Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...

Αυτό που σας πονάει δεν είναι το πρωτάθλημα, αλλά το 14-0...
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 - 11:17

Η ταπείνωση της Θύρας 13, οι μεγαλοστομίες Συρίγου, Κουβόπουλου, η ομολογία Γιαννακόπουλου ότι θέλει 100-0, το «χαστούκι» που τους έριξε ο Γκριγκόνις και η «πράσινη» ψύχωση να σταματήσει το σοκ και δέος του ερυθρόλευκου σερί...

Πριν από έναν χρόνο τέτοιες μέρες, ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωνε ότι θα επαναφέρει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Η Θύρα 13 άγγιξε τα όρια της πλήρους ταπείνωσης, απευθύνοντας χείρα φιλίας στον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, λησμονώντας όσα είχε πει ο κ. Γιαννακόπουλος εναντίον της:

Στα ΜΜΕ που στηρίζουν τον Παναθηναϊκό, έγινε πάρτι. Στο Onsports ιδιοκτησίας Γιαννακόπουλου, ο κ. Συρίγος έγραφε ότι «ο σερίφης επιστρέφει στην πόλη» και στο SDNA ο κ. Κουβόπουλος έγραφε ότι κάποιους τους λούζει κρύος ιδρώτας:

Στα δε social media, τα απανταχού τρολάκια και «πρόβατα» πανηγύριζαν:

Δώδεκα μήνες μετά, αποδείχθηκε ξανά ότι η ζωή δικαιώνει όσους μιλάνε με έργα και όχι με λόγια. Ο Παναθηναϊκός έγινε σάκος του μποξ στην Euroleague και τερμάτισε προτελευταίος, ενώ στην Ελλάδα έχασε ξανά κάθε εγχώριο τρόπαιο, γνώρισε απανωτές ήττες από ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ, Περιστέρι και η ταπείνωση του σερί από τον Ολυμπιακό έφτασε στα δυσθεώρητα επίπεδα του 14-0.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε κύπελλο και σούπερ καπ, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το εγχώριο τρεμπλ, παραμένοντας αήττητος εντός των συνόρων, ενώ κέρδισε το σεβασμό όλης της μπασκετικής Ευρώπης, φτάνοντας στον τελικό της Euroleague, τερματίζοντας πρώτος στην κανονική διάρκεια και έχοντας στις τάξεις του τον MVP, τον κορυφαίο προπονητή και τον πρώτο σκόρερ.

Από τη μία πλευρά, μία ομάδα-μηχανή που διαφημίζει το Ελληνικό μπάσκετ και από την άλλη ένα συνονθύλευμα...

Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ
Ωστόσο, ολόκληρο το «πράσινο» μιντιακό σύστημα (SDNA, Onsports), μετά την ήττα στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ, εξακολουθεί στην ίδια γραμμή περί δήθεν «σφαγής». Τα παράπονά τους εστιάζουν στο φάουλ του Αγραβάνη στον Γουόκαπ! Σύμφωνα με τη γραμμή που περνάνε, αυτή η τρικλοποδιά δεν έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ:


Υπερωρίες δούλεψε ο καημένος ο Μπούκουρας, αντί να απολαύσει το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος, προσπαθώντας να φτιάξει βιντεάκια για την υποτιθέμενη σφαγή του Παναθηναϊκού. Φρόντισε βέβαια να τους βάλει στη θέση τους ο ίδιος ο αθλητής τους, Γκριγκόνις που είπε ότι έκαναν δύο απερίσκεπτα φάουλ, τα οποία τους στέρησαν τη νίκη:
Αντί να προβληματιστούν για το 14-0, αντί να απολογηθούν που οι περυσινές μεγαλοστομίες τους, κατέληξαν στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας τους εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζουν απτόητοι στη γραμμή της διαμαρτυρίας και της κλάψας! Το ερώτημα είναι γιατί; Ο σερίφης δεν γύρισε στην πόλη; Ποιος τον εμπόδισε να επιβάλει την τάξη;

ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΡΕΛΑ!
Για δεκαετίες ολόκληρες, ο Ολυμπιακός ήταν ο αδικημένος του Ελληνικού μπάσκετ. Σφαγιαστικές διαιτησίες και σκοτεινό παρασκήνιο στόχευαν ευθέως την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Στις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, η απάντηση ήταν πάντα ίδια: «Στο μπάσκετ κερδίζει πάντα ο καλύτερος και στο κάτω-κάτω, εμάς μας παραδέχεται όλη η Ευρώπη. Βασιλακόπουλο έχουμε κι εκεί;»

Τώρα λοιπόν τι άλλαξε; Στο μπάσκετ κερδίζει πάντα ο καλύτερος και στο κάτω-κάτω τον Ολυμπιακό τον παραδέχεται όλη η Ευρώπη. Λιόλιο έχει κι εκεί;

Είναι δυνατόν μία ομάδα να έχει ένα σερί 14-0 απέναντι σε μία άλλη και να μην είναι καλύτερη; Αμφισβητείται ότι όλη η Ευρώπη έχει υποκλιθεί στον μπασκετικό Ολυμπιακό που με το δέκατο μπάτζετ πέτυχε όσα πέτυχε; Ή μήπως χάθηκε ο σεβασμός της Ευρώπης επειδή χάθηκε για ένα καλάθι η νίκη στον τελικό;

Μας έλεγαν επίσης ότι θέλουν 100-0 διαιτησία για την ομάδα τους. Το ξεχνάμε;


Πόσο ειλικρινείς είναι λοιπόν με το προχθεσινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν λέγοντας ότι θέλουν μόνο αυτό που τους αναλογεί μέσα στο γήπεδο;


Και αν θέλετε να θυμηθείτε πραγματικές σφαγές, δείτε, αν έχετε γερό στομάχι, τι συνέβαινε όταν είχαν το περίφημο 100-0 :

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ
Η ουσία είναι ότι κανένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού δεν πίστεψε σοβαρά ότι η ομάδα του θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα. Αυτό όμως που πραγματικά τους πονάει (περισσότερο και από το χαμένο πρωτάθλημα), είναι το σερί. Το 14-0 είναι πλέον πολύ βαρύ, ακόμα και αν τελειώσει εδώ. Είναι ασήκωτο.

Το μέγιστο σερί που έφτασε ποτέ ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού, ήταν 6-0 στα χρόνια του Κορυδαλλού. Τότε που ο Ολυμπιακός τερμάτισε όγδοος στο πρωτάθλημα και περνούσε τα πέτρινα χρόνια του.

Αντίθετα, ο φετινός Παναθηναϊκός όπως και να το κάνουμε, δεν είναι ομάδα αντίστοιχη του Κορυδαλλού ούτε βιώνει πέτρινα χρόνια, σωστά; Είναι μία ομάδα που ανήκει στα εγγυημένα συμβόλαια της Euroleague, είναι η ομάδα που τα δικά τους μέσα έγραφαν ότι είχε μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό κατά 2 εκατ. ευρώ:


Άλλωστε πέρυσι στις 27 Ιουνίου, το SDNA έγραφε ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα και δεν θα είναι πλέον κομπάρσος, συμπληρώνοντας ότι όταν λέει κάτι το SDNA, είναι νόμος:

Άρα λοιπόν, ο Ολυμπιακός πέτυχε τον Παναθηναϊκό να έχει επιστρέψει σε όλα τα επίπεδα (όπως λέει και ο «νόμος» του SDNA), δεν τον πέτυχε σε πέτρινα χρόνια, όπως όταν οι «Πράσινοι» είχαν μέγιστο σερί 6-0 επί του Ολυμπιακού το 2003.

Γιατί λοιπόν τώρα έχουμε φτάσει στα δυσθεώρητα επίπεδα του 14-0; Για ποιο λόγο λοιπόν δεν μπορούν να πάρουν έστω μία νίκη; Προσοχή! Δεν μιλάμε για τίτλο, είτε λέγεται πρωτάθλημα, είτε κύπελλο, είτε σούπερ καπ, μιλάμε για μία απλή νίκη! Γιατί δεν το κατάφεραν τόσο καιρό;

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΕΡΙ ΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Ακολουθεί αναλυτικά το σερί των 14 συνεχόμενων νικών του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού:
1. 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
2. 20/02/2022, τελικός κυπέλλου: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73
3. 17/03/2022, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 101-73
4. 11/04/2022, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 62-68
5. 11/06/2022, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 74-61
6. 14/06/2022, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 72-78
7. 17/06/2022, 3ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 93-74
8. 02/10/2022, Σούπερ καπ: Ολυμπιακός-ΠΑΟ: 67-52
9. 05/12/2022, Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 68-66
10. 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
11. 18/02/2023, Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-65
12. 19/03/2023, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 74-76
13. 31/03/2023, Euroleague: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 81-73.
14. 04/06/2023, 1ος τελικός Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟ 73-70.

Οι 4 νίκες έχουν γίνει στην Euroleague, οι 4 σε τελικούς πρωταθλήματος, η μία σε τελικό κυπέλλου, η μία σε τελικό σούπερ καπ, η μία σε ημιτελικό κυπέλλου και οι τρεις σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος, ενώ ο μέσος όρος των διαφορών είναι 12,07 πόντοι ανά αγώνα!

Παρόλα αυτά, μιλάνε για διαιτησία, για Λιόλιο, για Τσαρούχα, για ομοσπονδία, κτλ, όπως τόσα χρόνια έκλαιγαν στην Ευρώπη για τον Μπερτομέου και ήρθε ένας πρώην παίκτης τους στη διοίκηση της Euroleague (Μποντιρόγκα) για να ζήσουν τη χειρότερη ευρωπαϊκή τους σεζόν!

Αυτό λοιπόν που τους καίει δεν είναι ένα ακόμα χαμένο πρωτάθλημα. Συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια. Στο ποδόσφαιρο μετράνε ήδη 13 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Ένα παιδί που ενηλικιώνεται σήμερα δεν μπορεί να θυμηθεί τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή στο δημοφιλέστερο άθλημα.

