Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φάκελος Αυγενάκη: Όλη η αλήθεια και τα παραμύθια μίας τετραετίας...

Φάκελος Αυγενάκη: Όλη η αλήθεια και τα παραμύθια μίας τετραετίας...
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 11:50

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει: Τα στάδια του πένθους του Θωμαΐδη, ο Γιαννακόπουλος που έσπασε τα μούτρα του, το SDNA, το rotation Μητσοτάκη, η αναβάθμιση Αυγενάκη. Αλήθειες και ψέματα μίας τετραετίας...

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, ακολούθησε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό. Το αθλητικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στον τομέα του αθλητισμού, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Υπουργείο πολιτισμού στο Υπουργείο παιδείας και τα σχετικά καθήκοντα ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου. Όπως είναι φυσικό, διάφορα μέσα ενημέρωσης και trolls έχουν ξεσαλώσει μετά από αυτή την εξέλιξη, οπότε έφτασε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, ντοκουμενταρισμένα όπως πάντα.

1. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ

Τον Δεκέμβριο του 2019 αποκαλύπτονται σοβαρά στοιχεία καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Ένας απένταρος σερβιτόρος, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, βρίσκει εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας της Θράκης και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου είχε καταγγείλει ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε αγοράσει την Ξάνθη.

Από τότε που ξέσπασε αυτή η υπόθεση, κάποιοι ξυπνούσαν και κοιμόντουσαν με ένα όνειρο: Να ανασχηματιστεί ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος ήταν υφυπουργός αθλητισμού από τον Ιούλιο του 2019 που είχε ανέλθει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2019, ο Κυριάκος Θωμαΐδης (που εργαζόταν από τότε στο κανάλι Open, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη), έγραφε για επικείμενο ανασχηματισμό του Λευτέρη Αυγενάκη. Έπεσε έξω.

Στις 13/05/2020 ο ίδιος δημοσιογράφος αναγγέλλει από το blog του ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ανασχηματίζεται. Τζίφος και τότε.

Τα αστειάκια του Κυριάκου Θωμαΐδη, δεν του βγήκαν λοιπόν σε καλό και οι πληροφορίες του δεν αποδείχθηκαν ούτε τότε έγκυρες, αφού δεν ανασχηματίστηκε ο Υφυπουργός αθλητισμού.

Στις 26/06/2020, ο κ. Θωμαΐδης εξακολουθεί να βρίσκεται στο πρώτο στάδιο του πένθους, αυτό της άρνησης και επιμένει: «Ανασχηματίζεται ο Lefterakis». Και πάλι «κουβάς» για τον Κυριάκο:

Τον Αύγουστο του 2020 έγινε αναδιάρθωση της κυβέρνησης και ούτε τότε ο πρωθυπουργός άλλαξε τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Κυριάκος Θωμαΐδης έγραψε ότι ο Υπουργός την γλίτωσε «προσωρινά». Το στάδιο της άρνησης καλά κρατεί:

Στις 03/01/2021, ο Κυριάκος Θωμαΐδης κάνει το μεγάλο βήμα και περνάει στο επόμενο στάδιο του πένθους, που είναι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το στάδιο της διαπραγμάτευσης. «Αν διατηρήσει τον υφυπουργικό θώκο»...

Εν τέλει, ο Αυγενάκης παραμένει ξανά στη θέση του και ο Κυριάκος Θωμαΐδης περνάει στο τελευταίο στάδιο του πένθους, την αποδοχή:

Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης παρέμεινε υφυπουργός αθλητισμού για ολόκληρη την τετραετία και δεν μετακινήθηκε από τη θέση του!

2. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ

Κατά τη διάρκεια της τετραετίας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε πολλές φορές στον Λευτέρη Αυγενάκη. Το έγκλημά του ήταν ότι δεν επέτρεψε να γίνουν στη Λεωφόρο οι εκλογές της ομοσπονδίας μπάσκετ και ότι, επί των ημερών του, «τέλειωσε» ο Βασιλακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος: «Θα κατέβω στην Κρήτη, θα ξοδέψω όσα χρειάζεται, αλλά έχεις το λόγο μου ότι δεν θα βρεις ούτε τη ψήφο σου»!

Τελικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν κράτησε το λόγο του. Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρήκε την ψήφο του, μαζί με άλλες 24.739 ψήφους και αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς, όχι μόνο στο Ηράκλειο όπου ήταν υποψήφιος, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη:

3. ΤΟ ROTATION, Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ SDNA

Η νέα τετραετία ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό να προχωράει σε εκτεταμένο rotation στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Όλα τα χαρτοφυλάκια, πλην ενός, άλλαξαν χέρια, ανάμεσά τους και αυτό του Υφυπουργού αθλητισμού. Το πόστο ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου και ο κ. Αυγενάκης ανέλαβε υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Στο SDNA τα πανηγύρια καλά κρατούν. «Τέλος η λαίλαπα», «δάκρυα στον Πειραιά» και φωτογραφίες με τον υπουργό ντυμένο αγρότη με photoshop (λόγω του υπουργείου που αναλαμβάνει), γιατί μάλλον στο μυαλό κάποιων, το να είσαι αγρότης είναι ντροπή.

Τους διαφεύγει μάλλον ότι, με εντολή Μητσοτάκη, ο Αυγενάκης ήταν 4 χρόνια αμετακίνητος στο υπουργείο. Τους διαφεύγει ότι, μετά τις εκλογές, άλλαξαν όλοι οι υπουργοί, ακόμα και ο Πιερρακάκης στο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής που ήταν ο πιο επιτυχημένος από όλους. Τους διαφεύγει επίσης ότι, ο Αυγενάκης αναβαθμίστηκε: Από υφυπουργός έγινε υπουργός και από το τοξικό περιβάλλον μαφίας του αθλητισμού, αναλαμβάνει το πιο σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, τον αγροτικό τομέα.

Συνεπώς, στη μάχη «εξυγίανσης»-Αυγενάκη, τους νίκησε κατά κράτος: Δεν ανασχηματίστηκε ποτέ, έφυγε όταν έφυγαν όλοι οι υπουργοί και εν τέλει δικαιώθηκε με την αναβάθμισή του.

Ας κάνουμε τις συγκρίσεις με την κατάληξη των δύο προηγούμενων υφυπουργών αθλητισμού (Κοντονής-Βασιλειάδης) που πολέμησαν τον Ολυμπιακό επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν βρήκαν πράγματι την ψήφο τους:

Τσάμπα και άδικα τόσοι ύμνοι:

ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ;

Ακολούθως, θα αναλύσουμε ποια ήταν η ζημιά που έκανε ο Αυγενάκης στους αντιπάλους του Ολυμπιακού και θα κλείσουμε με την «προσφορά» του Κρητικού πολιτικού στον Πειραϊκό σύλλογο.

Ερχόμαστε λοιπόν να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού μισήθηκε από κόσμο και ΜΜΕ του αντιολυμπιακού μπλοκ. Τρελάθηκαν και τον μίσησαν ή πράγματι τους έκανε ζημιά με την πολιτική του;

Όπως προαναφέραμε, ο Αυγενάκης έγινε στόχος του ΠΑΟΚ, επειδή η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ερεύνησε τις καταγγελίες για πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, εκδίδοντας πόρισμα για παράβαση με ποινή υποβιβασμού. Τα μέλη της επιτροπής διορίζονται βάσει νόμου από τον εκάστοτε υφυπουργό, οπότε αυτό ήταν, το αφήγημα βρέθηκε: «Ο Μαρινάκης διατάζει τον Αυγενάκη και αυτός διατάζει την ΕΕΑ να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ».

Το ότι τα περισσότερα μέλη της Ε.Ε.Α. είχαν διοριστεί από τον προηγούμενο υπουργό, επί ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αδιάφορο για τους αλαλάζοντες τοξικούς.

Το ότι η ίδια η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στη Βουλή λίγες ώρες μετά το πόρισμα της επιτροπής, για να μην κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ, ήταν επίσης αδιάφορο για τους αλαλάζοντες.

Διαρκώς μιλούσαν για στημένη επιτροπή. Φρόντισαν βέβαια να τους κολλήσουν στον τοίχο με μνημειώδη δικαστική απόφαση οι αρεοπαγίτες δικαστές του ΣτΕ που έκρινε άρτια τη σύνθεση της Ε.Ε.Α., αλλά ούτε αυτό τους πτόησε. Άντε τώρα να εξηγήσεις στα αλαλάζοντα ορκς, τι είναι ΣτΕ...

Ο δε μπασκετικός Παναθηναϊκός, εξοργίστηκε με τον Αυγενάκη, γιατί, όπως προαναφέραμε, έβαλε μπλόκο να γίνουν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της Ε.Ο.Κ. στη Λεωφόρο, όπως είχε αποφασίσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και έφερε νόμο να γίνουν οι εκλογές ηλεκτρονικά, λόγω και της πανδημίας.

Ο παλιός αθλητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βασιλακόπουλος, επί των δεκαετιών του οποίου στη διοίκηση της Ε.Ο.Κ. ο ΠΑΟ κέρδισε τους περισσότερους τίτλους στο Ελληνικό μπάσκετ, ήθελε να γίνουν οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της ομοσπονδίας στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού!

