Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μετά το πετσόκομμα της χρονιάς, ο πανικός πλέον ξεχειλίζει...

Μετά το πετσόκομμα της χρονιάς, ο πανικός πλέον ξεχειλίζει...
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:27

Στην ΑΕΚ, οι οπαδοί «βράζουν» με τον Μελισσανίδη, στον ΠΑΟΚ ο Ντεσπόντοφ βγήκε «ξινός», στον ΠΑΟ ακόμα παρακαλάνε για φορ και ο Μαρινάκης χωρίς Τσάμπιονς λιγκ, φέρνει την αφρόκρεμα. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τις αντιδράσεις από τη μεταγραφή Ποντένσε στις άλλες ομάδες και την αποδόμηση των αφηγημάτων.

Το κερασάκι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπαίνει σε μία σπέσιαλ τούρτα. Η απόκτηση του 27χρονου Πορτογάλου Ντανιέλ Ποντένσε, με χρηματιστηριακή αξία 20 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί την πιο όμορφη ολοκλήρωση στην αξιοζήλευτη ποδοσφαιρική δουλειά που ξεκίνησε τον Μάιο στον Ολυμπιακό, όταν αποκτήθηκε ο τεχνικός διευθυντής Αντόνιο Κορδόν.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι είναι υπερπλήρεις σε κάθε θέση, ενώ το πρώτο δείγμα από τις 3 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά προκριματικά, ήταν ηδονικό, με τον Ολυμπιακό να είναι αήττητος με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και τέρματα 18-2 (!) παρότι τα μεγαλύτερα ονόματα δεν έχουν καν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής!

Όπως είναι φυσικό, ο πανικός έχει αρχίσει να κυριεύει τα αντίπαλα στρατόπεδα του Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται από τις αντιδράσεις του κόσμου.

«ΒΡΑΖΟΥΝ» ΟΠΑΔΟΙ ΑΕΚ ΚΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει θορυβηθεί. Μετά τη μεταγραφή Ποντένσε, τα σχόλια στα social media των μέσων που στηρίζουν την Ένωση, «βράζουν» από οργή για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, κατηγορώντας τον για τη λειψή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, ενώ βγάζουν το καπέλο στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποδεικνύοντας ότι είναι ο πρόεδρος που κάθε οπαδός θα ήθελε στην ομάδα του:

«ΠΗΡΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ-ΒΙΤΣ»», «ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΣΕΠΗ», «ΚΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ»

«Γ...Ω ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΣΑΣ», «ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»

«ΜΑΓΚΑΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ», «ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΚΟΧΟΝΕΣ, ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΜΑΔΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ»

Προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα λοιπόν:

«ΞΙΝΟΣ» ΒΓΗΚΕ Ο ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ξινή βγήκε στον ΠΑΟΚ η μεταγραφή Ντεσπόντοφ. Αμέσως ήρθε η κατραπακιά στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και μόλις τρεις μέρες μετά, η μεταγραφή Ποντένσε ήρθε να διαλύσει τα αστεία επιχειρήματα περί επικοινωνιακής νίκης του δικέφαλου του βορρά.

Βεβαίως, τις πρώτες ώρες της συμφωνίας ΠΑΟΚ-Ντεσπόντοφ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βγήκαν από το καβούκι τους και γέμισαν τα social media με τις αγαπημένες τους Βουλγαρικές σημαίες. Δεν τους πτοούσε ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον πρώτο του στόχο (Σολμπάκεν). Θεωρούσαν ότι απλά νίκησαν τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό παζάρι. Που να ήξεραν...

Τρία εικοσιτετράωρα αργότερα, ο Ολυμπιακός έντυσε στα ερυθρόλευκα τον Ντανιέλ Ποντένσε, αποδεικνύοντας ότι αν ασχολούνταν με δεύτερο εξτρέμ, θα το έκανε μόνο για ένα μεγάλο όνομα από το πάνω ράφι. Έμειναν μόνοι τους να πιστεύουν ότι νίκησαν κάπου τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ασχολιόταν με άλλα επίπεδα όμως: Χρηματιστηριακή αξία 20 εκατομμύρια ευρώ, ηλικία 27 ετών, παραστάσεις από Premier League και γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας:

Πώς το έγραφαν στην Metrosport; «Νίκησε ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό» και «3X3 με ΟΦΗ και μετά λίγη ηρεμία»:

Τελικά ούτε τον Ολυμπιακό νικήσατε, ούτε το 3X3 κάνατε, ούτε ηρεμία έχετε...

ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

Αν θέλετε να γελάσετε ελεύθερα, μπορείτε να επισκεφθείτε ορισμένες «πράσινες» σελίδες με βερμουδοφόρους καθοδηγητές. Προχθές... πανηγύριζαν που απέκτησε ο ΠΑΟΚ τον Ντεσπόντοφ. Πού να ήξεραν και αυτοί τι τους ετοίμαζε ο Βαγγέλης Μαρινάκης...

