμό περιφερόμενου θιάσου και εδώ και μήνες μαζί με το αγαπημένο της site παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κωμωδία της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας: «Τελικός κυπέλλου στα χρόνια του Μπαλτάκου». Απολαύστε το χρονικό...

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ

Συνέντευξη Ανδρεόπουλου: Καταρρέουν τα πράσινα αφηγήματα για το ευρωπαϊκό στο βόλεϊ

Η αλήθεια πάντα θα βρίσκει τρόπο να λάμπει. Τα αφηγήματα των «πράσινων» ηττημένων του ευρωπαϊκού ημιτελικού κατέρρευσαν ακόμα και μέσα από τη συνέντευξη του προπονητή τους στο αγαπημένο τους site, το SDNA. Δείτε τα σημεία της συνέντευξης που κάποιοι κρύβουν...

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

Αλήθειες που πονάνε: SDNA, ΚΑΕ ΠΑΟ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός

«Πράσινο» ΟΑΚΑ: «Γήπεδο, πάρκινγκ, ανακαίνιση, παραίτηση από αγωγές για οφειλές του Παναθηναϊκού!». Το site της αλήθειας, που κούναγε το δάχτυλο για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, έπαθε αφωνία και ασχολείται με τον Γουόκαπ! Διαβάστε, αν έχετε γερό στομάχι.