Φανταστείτε στις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές, να στήνονταν οι κάλπες στα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ! Φανταστείτε απλά να γίνονταν κάποτε οι εκλογές της ΕΠΟ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τι θα ακούγαμε και τι θα διαβάζαμε...

Ο Αυγενάκης το απέτρεψε, οι εκλογές διεξήχθησαν με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ο Βασιλακόπουλος δεν επανεξελέγη, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει έκτοτε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους και το πράσινο στρατόπεδο έχει στην μπούκα τον υπουργό!

ΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;

Αλήθεια, ποια ήταν η προσφορά του Λευτέρη Αυγενάκη στον Ολυμπιακό; Το ότι απέτρεψε να γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ στη Λεωφόρο; Μήπως του οφείλονται και ευχαριστίες για το δεδομένο;

Τι κέρδισαν πρακτικά επί των ημερών του Αυγενάκη οι Ερυθρόλευκοι;

- Ήρθαν οι ξένοι διαιτητές στο Ελληνικό μπάσκετ, όπως ζητούσε ο Ολυμπιακός επιμόνως από το 2019 μέχρι το 2021 που έφυγε ο Βασιλακόπουλος; Όχι.

- Εφαρμόστηκε η ολιστική μελέτη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Όχι.

- Μπήκε κανένας φραγμός στην ασυδοσία της ΕΠΟ; Ούτε.

- Το 2016 ο Κοντονής «τέλειωσε» τον Γκιρτζίκη σε μία νύχτα. Ο Αυγενάκης πείραξε τον Τάκη Μπαλτάκο από τη θέση του; Επίσης όχι. Αφορμές και αιτίες υπήρξαν άφθονες: Το σκάνδαλο περί μεθυσμένων διαιτητών, τα περί απειλών για μαύρες γραβάτες, οι εμετικές διαιτησίες, ο πολύμηνος διεθνής διασυρμός με την έδρα του τελικού του κυπέλλου, οι απειλές προς την ένωση Πειραιά, η άρνηση εφαρμογής της ολιστικής μελέτης και πολλά ακόμα.

- Κινδύνευσε ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ με υποβιβασμό για την καταγγελλόμενη πολυιδιοκτησία με την Ξάνθη; Όχι, γιατί φρόντισε γι αυτό η φωτογραφική (ν)τροπολογία που έσβησε την ποινή του υποβιβασμού!

- Όταν ο υπουργός εξέφραζε επιφυλάξεις να δοθεί το ΟΑΚΑ στον Γιαννακόπουλο με τους όρους που θέτει ο ΠΑΟ και ακολούθως ο Γιαννακόπουλος έλεγε στον υπουργό «θα σου βάλω κρέας» υπήρξε κάποια συνέπεια; Όχι, αντιθέτως δόθηκε το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό με όλους τους όρους που έθεσε ο Γιαννακόπουλος!

Τελικά, αν τα βάλουμε κάτω και δούμε τι προσέφερε ο Αυγενάκης στον Ολυμπιακό και τι προσέφερε στο αντιολυμπιακό μπλοκ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όπως και στη διαιτησία, έτσι και στην πολιτική, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν αντέχουν το 70-30 ή το 80-20 υπέρ τους. Θέλουν απόλυτο, ανόθευτο, καθαρόαιμο 100-0 και εξοργίζονται όταν δεν υπάρχει! Από τους υφυπουργούς αθλητισμού που αγωνίζονταν με ανοιχτά για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού, ήρθε η περίοδος του Αυγενάκη που ευνοούσε μεν το αντι-ολυμπιακό μπλοκ, αλλά όχι τόσο φανατικά όσο πριν. Η διαφορά, τούς κακοφάνηκε.

Σε ό, τι αφορά τον νέο υπουργό, κρατάμε τα δημοσιεύματα για το τέλος της «λαίλαπας Αυγενάκη». Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Εμείς δεν βιαζόμαστε και αναμένουμε την πολιτική του για να κρίνουμε...

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτική έρευνα για πρώτη φορά: Οι πρωταθλητές στα εισιτήρια από το 1959 χρονιά προς χρονιά

Αποκαλυπτική έρευνα για πρώτη φορά: Οι πρωταθλητές στα εισιτήρια από το 1959 χρονιά προς χρονιά

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει στο φως για πρώτη φορά, μία ολοκληρωμένη έρευνα με τους πρωταθλητές στα εισιτήρια από το ξεκίνημα της Α' εθνικής μέχρι σήμερα με αναλυτικά στοιχεία και ντοκουμέντα! Δείτε όλα τα στοιχεία και τα συμπεράσματα που εντυπωσιάζουν και καταρρίπτουν μύθους...