Αλλά και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έχουν θορυβηθεί από τη μεταγραφή του Πορτογάλου σταρ στον Ολυμπιακό:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ»

Το πιο αστείο αφήγημα των τελευταίων δεκαετιών έχει πλέον ξεγυμνωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Την ώρα που οι οπαδοί των άλλων ομάδων κλαίγονται για τη μεταγραφική λειψυδρία, ο Ολυμπιακός ενισχύεται με ποδοσφαιρική αφρόκρεμα, παρότι διανύει τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εισέπραξε έσοδα από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, χωρίς να δώσει προκριματικά, ήταν πριν από 8 χρόνια, το 2015...

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, εισέπραξαν φέτος 5 εκατομμύρια ευρώ από τη συμμετοχή τους στα play offs του Τσάμπιονς λιγκ συν τα έσοδά τους από τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League. Επίσης, τα εισιτήρια διαρκείας τους, δεν θα περιλαμβάνουν τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ τα εισιτήρια διαρκείας του Ολυμπιακού, τους περιλαμβάνουν κανονικά.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει λιγότερα ευρωπαϊκά έσοδα και δίνει χαρά στους οπαδούς του, χωρίς να τους «γδέρνει», ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μεγαλύτερα ευρωπαϊκά έσοδα από τον Ολυμπιακό και «γδέρνουν» τους οπαδούς τους, χωρίς να τους δίνουν χαρά.

«Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΓΧΑΜ»

Για μία ακόμα φορά, μίλησαν οι διασυνδέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τα κορυφαία μανατζερικά γραφεία. Η παρουσία του στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, μέσω της Νότιγχαμ, είναι πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό, κάτι που είχαμε σημειώσει από την πρώτη στιγμή και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και σε αυτή τη μεταγραφή.

Αρκεί να δει κανείς το τελευταίο 20ημερο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ευρώπη: Διοργάνωσε ένα άψογο ευρωπαϊκό super cup, ξεκίνησε ιδανικά με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στην Premier League με την Νότιγχαμ, η οποία μετράει 2 νίκες σε 4 αγωνιστικές, ανάμεσά τους το διπλό στο Λονδίνο επί της Τσέλσι του 1 δις μεταγραφών...

Και κάποιοι πίστεψαν ότι τον νίκησε μεταγραφικά ένας εξαφανισμένος ιδιοκτήτης...

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League 1, παραμένει παθιασμένος με την αγαπημένη του ομάδα και τα αφηγήματα ότι δήθεν αφήνει τον Ολυμπιακό για τη Νότιγχαμ προκαλούν γέλιο. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στο φετινό ρόστερ των Ερυθρόλευκων:

Τερματοφύλακες: Πασχαλάκης/Τζολάκης.
Δεξί μπακ: Ροντινει/Κίνι/Βρουσάι.
Αριστερά μπακ: Ορτέγκα/Ρίτσαρντς.
Σέντερ μπακ: Ρέτσος/Ντόη/Φρέιρε/Πορόζο.
6αρι: Έσε/Ιμπόρα/Αλεξανδρόπουλος.
8αρι: Καμαρά/Καρβάλιο.
10αρι: Φορτούνης/Σκάρπα.
Εξτρέμ: Ποντένσε/Σολμπάκεν/Μασούρας/Μπιέλ/Μπρίνιτς.
Σέντερ Φόρ: Γιόβετιτς/Ελ Κααμπί/Ελ Αραμπί.

Το μεταγραφικό μενού είχε και γλυκό λοιπόν. Αυτό που περίμεναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σε ένα άλλο άθλημα και τελικά το απωθημένο τους φόρεσε... λάθος τριφύλλι. Ε, τελικά το γλυκό το έφαγαν άλλοι. Εσείς είστε συνηθισμένοι στις πίκρες άλλωστε.

Διαβάστε επίσης

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για «άρρωστες φιλίες» και «διδακτικές ιστορίες»;

Δεν ντρέπεστε να μιλάτε για «άρρωστες φιλίες» και «διδακτικές ιστορίες»;

Οι δηλώσεις Καρυπίδη για Μαρινάκη, το απειλητικό τηλεφώνημα σε στυλ Φουσέκη, τα παραμύθια για το 2-2, ο ξεχασμένος Κουτσουπιάς, η αλήθεια για Πλατανιά και Ξάνθη, η σπέκουλα του SDNA και το ηχητικό Παπαθεοδώρου που λίγοι γνωρίζουν. Παρασκήνιο και αλήθειες από την Αθλητική διαπλοκή.

Ο Ντεσπόντοφ, οι κωλοτούμπες και η πραγματικότητα στον πλανήτη ΠΑΟΚ

Ο Ντεσπόντοφ, οι κωλοτούμπες και η πραγματικότητα στον πλανήτη ΠΑΟΚ

3,5 εκατομμύρια για τον Ντεσπόντοφ. Όσα και τα χρόνια εξαφάνισης του Σαββίδη. Η σπέκουλα κρύβει πίσω της ένα καζάνι που «βράζει». Η Αθλητική διαπλοκή σας παρουσιάζει την αλήθεια για τον πόλεμο που μαίνεται στον δικέφαλο του βορρά και για τις μεταγραφές Σολμπάκεν-Ντεσπόντοφ.