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό λοιπόν είναι ο πονοκέφαλος του σερί.

Όταν το σερί έφτασε το 9-0 τον Δεκέμβριο, ο μεγάλος «πράσινος» στόχος ήταν να μην γίνει διψήφιο. Ήταν στοίχημα του οργανισμού του Παναθηναϊκού, να μην πάρει διαστάσεις ξεφτίλας το σερί στο μοναδικό άθλημα που θεωρούν ακόμα «δικό τους». Γι αυτό και έκαναν το μοναδικό sold out στο κλειστό του ΟΑΚΑ πριν τον πρωτοχρονιάτικο αγώνα της Euroleague με τον Ολυμπιακό. Για να μην γίνει το 10-0. Εις μάτην...


Άλλωστε, στην υπόλοιπη σεζόν, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, είχαν γυρίσει την πλάτη τους στην ομάδα μπάσκετ (όπως κάνουν πάντα στα δύσκολα) και ξαναθυμήθηκαν το ποδόσφαιρο, (για να προσγειωθούν και εκεί απότομα μία βραδιά στο άδειο Καραϊσκάκη).



Από τη στιγμή που το σερί έγινε 10-0, η «λέζα» έμεινε, η ξεφτίλα γράφτηκε στην ιστορία. Και βέβαια Μην ξεχνάμε ότι στο ΟΑΚΑ το σερί είναι 0-6! Η περαιτέρω διεύρυνση του σερί μέχρι το 14-0, είναι απλά σάλτσα ή κερασάκι στην τούρτα. Για τον Ολυμπιακό, είναι μία απολαυστική διαδικασία μέχρις ότου ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, για τον Παναθηναϊκό, είναι μία επώδυνη διαδικασία που κάθε φορά βαραίνει περισσότερο τις καρδίες των φίλων της ομάδας.

Το θέμα λοιπόν, είναι πότε θα κλείσει η ακατάσχετη αιμορραγία του «ερυθρόλευκου» σερί. Αυτό είναι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού οργανισμού, γι αυτό και όλες αυτές οι αντιδράσεις κατά της υποτιθέμενα κακής διαιτησίας. Στο ποδόσφαιρο τόσα χρόνια, παρακαλούσαν να μην το παίρνει ο Ολυμπιακός αήττητος και στη μοναδική του ήττα, άνοιγαν σαμπάνιες, στον ερασιτέχνη προσεύχονται να πάρουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 14 (!) , στο μπάσκετ ονειρεύονται πότε θα σταματήσει το σερί.

Αυτή είναι λοιπόν η «ψύχωση» που υπάρχει στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Γιατί η ρετσινιά του σερί θα μείνει αιώνια, αλλά για να την πενθήσουν, πρέπει πρώτα να την σταματήσουν!

Θα τα καταφέρουν;

Διαβάστε επίσης

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Σφαγή 100-0, χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοβ και με κλίμα τρομοκρατίας. Μόνο έτσι μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μειώσει στο σπίτι του σε 14-1, με το ζόρι και είναι μικρή ομάδα γιατί λίγο έλλειψε να βγουν στην Ομόνοια να το γιορτάσουν. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Απολαύστε το ρεσιτάλ Μπούκουρα: Υψώνει το δάχτυλο στο κοινό που έσπασε το ρεκόρ των sold out, μιλάει για στήριξη του κόσμου του ΠΑΟ στα δύσκολα, όταν όλη τη χρονιά στο ΟΑΚΑ ακούγαμε το αντίλαλο από τις σόλες και καταλήγει λέγοντας «Σιγά, τα γιαούρτια δεν είναι φονικό όπλο»! Η Αθλητική διαπλοκή τον «γλεντάει» για τα μάτια σας μόνο...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Οι αυτο-υποβιβασμοί, οι αυτοεξευτελισμοί και ο μοναδικός παντελονάτος σύλλογος...

Η παράσταση «αυτο-υποβιβασμοί στην Ευρώπη», ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες με τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ταπεινωμένο και τον Ολυμπιακό υλικό και ηθικό θριαμβευτή... Οι μεν ξεμπροστιάστηκαν για να μείνουν άτιτλοι, οι δε, έμειναν πιστοί στις αρχές τους και σήκωσαν ευρωπαϊκό! Διαβάστε το απολαυστικό χρονικό μίας ακόμα πράσινης προπαγάνδας που γύρισε μπούμερανγκ.

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

Φάκελος Γουέμπλεϊ-Όλη η αλήθεια: Για πρώτη φορά όλο το παρασκήνιο της πορείας του ΠΑΟ

52 χρόνια συμπληρώνονται από τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλεϊ το 1971 με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ, συγκεντρώνοντας όλα τα ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα για την υπόθεση Γουέμπλεϊ και αποδομεί μία προς μία τις «πράσινες» απαντήσεις...