Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην πράξη...

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στην πράξη...
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 - 23:15

Οι οριακές μάχες δικαιώνουν τις καταγγελίες Κουντούρη για αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι αρμόδιοι υπουργοί, οι βουλευτές του Πειραιά και οι εισαγγελείς παραμένουν αδρανείς. Ζούμε στην Ελλάδα ή την Βόρεια Κορέα;

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, διαπιστώσαμε πρακτικά, αγωνιστικά και επί της ουσίας τη σοβαρότητα της καταγγελίας του προέδρου του Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη για αθέμιτο ανταγωνισμό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που έρχεται ως συνέπεια της φοροδιαφυγής.

Πριν από μία εβδομάδα, μία διαιτητική σφαγή, βγαλμένη από την εποχή του «φάρου», χάρισε στο τριφύλλι μία οριακή νίκη στο πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών επί του Ολυμπιακού με 56-55 και σήμερα στο βόλεϊ γυναικών ήρθε μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη του τριφυλλιού, επίσης οριακή με 3-2 σετ και 15-13 στο πέμπτο σετ.

Δύο οριακές μάχες και δύο οριακές νίκες (αμφότερες στην έδρα του Παναθηναϊκού) αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου και τις καταγγελίες. Δεν υπάρχει πιο άμεσο, απτό και καραμπινάτο παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Εφόσον οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή των αντιπάλων του Ολυμπιακού στα συμβόλαια των αθλητών τους, ευσταθούν, τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο φορολογικός συντελεστής στα συμβόλαια και τα συμφωνητικά των αθλητών με τα ερασιτεχνικά σωματεία, ανέρχεται σε 22%. Εφόσον κάποια σωματεία δεν καταβάλλουν τον φόρο, έχουν μεγαλύτερη άνεση να κινούνται μεταγραφικά και να προσεγγίζουν αθλητές, συγκριτικά με το σωματείο που πληρώνει τον αναλογούντα φόρο.

Αν λοιπόν ισχύει η καταγγελία, τότε όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το δεδομένο κάνει τη διαφορά που δίνει τη δυνατότητα σε μία ομάδα να παίρνει οριακές νίκες, όπως συνέβη δύο φορές τις τελευταίες μέρες.

Καταβάλλει ο Παναθηναϊκός τους φόρους για τα συμβόλαια των αθλητών του; Γιατί δεν βγαίνει να διαψεύσει τις καταγγελίες; Εφόσον δεν πληρώνει τους φόρους, έχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα ή όχι; Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός ή όχι; Αλλοιώνονται οι αγώνες υπέρ του ή όχι;

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η Αμερικανίδα Σέρινταρ Άτκισον και η Κουβανή Κένια Καρκάσες που είναι αθλήτριες του τμήματος βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, έχουν κασέ 300.000 ευρώ. Αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, όλη η αγορά και η πιάτσα γνωρίζει ποιοι είναι οι μάνατζέρ τους, πού κυμαίνονται οι απαιτήσεις τους. Καταβάλλεται ο φόρος που αναλογεί στα συμβόλαιά τους; Σε περίπτωση που δεν καταβάλλεται, υπάρχει πλεονέκτημα υπέρ των πράσινων ή όχι;

Στην περίπτωση που οι καταγγελίες Κουντούρη ευσταθούν, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κάνει «κινήσεις ματ», με «παίκτριες από το υψηλό ράφι» και να έχει «δίδυμα-φωτιά», πληρώνοντας τόσο υψηλά συμβόλαια, αν καταβάλλονταν και οι ανάλογοι φόροι ή αναγκαστικά οι προσφορές θα ήταν χαμηλότερες και ενδεχομένως να υπήρχαν απορρίψεις;

Αντίστοιχα, στο αντρικό τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, άπαντες γνωρίζουν ότι μόνο το κασέ των Ερνάντεζ-Κόβαρ κυμαίνεται στα 400.000 ευρώ. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις Κουντούρη κάνουν λόγο για δηλωμένες αμοιβές 50.000 - 100.000 ευρώ σε όλο το τμήμα βόλεϊ ανδρών του τριφυλλιού!

Εμείς δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες, άλλωστε δεν είναι δουλειά μας να ερευνήσουμε αν ισχύουν, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός και τα άλλα μεγάλα σωματεία δεν τις διαψεύδουν και γεννιούνται αυτά τα ερωτήματα; Γιατί κρύβονται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία τους, έστω για την τελευταία τριετία; Φοβούνται κάτι;

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος. Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε ότι ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου αποτελεί το μεγαλύτερο στήριγμα της κυβέρνησης στα ΜΜΕ. Όμως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει τη γενική, κεντρική ευθύνη!

Ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης τηρεί επίσης σιγή ιχθύος, παρότι στην παρούσα περίοδο, το φορολογικό βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τηρεί προκλητική σιγή και προτιμά να ασχολείται με «δωράκια» προς τον ΠΑΟΚ. Ο συγκεκριμένος υπουργός είναι αρμόδιος για τη διανομή των χρημάτων από τους φόρους του στοιχήματος στα αθλητικά σωματεία. Θα συνεχίσει να δίνει λεφτά των φορολογουμένων σε σωματεία, αν αυτά δεν καταβάλουν τους φόρους που πρέπει;

Σε δικαστικό επίπεδο, διαπιστώσαμε ότι αρκούσε μία απλή γενική αναφορά του Γιάννη Αλαφούζου σε συνέντευξή του ότι «υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο» για να κινητοποιηθεί ο Άρειος Πάγος και να ξεκινήσει έρευνα, καλώντας τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως πρώτο μάρτυρα.

Αντιθέτως, οι συγκεκριμένες και αναλυτικές καταγγελίες του Μιχάλη Κουντούρη δεν συγκίνησαν κανέναν Εισαγγελέα για να τον καλέσει να καταθέσει τι γνωρίζει. Γιατί άραγε;

Οι βουλευτές του Πειραιά έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Δεν συγκινήθηκαν ούτε από τις καταγγελίες Κουντούρη, ούτε από το δικαστικό σκάνδαλο Χουανκάρ. Υπήρξε έστω ένας βουλευτής από τον Πειραιά (ή από οποιαδήποτε άλλη εκλογική περιφέρεια) που να έκανε μία επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη για τις καταγγελίες Κουντούρη; Όχι. Αρκεί να θυμηθούμε τι συνέβαινε το 2020, με την υπόθεση της καταγγελλόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, όταν οι βουλευτές της βόρειας Ελλάδας είχαν ανέβει στα κάγκελα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Η Αθλητική διαπλοκή θυμίζει στους αναγνώστες του Gavros.gr ποιοι είναι οι βουλευτές του Πειραιά, οι οποίοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους:

Α' Πειραιά

Νέα Δημοκρατία: Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Νικόλαος Βλαχάκος.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξης Τσίπρας.

ΚΚΕ: Νικόλαος Αμπατιέλος.

Β' Πειραιά

Νέα Δημοκρατία: Γεώργιος Βρεττάκος, Μιχάηλ Λιβανός, Δημήτριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Τραγάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ειρήνη Κασιμάτη.

ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου.

Ελληνική Λύση: Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου.

Σπαρτιάτες: Αλέξανδρος Ζερβέας.

Αναμένουμε να δούμε κάποια αντίδραση. Είτε οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να διαψεύσουν τις καταγγελίες, είτε οι βουλευτές του Πειραιά να καταθέσουν κάποια επίκαιρη ερώτηση, είτε οι αρμόδιοι υπουργοί να ασχοληθούν με το ζήτημα, είτε οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί να ερευνήσουν τι συμβαίνει, είτε κάποιος εισαγγελέας να καλέσει ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για να καταθέσει το τι γνωρίζει. Ο Μιχάλης Κουντούρης δεν θα έκανε ποτέ τυχαία μία τόσο σοβαρή και συγκεκριμένη καταγγελία.

Ζούμε στην Ευρώπη ή στην Βόρεια Κορέα;

ΥΓ: Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη:

Ολυμπιακός: 109 τίτλοι - Παναθηναϊκός: 14 τίτλοι. Οι 109 τίτλοι είναι φορολογημένοι. Οι 14 είναι;

Διαβάστε επίσης

Μάρτυς μας ο Θεος...

Μάρτυς μας ο Θεος...

Αλλοίωση πρωταθλήματος, ξεδιάντροπα πανηγύρια μίας χάρτινης νίκης, προπαγάνδα, σπέκουλα και λάσπη. Όλα αυτά δέχτηκαν ένα πανίσχυρο χτύπημα από τη σημερινή κατάθεση ψυχής του γιατρού Χρήστου Θέου λίγες μέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη, δειλή κρατική αντίδραση στις καταγγελίες-σοκ του Ολυμπιακού και η ταμπακιέρα

Η πρώτη, δειλή κρατική αντίδραση στις καταγγελίες-σοκ του Ολυμπιακού και η ταμπακιέρα

Διαβάστε την αλήθεια για την αντίδραση του Υπουργείου αθλητισμού στις καταγγελίες Κουντούρη για φοροδιαφυγή. Η απάντηση του Ολυμπιακού και τα «καυτά» ερωτήματα για το Υπουργείο Οικονομικών και την Α.Α.Δ.Ε.

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Μία εβδομάδα μετά τις καταγγελίες Κουντούρη, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...

Μία εβδομάδα πέρασε από τις καταγγελίες-σοκ του Μιχάλη Κουντούρη για φοροδιαφυγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την κυβερνητική αδιαφορία για το θέμα την ώρα που ο υπουργός αθλητισμού ανακοινώνει από εκπομπή του SDNA χατίρια στον ΠΑΟΚ.

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

ΟΣΦΠ-Γιούβε 1-0 vs ΠΑΟ-Γιούβε 3-1: Ποιο ήταν το πραγματικό έπος;

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ, λίγοι συνειδητοποιούν ότι η αθλητική ιστορία είναι μαεστρικά αλλοιωμένη. Τι είναι πραγματικός θρίαμβος και τι είναι υποκατάστατο; Η Αθλητική διαπλοκή αποδεικνύει με στοιχεία.