Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 - 11:20

Κάποιοι υψώνουν το δάχτυλο για ηθική και η Αθλητική διαπλοκή τους θυμίζει: Ο εφευρέτης της αλητείας, το «θέλω διαιτησία 100-0», το κόκκινο στρινγκ, «στον τάφο η γυναίκα σου και το παιδί σου» και οι οπαδοί που βρίζουν νεκρούς, απειλούν γυναίκες με βιασμό και λιντσάρουν παίκτες. ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ!

Μετά τον διασυρμό του Παναθηναϊκού με 23 πόντους στο ΣΕΦ, το θράσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο στο επικοινωνιακό σύστημα που στηρίζει το τριφύλλι. Η «σφαγή» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και ο Κυριακάτικος ερυθρόλευκος θρίαμβος του ΣΕΦ, δεν τους δίνουν το παραμικρό πάτημα να μιλήσουν αγωνιστικά, ούτε φυσικά διαιτητικά.

Έτσι λοιπόν, η γραμμή που έπεσε, αφορά το ηθικό κομμάτι. Ψέγουν την ΚΑΕ Ολυμπιακός (!) επειδή τα μέλη της Θύρας 7 επέλεξαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός μέλους τους και επειδή ανήρτησαν ένα πανό που έγραφε το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου, το έτος γέννησής του και το έτος που έφυγε από τη ζωή. Ίσως θα έπρεπε, σύμφωνα με τον κ. Μπούκουρα, να πάνε οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στους οργανωμένους οπαδούς και να τους ζητήσουν να σταματήσουν τη σιγή και να κατεβάσουν ένα πανό με ένα ονοματεπώνυμο.

Αντίστοιχα πουλούσαν ηθική και πριν από μία εβδομάδα για μικροεπεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Στόχος της επικοινωνιακής επίθεσης, είναι φυσικά η ΚΑΕ Ολυμπιακός και κανένας άλλος. Αιτία αποτελούν τα απανωτά αγωνιστικά «χαστούκια» και το μυθικό 15-1 γεμάτο ταπεινώσεις. Μία ΚΑΕ-πρότυπο με δύο ιδιοκτήτες στους οποίους βγάζει το καπέλο όλη η Ευρώπη.

Οι διαφορές πονάνε: Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν κατακτήσει 2 ευρωλίγκες και 1 διηπειρωτικό κύπελλο, ενώ έχουν ακόμα 4 τελικούς, όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει καταφέρει να φτάσει ούτε σε ένα final four.

Επειδή όμως διαβάσαμε πολλά για ηθικό πλεονέκτημα, θα σας αναλύσουμε αρκούντως γιατί στον Παναθηναϊκό δεν δικαιούνται να μιλάνε για ηθική και να κουνάνε το δάχτυλο, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε σε κανέναν. Στην Ελλάδα όμως όλοι έχουμε μνήμη και αξίζει να θυμηθούμε ενδεικτικά κάποια πράγματα περί ηθικής.

Εισαγωγικά ξεκινάμε με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

1. «ΕΙΜΑΙ Ο ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ»

2. «ΘΕΛΩ 100-0 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ»

3. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

4. «ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ»

Αυτό ήταν όμως το ορεκτικό. Ας πάμε και στους οπαδούς και ας ξεκινήσουμε από πιο παλιά για να φτάσουμε στις μέρες μας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι σχέσεις οπαδών με Δ. Γιαννακόπουλο είναι ένα σήριαλ που έχει περάσει από σαράντα κύματα... Σαν να λέμε "Καλημέρα ζωή", γιατί η "Λάμψη" είναι το σήριαλ των σχέσεών τους με τον Αλαφούζο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε την καταγγελία μέλους της Θύρας 13 ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος επιτέθηκε σε μαγαζί του, συνοδεία μπράβων, αλλά και την καταγγελία Γιαννακόπουλου ότι μέλη της Θύρας 13, επιτέθηκαν στο σπίτι του! Όλα αυτά οδήγησαν στο αμίμητο: "Γ...ώ τον Παναθηναϊκό και την 13 σας" που είπε ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος... Πράξεις υγείας και αθλητικός οργανισμός ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΘΟΥΣ... Αυτοί μιλάνε για ηθικό πλεονέκτημα! Το πρότυπο ήθους το διαπιστώναμε επίσης και όταν ο κ. Γιαννακόπουλος εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον του Θανάση Γιαννακόπουλου, λέγοντας ότι δεν αντέχει προδοσία από το ίδιο του το αίμα, αλλά και όταν έβγαιναν οι συνομιλίες του από τη συνάντηση με τον Ζ. Ομπράντοβιτς...

Αξίζει όμως να δούμε και ένα χρονικό του ηθικού αποτυπώματος που έχουν αφήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον Ελληνικό αθλητισμό:

1993
«ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΘΥΡΩΡΟΥΣ»

Από τη δεκαετία του 1990, ήταν γνωστή η «διαφορετικότητα» των οπαδών του τριφυλλιού, προτού συμβούν γεγονότα, όπως η υπόθεση Φιλόπουλου, όταν έβριζαν τους νεκρούς της Θύρας 7.

1994
ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΕΝΤΙ ΤΖΟΝΣΟΝ!

1999: ΥΒΡΕΙΣ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΞΑΝΑ

2006

Πώς είπατε; Ριζούπολη; Τότε που δεν χτύπησε κανείς και δεν άνοιξε ούτε μύτη, σωστά; Ας ανέβουμε πέντε σταθμούς του ηλεκτρικού βορειότερα και ας μεταφερθούμε στην «Ειρήνη» που τις περισσότερες φορές θυμίζει πόλεμο. Τελικοί πρωταθλήματος μπάσκετ, σεζόν 2005/06 στο ΟΑΚΑ. Πυροβολισμοί με αεροβόλα, τραυματισμοί παικτών, διακομιδές στο νοσοκομείο, «μάχη» της αποστολής του Ολυμπιακού να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και πολλά ακόμα. Αυτοί υψώνουν το δάχτυλο περί ηθικής! Θυμηθείτε επιγραμματικά:

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ» ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

ΚΕΡΜΑΤΑ, ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ, ΚΡΟΤΙΔΕΣ, ΚΡΑΝΟΣ!

ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ!

ΡΗΞΗ ΤΥΜΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ

Πού είναι το ηθικό πλεονέκτημα; Πού ήσασταν όσοι υψώνετε το δάχτυλο σήμερα;

Αυτά συνέβησαν μόνο στους τελικούς του 2006 και δεν έγιναν ούτε στον Ρωοουκρανικο πόλεμο, ούτε στην Βαγδάτη, ούτε στη Συρία. Συνέβησαν στο ΟΑΚΑ από τους ανθρώπους που υψώνουν το δάχτυλο για τη Ριζούπολη.

2010/11
«ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ»

2011
ΜΠΟΥΝΙΕΣ, ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

2013
ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΝ ΧΑΙΝΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Το 2014, οπαδοί του Παναθηναϊκού χτύπησαν τον Χάινς του Ολυμπιακού με φωτοβολίδα στο κεφάλι πριν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Πού είναι το ηθικό πλεονέκτημα; Πού ήσασταν όλοι εσείς τότε;

2014
ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Αλησμόνητο έχει μείνει το περιστατικό που συνέβη στο ΟΑΚΑ το 2014 πριν την έναρξη του αγώνα της Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπάγερν, όταν οπαδοί του ΠΑΟ αποδοκίμασαν με ύβρεις, κατά τη διάρκεια της ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Σέρβου οπαδού Μάρκο Ίβκοβιτς που δολοφονήθηκε από Τούρκους χούλιγκανς, ενώ είχε πάει να δει τον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με την Γαλατασαράι. Δεν σεβάστηκαν έναν νεκρό οπαδό, ο οποίος έπεσε από τη δολοφονική μανία των Τούρκων οπαδών.

2015
«ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ»

Το 2015 εμφανίστηκε στο πέταλο της Λεωφόρου ένα εμετικό πανό που έγραφε: «Και όσοι ζείτε να πάτε να τους βρείτε». Η Θύρα 13 το υπερασπίστηκε με ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι δεν βρίζει νεκρούς το συγκεκριμένο μήνυμα:

2022
ΠΑΝΟ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πανό οπαδών του Παναθηναϊκού στον «Τάφο του Ινδού» που καλούσε σε ομαδικό βιασμό αθλήτριας, επειδή υπέγραψε στον Ολυμπιακό;

Ποιος καταδίκασε το πανό; Το καταδίκασε το site που έχει στο στόχαστρο τον Μπαρτζώκα; Το καταδίκασαν αυτοί που πουλάνε ηθική; Το καταδίκασε ο Μπούκουρας; Ή μήπως δεν θεωρεί το πανό φονικό όπλο, όπως έγραψε για τα γιαούρτια που πέταξαν οι χούλιγκανς στους παίκτες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη;

Μήπως είχαν καταδικάσει τα κέρματα και τα αντικείμενα που έχουν δεχτεί επανειλημμένα γυναίκες αθλήτριες του τμήματος μπάσκετ στον «Τάφο του Ινδού»;

Μήπως έχουν καταδικάσει τα καπνογόνα που πέταξαν στον Άγιο Θωμά, δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες για τις αθλήτριες του βόλεϊ;

Μήπως ξεχνάμε τις ρατσιστικές επιθέσεις προς τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που τον αποκαλούσαν «μαϊμού»;

Φυσικά, δεν έλειπαν ποτέ και οι επιθέσεις σε διαιτητές. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι επιθέσεις εναντίον του διαιτητή Φούφη το 2013 στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Π...ας γιε δεν θα φύγεις από εδώ». Στο δεύτερο ημίχρονο, η διαιτησία ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού...



Αντίστοιχη επίθεση έγινε το 2014 και στον διαιτητή Σχοινά, πάντα στο άβατο του ΟΑΚΑ, όπου έχουν γίνει διαχρονικά τεράστια αίσχη επιπέδου Ουγκάντας, χωρίς να παρέμβει η Πολιτεία...


Μετά από όλα αυτά, ποιο ήταν το «έγκλημα» του Ολυμπιακού; Αυτό εδώ το πανό για ένα μέλος της Θύρας 7 που έφυγε από τη ζωή και ενός λεπτού σιγή:

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Για να καταλάβει κανείς πως λειτουργεί η προπαγάνδα, αρκεί αυτό το απλό παράδειγμα: Κατά τη διάρκεια του προχθεσινού τρίτου τελικού στο ΣΕΦ, τραυματίστηκε ο Πονίτκα του Παναθηναϊκού από χτύπημα του συμπαίκτη του, Π. Καλαϊτζάκη. Παρόλα αυτά, ο κ. Κουβόπουλος έγραψε στο SDNA ότι τραυματίστηκε από χτύπημα αντιπάλου του:

Αντίστοιχα, ο Ν. Συρίγος, έγραψε στο Onsports ιδιοκτησίας Δ. Γιαννακόπουλου ότι ο Παναθηναϊκός «τρώει ξύλο», έχοντας τη φωτογραφία με τον τον Πονίτκα που αιμορραγούσε όμως από το χτύπημα του συμπαίκτη του! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!

Όλα αυτά σε μία σειρά που σημαδεύτηκε από το κεφαλοκλείδωμα του Μποχωρίδη στον Βεζένκοφ που δεν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και τον έθεσε νοκ άουτ από το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου τελικού...

Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι επόμενο να βρίσκεται στο στόχαστρο του «πράσινου» επικοινωνιακού συστήματος. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι «πελατειακές σχέσεις» που έχει δημιουργήσει, δεν έχουν προηγούμενο στην μπασκετική ιστορία. Τον κατηγορούν ότι δεν σέβεται τον Παναθηναϊκό, λόγω των δηλώσεων που κάνει κατά καιρούς. Χθες τους έβαλε στη θέση τους, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτοί οι άνθρωποι που μου κουνούν το δάχτυλο, είναι οι ίδιοι που έχουν αποδομήσει τους προπονητές τους, τον τεχνικό τους σύμβουλο, τους παίκτες, ότι είναι η χειρότερη ομάδα της 30ετίας, πράγμα με το οποίο εγώ δεν συμφωνώ καθόλου. Ο Ράντονιτς είναι καλός προπονητής και ο Πεδουλάκης έχει αξιοσέβαστη πορεία. Το είπα ότι θα είναι πολύ δύσκολη η σειρά, δεν ήθελα να προσβάλλω τον Παναθηναϊκό, ξεκάθαρα. Κάθε φορά απομονώνουν έναν λόγο για να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα».

Και εδώ είναι το κλειδί που δεν χρειάζεται να είναι κανείς επικοινωνιολόγος για να το αντιληφθεί. Από το «πράσινο» επικοινωνιακό σύστημα, κατηγορούν τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι υποτιμάει τον Παναθηναϊκό και ότι δείχνει αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού προ τον αντίπαλο.

Ωστόσο, ΟΙ ΙΔΙΟΙ, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, χαρακτηρίζουν τον φετινό Παναθηναϊκό, ως τον χειρότερο Παναθηναϊκό της 20ετίας, προσβάλλοντας τους παίκτες τους, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό, καθώς πέρυσι το καλοκαίρι μιλούσαν για «σερίφηδες» που έρχονται να επιβάλλουν την τάξη και άλλα που αποδείχθηκαν ψεύτικα λόγια μεγάλα...

Όταν πέρυσι τον Ιούνιο, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, ο κ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι «επιστρέφει» για να κάνει τον Παναθηναϊκό πρώτο και τότε οι ίδιοι δημοσιογράφοι (Κουβόπουλος, Συρίγος), έλεγαν ότι επιστρέφει ο σερίφης στην πόλη και μας λούζει κρύος ιδρώτας...

Τελικά ο... σερίφης γύρισε και μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν, ομολόγησε ότι δημιούργησε τον χειρότερο Παναθηναϊκό της εικοσαετίας! Τέτοια ευστοχία, ούτε στην υπόσχεσή του ότι ο κ. Αυγενάκης δεν θα βρει ούτε την ψήφο του (και τελικά βγήκε πρώτος).

Το συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι ότι η υποκρισία περισσεύει, αλλά στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δεν δικαιούστε να μιλάτε για ηθική και επεισόδια. Οι οπαδοί σας έχουν κάνει τα μεγαλύτερα έκτροπα χωρίς σεβασμό ούτε σε αθλητές, ούτε σε γυναίκες, ούτε σε ανθρώπους άλλης εθνικότητας και φυλής, ούτε πουθενά! Ανάμεσα στους οπαδούς σας βρίσκονται οπαδοί ρατσιστές, μισογύνηδες, με κουλτούρα βιασμού, υβριστές νεκρών και, εν τέλει, μισάνθρωποι!

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ!

Διαβάστε επίσης

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Απολαύστε το ρεσιτάλ Μπούκουρα: Υψώνει το δάχτυλο στο κοινό που έσπασε το ρεκόρ των sold out, μιλάει για στήριξη του κόσμου του ΠΑΟ στα δύσκολα, όταν όλη τη χρονιά στο ΟΑΚΑ ακούγαμε το αντίλαλο από τις σόλες και καταλήγει λέγοντας «Σιγά, τα γιαούρτια δεν είναι φονικό όπλο»! Η Αθλητική διαπλοκή τον «γλεντάει» για τα μάτια σας μόνο...

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Να γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ΜΙΚΡΟΣ σύλλογος!

Σφαγή 100-0, χωρίς Σλούκα, Γουόκαπ, Βεζένκοβ και με κλίμα τρομοκρατίας. Μόνο έτσι μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μειώσει στο σπίτι του σε 14-1, με το ζόρι και είναι μικρή ομάδα γιατί λίγο έλλειψε να βγουν στην Ομόνοια να το γιορτάσουν. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...