Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «κρατική υπογραφή», η εμετική προπαγάνδα και ένα βαθύ αστυνομικό κράτος

Η «κρατική υπογραφή», η εμετική προπαγάνδα και ένα βαθύ αστυνομικό κράτος
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 - 17:05

Όπου τους συμφέρει η υπογραφή είναι κρατική και όπου τους συμφέρει ερυθρόλευκη. Η προπαγάνδα είναι πλέον εμετική, αλλά στο αστυνομικό κράτος που ζούμε, ο Ολυμπιακός αποτελεί ένα διαχρονικό «αγκάθι» και θα βρει τρόπο να δικαιωθεί...

Στις 7 Αυγούστου, η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την ανθρωποκτονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια της Ν. Φιλαδέλφειας που προκλήθηκαν από την εισβολή Κροατών νεοναζί χούλιγκανς με αδελφοποιημένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ούτε 24 ώρες μετά, η ιστοσελίδα SDNA δημοσίευσε ένα κείμενο, με τίτλο: «Δολοφονία με κρατική υπογραφή»!

Τότε λοιπόν, ήξεραν να φορτώσουν το έγκλημα στις κρατικές αρχές και όχι φυσικά στα στοιχεία που συγκλόνιζαν όλη τη χώρα. Τότε δεν κατηγορούσαν τους «πράσινους» χούλιγκανς, αλλά τα έβαζαν με τις αστυνομικές αρχές:

Όλα αυτά, ενώ τα στοιχεία «έκαιγαν» συγκεκριμένους χώρους...

Ενδεικτικά, να θυμίσουμε ότι η ιστοσελίδα Newsit είχε δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα των αστυνομικών αρχών, τα οποία ανέφεραν πιθανή φιλοξενία των Κροατών, ακόμα και στα κεντρικά γραφεία του πολιτικού κόμματος «Παναθηναϊκό Κίνημα» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Θυμίζουμε τον πάταγο που είχε προκαλέσει το όνομα που διαδόθηκε για τον άνθρωπο που έκλεισε τα δωμάτια των Κροατών στην Αθήνα. Η ΑΕΚ «έψαχνε», αλλά δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα το όνομα. Γιατί άραγε;

Τότε που τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα προκαλούσαν «σεισμό», το πορτοκαλί site κατηγορούσε τις κρατικές αρχές και την Αστυνομία για το πρωτοφανές έγκλημα.

Τέσσερις μήνες μετά, ακολούθησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Σήμερα φυσικά δεν υπάρχει «κρατική υπογραφή» για όσα συνέβησαν στο Ρέντη. Σήμερα δεν υπάρχει «ξεφτίλα» της Αστυνομίας, όπως έγραφαν τότε. Τώρα «ένοχος» είναι μόνο ο Ολυμπιακός:

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν λόγο για «συγκέντρωση του Ολυμπιακού κατά της αστυνομίας»!

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της παράνοιας, η υποτιθέμενη «συγκέντρωση κατά της αστυνομίας», δεν ήταν τίποτα άλλο από μία παραχώρηση χώρου για συνάντηση όσων ήθελαν να συντονίσουν τις νομικές τους ενέργειες μετά τις φρικαλεότητες που καταγγέλλουν ότι υπέστησαν κατά την προσαγωγή τους από την αστυνομία και μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι.

Παρόλα αυτά, λασπολογούν τον Ολυμπιακό που έπραξε το αυτονόητο. Όταν όμως είχαν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί από οπαδούς του Παναθηναϊκού στον Άγιο Θωμά, τότε η «διαδικτυακή Πράσινη», έβλεπε αλλιώς τις ανακοινώσεις του τριφυλλιού:

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για να επανέλθουμε στα συμβάντα της προηγούμενης εβδομάδας, οι καταγγελίες είναι πολλές και σοκαριστικές. Εκατοντάδες διαφορετικοί άνθρωποι κάνουν λόγο για ξύλο, ύβρεις, ακόμα και για βασανιστήρια από την Αστυνομία, καθώς και για πρωτοφανή καταπάτηση των δικονομικών διαδικασιών και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε όλοι πόσο συχνά είναι τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Υπάρχουν πολλοί καλοί αστυνομικοί, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά που στερείται επιχειρησιακής εκπαίδευσης, μόρφωσης και παιδείας και ο κόσμος την γνωρίζει καλά.

Στη χώρα μας, ο φόνος ενός 15χρονου παιδιού από αστυνομικό τιμωρήθηκε με λιγότερο από 11 χρόνια στη φυλακή. Στη χώρα μας, ένας 18χρονος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι από σφαίρα αστυνομικού. Στη χώρα μας, αστυνομικοί χτυπούσαν τους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Στη χώρα μας, αστυνομικοί των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα κατοίκων ακριτικών νησιών και τους αποκαλούσαν «τουρκόσπορους». Στη χώρα μας έχει βασανιστεί φοιτητής από αστυνομικούς και απέδωσαν τον τραυματισμό του σε μια ζαρτινιέρα με λουλούδια... Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, συνέβησαν επί κυβερνήσεων ΝΔ...

