Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 - 22:15

Η παράσταση «αυτο-υποβιβασμοί στην Ευρώπη», ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ταπεινωμένο και τον Ολυμπιακό υλικό και ηθικό θριαμβευτή... Οι μεν ξεμπροστιάστηκαν για να μείνουν άτιτλοι, οι δε, έμειναν πιστοί στις αρχές τους και σήκωσαν ευρωπαϊκό! Διαβάστε το απολαυστικό χρονικό μίας ακόμα πράσινης προπαγάνδας που γύρισε μπούμερανγκ!

2019
Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Όλα ξεκίνησαν το 2019. Ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών. Ωστόσο, οι αυστηρές προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (CEV) δημιουργούσαν εμπόδιο στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στο Champions League, καθώς το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο CEV cup που είναι η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Τις μέρες εκείνες, το SDNA που όπως έχουμε αναλύσει, λειτουργεί ως επικοινωνιακός βραχίονας του ερασιτέχνη ΠΑΟ, εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον του Ολυμπιακού, κατηγορώντας τον σύλλογο ότι αυτο-υποβιβάζεται εσκεμμένα για να αγωνιστεί σε ευκολότερη διοργάνωση όπου η διάκριση είναι πιο εύκολη:

Μεταξύ άλλων, διαβάζαμε τότε, ότι ο Ολυμπιακός ακολουθούσε ανήθικες μεθόδους και παλιομοδίτικες πρακτικές που γυρίζουν το βόλεϊ δεκαετίες πίσω:

Ταυτόχρονα, από κοντά ανέλαβαν δράση και τα απανταχού... τρολάκια που κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό, λέγοντας ότι δεν τολμάει να αγωνιστεί στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση:

2022
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Πριν από έναν χρόνο, την Άνοιξη του 2022, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας βόλεϊ ανδρών. Ως πρωταθλητής, όφειλε να αγωνιστεί στο Champions League, όπου πιθανότητα διάκρισης, δεν υπήρχε ούτε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και τι έκανε; Δήλωσε συμμετοχή στην τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Challenge cup, ούτε καν στο CEV cup!

Τότε φυσικά δεν διαβάζαμε για «αυτο-υποβιβασμούς», «ανηθικότητες» και «παλιομοδίτικες πρακτικές»:

Στόχος τους φυσικά να καταφέρουν να κατακτήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στον ερασιτέχνη για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αυτό που ο Ολυμπιακός το έχει πετύχει 14 φορές μέχρι σήμερα...

Το επιχείρημα του Παναθηναϊκού ήταν ότι αυτο-υποβιβάστηκαν, γιατί το γήπεδο της ομάδας δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για Champions League. Αποδείχθηκε ψέμα, καθώς ο Παναθηναϊκός μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπως και έπραξε στον αγώνα με την Σπάρτακ Μιγιάβα για τη φάση των «64» της διοργάνωσης:

Η ζωή όμως τα έφερε έτσι, που τελικά ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και ο Παναθηναϊκός αυτο-υποβιβάστηκε και το μόνο που πέτυχε, ήταν να βιώσει τη μεγαλύτερη αγωνιστική τραγωδία της ιστορίας του με τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά! Θυμίζουμε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, η ομάδα του κινδύνευσε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον Άγιο Θωμά. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έμεινε να παίξει και πήρε τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μπορούσε να το πετύχει στα χαρτιά.

ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Στις γυναίκες τα πράγματα ήταν ακόμα πιο κωμικά τη σεζόν που μας πέρασε! Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, αντί να αγωνιστεί στο Champions league, δήλωσε την τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση (challenge cup) και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε ανώτερη διοργάνωση από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, δηλαδή το CEV cup. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στους «16» της κατώτερης διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά της ανώτερης διοργάνωσης!

2023
Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΩΝ

Και φτάνουμε στο 2023: Όπως έγινε γνωστό προχθές, ο Ολυμπιακός ξεκινάει ανακαίνιση στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και πιο συγκεκριμένα στον φωτισμό, τα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Champions League. Θα αγωνιστεί εκεί που πρέπει, όπως έκανε και στο μπάσκετ γυναικών, όπως κάνει πάντα και παντού:

Με λίγα λόγια, ο κυπελλούχος Ευρώπης και πρωταθλητής Ελλάδας, δεν αυτο-υποβιβάστηκε όπως έκανε πέρυσι ο τότε πρωταθλητής Παναθηναϊκός, αλλά τολμάει να αγωνιστεί στο ανώτερο επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι Ολυμπιακός και Champions League πάνε μαζί, αφού ο σύλλογος έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε 7 final four της διοργάνωσης, φτάνοντας δύο φορές στον τελικό, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε μία συμμετοχή. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει επίσης και τρία ευρωπαϊκά τρόπαια (2 CEV cup και 1 Challenge cup), ενώ καμία Ελληνική ομάδα δεν έχει κατακτήσει ποτέ κανέναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα έργα που θα γίνουν στο Ρέντη, αποδεικνύουν ότι πράγματι υπήρχε θέμα με το γήπεδο το 2019 (όταν είχαν ξεσαλώσει τα ΜΜΕ της αλήθειας, κατηγορώντας τον Ολυμπιακό) και τώρα που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε την έγκρισή της, γίνεται το «λίφτινγκ» στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Αντίθετα, στον Παναθηναϊκό δεν χρειάζονται κανένα λίφτινγκ πουθενά. Λίγες εβδομάδες πέρασαν από τότε που ο Δ. Γιαννακόπουλος έλεγε ότι θα βάλει «κρέας» στον υπουργό, αν δεν δοθεί το κλειστό του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αμέσως η κυβέρνηση του το έδωσε στο πιάτο, χωρίς να ανοίξει μύτη. Άρα λοιπόν, η «πράσινη» ΚΑΕ έχει στη διάθεσή της ένα «παλάτι» με την ευγενική χορηγία του Κράτους. Παρόλα αυτά, ο ερασιτέχνης ΠΑΟ, δήλωσε παντού το Challenge cup που είναι η τρίτη διοργάνωση. Ακόμα και στις γυναίκες που πήραν πρωτάθλημα και μπορούσαν να αγωνιστούν στο Champions League:

Είναι εμφανές ότι το κόμπλεξ ξεχειλίζει. Ο Παναθηναϊκός δηλώνει ξανά την κατώτερη διοργάνωση, μήπως επιτέλους πάρει το πρώτο ευρωπαϊκό του στον ερασιτέχνη και μειώσει σε 14-1 από τον αιώνιο αντίπαλό του.

Η ουσία είναι μία: Ο περσινός πρωταθλητής Παναθηναϊκός αυτο-υποβιβάστηκε για να φάει τη μεγαλύτερη κατραπακιά της ιστορίας του από τον Ολυμπιακό, ενώ οι «Ερυθρόλευκοι» πήραν φέτος πρωτάθλημα και θα αγωνιστούν του χρόνου στα αστέρια, δαπανώντας χρήματα για να ανακαινίσουν το γήπεδο, γιατί δεν τους χαρίζει κανένας τίποτα σε αντίθεση με άλλους που παίρνουν κρατικά γήπεδα.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί τελικά που αυτο-υποβιβάζονται και ακολουθούν ανήθικες και παλιομοδίτικες πρακτικές που γυρίζουν το Ελληνικό βόλεϊ δεκαετίες πίσω, όπως έγραφε το SDNA το 2019;

Διαβάστε επίσης

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...

Η ταπείνωση της Θύρας 13, οι μεγαλοστομίες Συρίγου, Κουβόπουλου, η ομολογία Γιαννακόπουλου ότι θέλει 100-0, το «χαστούκι» που τους έριξε ο Γκριγκόνις και η «πράσινη» ψύχωση να σταματήσει το σοκ και δέος του ερυθρόλευκου σερί...

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Σφαγή 100-0, χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοβ και με κλίμα τρομοκρατίας. Μόνο έτσι μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μειώσει στο σπίτι του σε 14-1, με το ζόρι και είναι μικρή ομάδα γιατί λίγο έλλειψε να βγουν στην Ομόνοια να το γιορτάσουν. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

52 χρόνια συμπληρώνονται από τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971 με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ, συγκεντρώνοντας όλα τα ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα για την υπόθεση Γουέμπλεϊ και αποδομεί μία προς μία τις «πράσινες» απαντήσεις...