Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προς SDNA: Ο «γκαραντί» και «all time» πρέσβης με στοιχεία που σας πονάνε

Προς SDNA: Ο «γκαραντί» και «all time» πρέσβης με στοιχεία που σας πονάνε
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 12:57

Φάκελος Ευρώπη: Τα γκαραντί ψέματα, η all time αλήθεια και τα στατιστικά που πονάνε τα «πράσινα» και «πορτοκαλί» αφηγήματα. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει και αποδομεί...

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Αθλητική διαπλοκή θα ανοίξει τον φάκελο «Ευρώπη» για τις Ελληνικές ομάδες στο ποδόσφαιρο και υπόσχεται αναλυτικές έρευνες με ντοκουμέντα που θα εκπλήξουν και τους πλέον υποψιασμένους.

Ιδανική αφορμή για το εναρκτήριο άρθρο μας, αποτέλεσε χθεσινό κείμενο του SDNA, στο οποίο οι συντάκτες του πορτοκαλί site κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην πρόσληψη νέου προπονητή από τον Ολυμπιακό και την αποδίδουν δήθεν, στο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλέον «γκαραντί» και «κλειδωμένη» θέση στους ομίλους του Champions League, ενώ έπιασαν στο στόμα τους και μια λέξη που πονάει, τη λέξη ranking.

Καλή απόλαυση!

Η «ΓΚΑΡΑΝΤΙ» ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Η αναφορά σε εγγυημένη και κλειδωμένη θέση στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, παραπέμπει σε μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στη χώρα της και παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους. Σύμφωνα με το SDNA, αυτό άλλαξε πλέον τα τελευταία χρόνια και γι αυτό ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βρει προπονητή...!

Πρόκειται φυσικά για ένα ανερυθρίαστο ψέμα. Εδώ και χρόνια, η είσοδος στους ομίλους έχει πάψει να είναι «γκαραντί», «κλειδωμένη» και εγγυημένη.

Τη σεζόν 2020/21, ο Ολυμπιακός έδωσε προκριματικά, αποκλείοντας την Ομόνοια Λευκωσίας, ενώ τη σεζόν 2019/20 είχε περάσει τρεις (3) προκριματικούς γύρους (!) για να μπει στους ομίλους. Ποια άλλη Ελληνική ομάδα το έκανε αυτό; Θέλετε να θυμηθείτε;

Πρόκριση στους ομίλους με 5 νίκες σε 6 αγώνες, μία ισοπαλία και αήττητος με συνολικά γκολ 13-1! Ποια άλλη Ελληνική ομάδα έχει αντίστοιχη επίδοση; Ήταν και τότε «γκαραντί» το 40άρι εκατομμύρια της ΟΥΕΦΑ από τον «κακό» Ολυμπιακό που ισοπέδωνε τον ανταγωνισμό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Τη σεζόν 2017/18, πρόκριση στους ομίλους με εμπόδιο δύο προκριματικούς γύρους:

Συνολική επίδοση στα προκριματικά εκείνης της σεζόν: 3 νίκες, 1 ισοπαλία, αήττητος και τέρματα 8-4.

Αντίστοιχα τα είχε καταφέρει ο Ολυμπιακός και τη σεζόν 2009/10 με δύο προκριματικούς γύρους, 4/4 νίκες και 7-0 τέρματα (!) αλλά δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά. Άλλωστε, το άρθρο που αποδομούμε, αναφέρεται στα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το SDNA λοιπόν, οι πόρτες είναι κλειστές για προπονητή, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει «γκαραντί» θέση στους ομίλους.

Προσπερνάμε το πόσο βιαστικοί είναι για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό και αναρωτιόμαστε το εξής: Αφού οι προπονητές έρχονται όταν είναι εγγυημένοι οι όμιλοι, τότε γιατί ήρθε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό το 2010, όταν οι Ερυθρόλευκοι είχαν αποκλειστεί ακόμα και από το Europa League και δεν είχαν καμία Ευρωπαϊκή παρουσία; Ναι, αναφερόμαστε σε αυτόν τον προπονητή που έφτασε μέχρι την Μπαρτσελόνα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας...

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ RANKING ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ»

Το πιο αστείο το διαβάσαμε στη συνέχεια. Σύμφωνα με το SDNA, ο Ολυμπιακός επικαλείται το ranking της τελευταίας πενταετίας της ΟΥΕΦΑ, για να δείξει ότι είναι πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο:


.
Σας το έχουμε ξαναπεί, μην πιάνετε τη λέξη «ranking» στο στόμα σας, είναι πικραμένη ιστορία για εσάς. Ο λόγος είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά η πρώτη Ελληνική ομάδα στους πίνακες της ΟΥΕΦΑ της τελευταίας πενταετίας. Είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα στους πίνακες της ΟΥΕΦΑ όλων των εποχών! All time!

Θέλετε να το ξαναπούμε; ALL TIME! ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ! Στους επίσημους πίνακες της ΟΥΕΦΑ, εκεί που στην πρώτη θέση δεσπόζει η Ρεάλ Μαδρίτης με τα 14 Champions League, ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα (θέση: 23) και ο Παναθηναϊκός του Γουέμπλεϊ και των... πορειών, είναι η δεύτερη Ελληνική ομάδα (θέση: 32).

Άρα λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν επικαλείται καμία μεμονωμένη και συγκεκριμένη χρονική περίοδο που «τον συμφέρει». Ο Ολυμπιακός επικαλείται το all-time της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μήπως και εκεί σας φταίει η ομοσπονδία, όπως στο μπάσκετ σας έφταιγε ο Μπερτομέου;

Παρόλα αυτά, επιμένουν:

Όχι παιδιά, δεν είναι ο Ολυμπιακός που μιλάει για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει «κολλήσει» με τις πορείες του 1985, του 1996 και του 2002 και με το Γουέμπλεϊ. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που επικαλείται 4-5 μεμονωμένες (και άτιτλες φυσικά) χρονιές με προκρίσεις τύπου Λίνφιλντ και Λέγκια και παραβλέπει όλη την υπόλοιπη ιστορία δεκαετιών, λες και σήκωσε κανένα ευρωπαϊκό και μας διαφέυγει.

- Λογικό όμως να παραβλέπουν τη μεγάλη εικόνα, γιατί δεν τους συμφέρει να θυμούνται ούτε την εξάρα από την Ντιναμό Βουκουρεστίου, ούτε τις απανωτές πεντάρες από Βέρντερ Βρέμης, Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα.

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται τους ταπεινωτικούς αποκλεισμούς από ομάδες όπως η Καμπάλα, ούτε τις ντροπιαστικές βραδιές από ομάδες όπως η Κοπεγχάγη, η Οντένσε και η Εστορίλ.

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ALL TIME ο Ολυμπιακός έχει συνολικά στην Ευρώπη περισσότερες νίκες από τον Παναθηναϊκό σε κάθε διοργάνωση και συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, είτε εντός έδρας, είτε εκτός έδρας, είτε αθροιστικά και όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και αναλογικά βάσει συμμετοχών!

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ALL TIME ο Ολυμπιακός έχει δέκα νίκες απέναντι σε Αγγλικές ομάδες και ο Παναθηναϊκός μόνο μία! 10-1!

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ALL TIME ο Ολυμπιακός έχει 6 νίκες απέναντι σε Ισπανικές ομάδες και ο Παναθηναϊκός 3! 6-3!

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ALL TIME ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες νίκες από τον Παναθηναϊκό απέναντι σε Ιταλικές ομάδες (7-6), αλλά και απέναντι σε Γαλλικές ομάδες (11-2!) και αυτοί προηγούνται οριακά μόνο απέναντι στις Γερμανικές (5-6).

- Δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ALL TIME, απέναντι στα μεγαθήρια της Ευρώπης (ομάδες του top 20 στο all time ranking ΟΥΕΦΑ-δείτε παραπάνω τον πίνακα), ο Ολυμπιακός έχει 27 νίκες σε 93 αγώνες (29%) και ο Παναθηναϊκός 11 νίκες σε 57 αγώνες (19,2%).

- Κυρίως όμως δεν τους συμφέρει να θυμούνται ότι ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει αισίως 11 ολόκληρα χρόνια χωρίς ούτε μία νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο! Χρόνια στα οποία ο Ολυμπιακός έζησε στιγμές δόξας, ταπεινώνοντας μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν, η Άρσεναλ και άλλες...

Κλείνουμε με ένα ακόμα απολαυστικό αφήγημα. Σύμφωνα με το χθεσινό άρθρο του SDNA, ο Ολυμπιακός είχε κέρδη από το Τσάμπιονς λιγκ, όταν οι υπόλοιποι, πλην ΠΑΟΚ, φυτοζωούσαν:

Ερώτηση πρώτη: Αφού ο ΠΑΟΚ δεν φυτοζωούσε, γιατί δεν μπήκε σε ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ; Όπως είδαμε, ο Ολυμπιακός περνούσε απανωτά προκριματικά (μέχρι και 3 γύρους σε ένα καλοκαίρι) και «κουνούσε σεντόνι». Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη γιατί δεν τα κατάφερε; Γιατί έχει το ντροπιαστικό ρεκόρ 0/7 χρονιές προκριματικών Τσάμπιονς λιγκ, ενώ πήρε και πρωτάθλημα;

Ερώτηση δεύτερη: Η ΑΕΚ που δήθεν φυτοζωούσε, γιατί όταν πέρασε στους ομίλους το 2018, τερμάτισε με μηδέν βαθμούς; Αντίθετα θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός συγκέντρωνε για πλάκα 9 βαθμούς (2011/12, 2012/13, 2014/15, 2015/16), αλλά και 10 βαθμούς (2013/14) κόντρα σε μεγαθήρια, βαθμοί που μεταφράζονταν σε χρυσάφι από την ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ γιατί δεν το έκανε;

ΥΓ: Να περιμένετε απολαυστικές και ανελέητες έρευνες αυτό το καλοκαίρι στο θέμα Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης

Το αντίο του Δημήτρη και το αντίο του Παππά ταπεινώθηκαν από τον Πειραιά!

Το αντίο του Δημήτρη και το αντίο του Παππά ταπεινώθηκαν από τον Πειραιά!

Το αντίο του Δημήτρη είχε Σπανούλη, το αντίο του Παππά είχε «Μέχρι Τέλους». Κοινός παρανομαστής, το ΟΑΚΑ και ο κόκκινος δυνάστης. Μερικές σκέψεις από χθες το βράδυ που ξεμπροστιάζουν το «πράσινο» σωματείο. Τελικά όλοι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε...

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Υποκρισία: Άθλημα παναθηναϊκό

Κάποιοι υψώνουν το δάχτυλο για ηθική και η Αθλητική διαπλοκή τους θυμίζει: Ο εφευρέτης της αλητείας, το «θέλω διαιτησία 100-0», το κόκκινο στρινγκ, «στον τάφο η γυναίκα σου και το παιδί σου» και οι οπαδοί που βρίζουν νεκρούς, απειλούν γυναίκες με βιασμό και λιντσάρουν παίκτες. ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ!

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Ο κόσμος του ΣΕΦ, τα γιαούρτια και ένα «γλέντι» στον Μπούκουρα για τα μάτια σας!

Απολαύστε το ρεσιτάλ Μπούκουρα: Υψώνει το δάχτυλο στο κοινό που έσπασε το ρεκόρ των sold out, μιλάει για στήριξη του κόσμου του ΠΑΟ στα δύσκολα, όταν όλη τη χρονιά στο ΟΑΚΑ ακούγαμε το αντίλαλο από τις σόλες και καταλήγει λέγοντας «Σιγά, τα γιαούρτια δεν είναι φονικό όπλο»! Η Αθλητική διαπλοκή τον «γλεντάει» για τα μάτια σας μόνο...