Δεν ανακαλύψαμε λοιπόν την Αμερική, ακούγοντας λεπτομέρειες για αισχρή συμπεριφορά των αστυνομικών στους προσαχθέντες του Ρέντη, για βία και κατάχρηση εξουσίας.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός όφειλε να σταθεί στο πλευρό αυτών των ανθρώπων και αυτό έκανε. Όπως θα δείτε, στην ανακοίνωση του ερασιτέχνη, δεν γίνεται καμία αναφορά σε «συγκέντρωση κατά της Αστυνομίας», ούτε προσβάλλεται στο παραμικρό ο 31χρονος αστυνομικός που δίνει μάχη για τη ζωή του.

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός, ήταν να παραχωρήσει έναν χώρο για να συναντηθούν οι άνθρωποι που ετοιμάζουν τις μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Υπήρξαν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων ανθρώπων και για εξυβρίσεις ατόμων με αναπηρία. Υπήρξαν επίσης καταγγελίες ότι δεν επέτρεπαν στον κόσμο να πάει στην τουαλέτα και τους έλεγαν «να τα κάνεις πάνω σου», ακόμα και ότι χτυπούσαν οπαδούς και τους έλεγαν ότι θα στείλουν τα βίντεο σε οπαδούς της αγαπημένης ομάδας του αστυνομικού σώματος. Μαντέψτε ποια είναι αυτή η ομάδα... «Καλύτεροι σας φίλοι οι αστυνομικοί», λέει ένα γνωστό σύνθημα.

Ωστόσο, τα ΜΜΕ δεν συγκινούνται από τις καταγγελίες, αλλά σοκάρονται μόνο όταν δουν ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η αστυνομική βία, όπως το 2007, όταν αστυνομικοί διέταζαν δύο κρατουμένους να αλληλοχαστουκίζονται. Ο αρχιφύλακας είχε προφυλακιστεί και αποτάχθηκε από το αστυνομικό σώμα, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε στους κρατουμένους 150.000 ευρώ. Μαντέψτε αν θα συνέβαινε τίποτα από αυτά, αν δεν είχαν καταγράψει το συμβάν οι ίδιοι οι αστυνομικοί σε βίντεο, για να κάνουν χαβαλέ μεταξύ τους. Δυστυχώς, όταν δεν υπάρχει οπτικό υλικό, οι καταγγελίες δεν συγκινούν κανέναν.

Η Αστυνομία απέτυχε πολλαπλά την περασμένη εβδομάδα: Δεν υπήρξε πρόληψη των επεισοδίων, είχαμε μαζική ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων σε ένα κλειστό γήπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία, (ενώ δεν συνέβη κανένα επεισόδιο εντός αυτού), αφέθηκαν ελεύθεροι άνθρωποι βάσει του φύλου τους και της ηλικίας τους και όχι βάσει στοιχείων έρευνας, ενώ είχαμε ρεκόρ προσαγωγών και τελικά η μοναδική σύλληψη στηρίχθηκε σε άλλα στοιχεία και όχι στην προσαγωγή.

Σε όλα αυτά, προστίθενται οι εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσία, βία, παράβαση δικονομικών διαδικασιών, στέρηση συνταγματικών δικαιωμάτων, ακόμα και για βασανιστήρια.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ

Το δυσάρεστο για τους προπαγανδιστές, είναι ότι η συνάντηση αυτή έγινε και πήγε εξαιρετικά. Συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, περίπου 120 άτομα, μαζί με 20 δικηγόρους. Οι μαρτυρίες είναι πολλές, τα στοιχεία είναι σοβαρά και συγκεντρώνονται με γοργούς ρυθμούς, η νομική εκπροσώπηση είναι άρτια και αναμένονται εκπλήξεις.

Ενδεικτικό του πανικού που υπάρχει σε κάποια κλιμάκια, είναι ότι υπήρξαν άνωθεν πιέσεις για να ματαιωθεί η συνάντηση, ενώ ο κόσμος εντόπισε αστυνομικούς της αθλητικής βίας στο χώρο, οι οποίοι φυσικά αποχώρησαν αμέσως μόλις έγιναν αντιληπτοί.

Κάποιοι λοιπόν έχουν αγαπήσει την αστυνομική βία, όταν εξυπηρετεί την ατζέντα τους και τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο, δεν θα μπορέσουν να πνίξουν τη φωνή εκατοντάδων ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Σε μία δημοκρατική κοινωνία, οι πολίτες έχουν δικαιώματα και τα δικαιώματα δεν συμψηφίζονται, ούτε η αστυνομική βία μπορεί να ξεπλυθεί.

Διαβάστε επίσης

«Μόνοι μας και όλοι σας»: Όλοι το ζήλεψαν, ο Ολυμπιακός το κατάφερε!

«Μόνοι μας και όλοι σας»: Όλοι το ζήλεψαν, ο Ολυμπιακός το κατάφερε!

Από το «Μόνοι μας και όλοι σας» μέχρι το «Γαύροι σας μισούμε όλοι», μία κωλοτούμπα δρόμος. Τον μοναχικό δρόμο πολλοί τον ζήλεψαν, ένας όμως τον κατάφερε. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει ένα σκληρό ψυχογράφημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου...